Päivitetty 29.12.2018

Enkelikoira: LOUIS (nyk. Osku)


Syntymäaika: 11/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Hämeenlinna)
kastroitu

Perustiedot ja tausta
22.4.2018
Rosiorin kunnallinen tarha koostuu katoksista, katoksen alla olevista häkeistä ja niiden ulkopuolella sijaitsevista kopeista. Jokaisessa häkissä asuu koiria ja jokaisessa kopissa asuu koira ketjun päässä. Suuri osa niistä on hylättyjä. Vaikka osasta kopeista puuttuu katto, osasta seinät ja lattia, on niihin jatkuva jono. Kunnallisen tarhan työntekijät myyvät yön pimeydessä koiria tappelukoiriksi sellaiseksi katsomiaan ja toisesta päästä rankkurit tuovat uusia. Virta on loputon. Romanialainen voimanainen Cornelia Stan tekee arvokasta työtä koettaen parantaa Rosiorin kodittomien koirien asemaa ja on siinä onnistunutkin. Elinolosuhteistaan huolimatta Rosiorin ketjun päässä asuvista koirista suurin osa on ihmisystävällisiä ja sosiaalisia.

Ollessaan vielä koditon, Louis oli yksi tarhan onnekkaista, sillä se oli saanut paikan kopista. Sillä oli oma tila, joskin sen koko elämä koostui samasta näkymästä päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen ja sen elintila oli parin neliön kokoinen. Tarhalla Louis oli rauhallinen ja kohtelias nuorimies. Se asui kunnallisen tarhan takaosassa ja vaikutti olevan hämmentynyt ympärillään olevasta hälystä ja haukkumisesta. Vaikka sitä tuntui hiukan levoton elinympäristö pelottavankin, se ilahtui suuresti saadessaan ihmisvieraita ja tuli iloisena tervehtimään. Kun sitä silitti, jännitys sai sen jähmettymään, mutta kun rapsutus loppui, se ilmaisi kyllä nauttineensa siitä ja pyysi lisää. Louis haki innoissaan huomiota ihmiseltä, mutta se pelästyi herkästi ja pelästyessään se painautui heti maahan. Kun vieras laittoi kameran kasvojensa eteen, Louis meni koppinsa suojiin hämmästelemään ihmistä, joka piilotti kasvonsa moisen laitteen taakse. Kun ihminen sitten kaivoi herkkuja taskustaan, Louis saikin yhtäkkiä rohkeutensa takaisin ja loikkasi ihmisen luo niitä hakemaan. Louis antoi jo tarhalla vahvan vaikutelman koirasta, jolla on joskus ollut edes jonkinlainen koti, mutta jossa se ei ole koskaan saanut kokea johdonmukaisesti rakkautta ja välittämistä. Louis ansaitsi kodin, jossa sen ei koskaan tarvitse pelätä ja jossa se saa olla oma iloinen itsensä joka ikinen päivä.

Tammikuussa 2018 Louis sellaisen myös sai ja se lensi Suomeen omaan kotiin toisen romanialaisen kaveriksi, mutta 22.4.18 se palasi kotia etsivien joukkoon siksi, ettei se ole tottunut lapsiin. Ihan alkupäivien kyräilyjen jälkeen kodin tyttö ja Louis alkoivat löytämään yhteistä säveltä. Osku on edelleen rauhallinen ja herttainen koira, joka mielellään pysyttelee tarkkailemassa tilanteita vähän sivummassa. Toki se saattaa reipastua ajan kanssa ja tulla aktiivisemmaksi osallistujaksi. Arka se ei ole. Louis on sisäsiisti ja se osaa hienosti kävellä hihnassa vetämättä. Se on tottunut olemaan yksin (toisen koiran kanssa) omistajan työpäivät ja viettää tällöin päivän pääasiassa nukkuen. Louis saattaa haukuskella rappukäytävän äänille ja silloin tällöin ohimeneville koirille. Tätä ei ole sen kanssa kuitenkaan harjoiteltu, joten voi olla, että treenaamalla sen saisi vähenemään oleellisestikin. Voi myös olla, että se tekee sitä jatkossakin. Louisin mielipuuhaa kotona on sohvalla makoilu ja ruokailu. Louis ei ole tottunut päivittäistoimintoihin, joten esimerkiksi kynsien leikkuuta tulee aktiivisesti harjoitella. Kun Louis ei tiedä, miten olla tai sitä pelottaa, se saattaa näykkäistä, joten pienten lasten perheeseen sitä ei luovuteta. Louis osaa antaa tilaa tarvittaessa muille koirille, ellei kyse ole ruuasta tai muusta arvokkaasta resusrssista, jolloin se saattaa rähähtää.

Pikkuinen Louis on noin 35-senttinen ja 12-kiloinen.

Päivitykset
29.12.2018
Osku matkusti joulukuun puolessavälissä sateenkaarisillalle. Osanottomme omistajalle ja kiitos täydellisestä kodista Oskulle. 

16.6.2018
Ensi yön Louis nukkuu uudessa kodissaan, mihin se tänään matkusti. Onnea matkaanne, Louis ja perhe.

3.6.2018
Lempeä Louis on varattu omaan kotiin.

22.4.2018
Louis palaa etsimään kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

13.1.2018
Louis lensi tänään Suomeen ja nukkuu tästä lähin oman kotinsa suojissa. Samassa yhteydessä Louis kääntyi Oskuksi. Onnea Osku ja perhe.

5.12.2017
Suomen satavuotispäivän aattona Louis löysi oman kotinsa ja se varattiin Suomeen.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Louis saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Louis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.