Päivitetty 29.12.2018

Enkelikoira: LULUZITA


Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

Perustiedot ja tausta
21.12.2018
One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Siellä työskentelee väsymättä eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria, joista osa on asunut tarhalla todella kauan. Yksi näistä on Luluzita, jonka eräs nainen toi aikoinaan Bukarestin keskustassa sijaitsevalle klinikalle ja lupasi maksaa koiran hoidon. Kuten kuitenkin usein käy, oli nainen myöhemmin ilmoittanut Adinalle, ettei hänellä olekaan rahaa, joten Luluzita jäi klinikalle ja on sittemmin siirtynyt Cosoban tarhalle asustelemaan.

Luluzita tuntuu viihtyvän tarhalla mainiosti ja se ulkoileekin päivät vapaana tarhan pihalla. Ikäisekseen tämä mamma on tosi aktiivinen ja hyväkuntoinen, vaikkakin vyötäröltä löytyy ylimääräinen sentti jos toinenkin. Luluzita on oikein lupsakka, reipas ja avoin rouva. Syys-lokakuun vaihteessa tarhalla vierailleet aktiivimme kuvailivatkin häntä täydelliseksi ja helpoksi paketiksi. Muori tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja luovii isossakin jengissä taitavasti. Kissoille Luluzita saattaa joskus haukahdella, mutta toisaalta kuitenkin tulee niiden kanssa myös hyvin juttuun – muori nimittäin aikanaan klinikalla kömpi aina kissojen kanssa nukkumaan! Luluzita ei myöskään vahdi ruokaansa muilta kavereilta, ja tykkää myös miehistä erityisen paljon, mikä on jokseenkin harvinaista useimmille tarhakoirille.

Luluzita antaa käsitellä itseään hienosti ja koskea ihan joka paikkaan. Hampaat ovat mammalta vuosien saatossa karisseet edestä pois, mutta muuten suu vaikuttaa olevan melko hyvässä kunnossa. Joskin kodin tulee varautua siihen, että seniorikoiran kanssa hammasremontti tulee todennäköisesti jossain vaiheessa eteen. Luluzita ei myöskään juuri haukahtele ja Adinakin kertoi muorin olevan hyvin hiljainen. Luluzalla on korkeutta noin 55-60cm ja painoa 25-30kg.

Luluzita sopeutuu varmasti monenlaiseen kotiin, joko ainoana koirana tai kaverin kera. Rauhallisia köpöttelyjä tuttuja reittejä pitkin, raukeita päiväunia sohvan parhaalla paikalla, sekä aamupalaleipien jakamista oman ihmisen kanssa – sitä Luluza tarvitsee ja sen se taatusti ansaitsee.

Päivitykset

29.12.2018

Miljoonat romanialaiset koirat menehtyvät ilman omaa kotia. Kauniista ja viisasta Luluzitasta on nyt tullut yksi niistä, jotka eivät ikinä saanet kokea kodin lämpöä. Luluzita menehtyi eilen Cosoban tarhalla äkillisiin terveydellisiin komplikaatioihin. Lempeä mummo loistaa nyt tähtenä taivaalla. Lepää rauhassa Luluzita, ja anteeksi, kun emme voineet auttaa sinua paremmin.


21.12.2018
Talvi on tullut ja yhä kultainen Luluzita köpöttelee Cosoban tarhan pihalla odottaen omaa mahdollisuuttaan omaan kotiin. Luluzita on kaikkea sitä, mitä täydellinen seniori voi olla. Se on rauhallinen, mutta kuitenkin aina jollain lailla läsnä pihan tapahtumissa. Se on aina jossain näköetäisyydellä tuijottamassa tummilla ja ymmärtävillä silmillään ihmisten ja koirien puuhia. Mummo ei rynni tapahtumien keskipisteeseen, vaan seurailee tarkkaavaisesti sivummalta. Vieraiden käydessä tarhalla nautiskelee Lulu heidän tarjoamistaan herkuista ja hellyydestä, mutta ei tohdi lähteä kilpailemaan niistä itseään innokkaampien kanssa. Mummo meinaakin helposti jäädä hieman jalkoihin nuorempien kiilatessa ihmisen ja Lulun väliin, mutta mummo ei siitä jaksa pahastua vaan väistää kohteliaasti. Luluzita on kaunis, tasapainoinen ja rakastettava. Ihmisenä se olisi varmasti pullantuoksuinen mummu, jolla olisi jaettavana elämänviisautta jokaiseen tilanteeseen.

23.10.2018
Luluzita aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Luluzita saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Luluzita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa