Kodin saanut koira: SENDY (Peltotytöt)

Syntymäaika: 9/2018
Sukupuoli: Narttu
steriloitu
Sijainti: Romania ( Cosoba/ioana Bodea)
Kokoarvio:

Perustiedot ja tausta
17.3.2019
Romanian kodittomien koirien määrää on mahdoton tietää, mutta niitä arvioidaan olevan kahdesta jopa viiteen miljoonaan. Suurin osa niistä on kodistaan kadulle hylättyjä leikkaamattomia koiria ja näiden jälkeläisiä. Sterilointien  ja tiedon lisäämisen merkitystä ei voi tarpeeksi korostaa, jotta koirien määrä joskus vähenisi. Kevät on kodittomiksi syntyneiden pentueiden sesonkiaikaa.
Pentuja syntyy pilvin pimein ja vaikka romanialaiset eläinsuojelijat tekevät enemmän kuin kaikkensa, vain pieni osa pennuista päätyy hyvien ihmisten hoivaan. Lukemattomista pennuista parvovirus vie ison osan jo heti elämän alkutaipaleella, joten vain hyvin pieni osa selviää ensimmäisten elinkuukausien ohi. Ja vielä pienempi osa törmää eläinrakkaaseen ihmiseen.Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Yhdessä miehensä kanssa Ioana käy pääyhteistyökumppanimmei One Rescue Association -koirasuojalla huolehtimassa siellä olevista, noin 400 koirasta. Ioanan apu on korvaamatonta, sillä perushoitotoimenpiteiden ohessa hän käyttää aikaa mm. totuttaen koiria hihnassa kävelyyn ja sosialistaen arkajalkoja. Ioanalla on Cosobassa myös joitakin omia koiria, jotka hän on pelastanut ja joille hän koettaa löytyy oman kodin kansainvälisen adoption kautta.
Ioanan naapuri löysi nämä pennut pellolta. Ioana kertoo, että samasta paikasta on löytynyt muitakin adoptio-ohjelmassa olleita koiria. Nyt tytöt pääsivät tarhalle, ja aloittamaan uuden alun elämässään.

Peltotytöiksi nimetty neljän siskon kopla, nuo kuvan kauniit tytöt: Sendy, Sibel, Ida ja Coral aloittivat kotiensa etsinnän kulkurien adoptio ohjelmassa.

Sendy on nyt  hiukan alle 50 cm ja painoa 15kg. Kokoarvio aikuisena hitusen yli 50 cm ja 20 kg paikkeilla.
Sendy on  ruskea-musta kaunotar, vähän pöyhevässä turkissaan, jonka silmissä näkyy häivähdys surua. Sendy  ei arastele vieraita, ei kumminkaan päällepäsmäröi vaan neidistä saa enemmän vaikutelman rauhallinen ja vakaa, vähän sellainen tuumailija. Neiti ilmiselvästi tauottaa omaa läsnäoloa porukassa. Joten kun tuntuu että kanssa sisaret touhuaa liikaa ja neiti tarvitsee niin sanotusti happea ja taukoa muiden mukana menemisestä, niin Sendy menee tyynesti koppiinsa katselemaan maailman menoa. Hiukan neiti hämmentyy seinän takana kuuluvista toisten koirien pitämistä äänistä ja kolinoista, muttei kuitenkaan tunnu niitä suoranaisesti pelkäävän. Sendyn ei kuultu haukkuvan aktiivien vieraillessa tyttöjen luona, mutta toki on  mahdollista, ja todennäköistä että kotioloissa oman äänen availu ja sen tuoma hieno soundi löydetään.Sendy etsii kotia jossa ollaan varauduttu ja valmiita kotiutumisvaiheen jälkeen vastaanottamaan duracell nuorikko, jonka kanssa pääsee varmasti tutustumaan meneviin harrastuksiin ja toimintoihin ja kaikkeen osallistuvan neitiin.
Toki alkuun tulevan kodin on luultavasti odotettava hetki, ja ymmärretään harkitsevan koiran sielun elämää. Annetaan aikaa ja tilaa Sendyn itse huomata oma rohkeus uudessa ympäristössä ja tuetaan askelia kohti ihan oikeaa, rakastettua perheenjäsenenä oloa. Ilman kiirettä  neidin uskoisi reipastuvan mutta toki aina on mahdollista että se tuumailija puoli on neidissä vahvempi, ja neidistä jääkin itsenäisempi ja harkitsevampi.Sendyssä on piirteitä jotka sopivat monenlaiseen kotiin. Alle alakoulu ikäisten lasten perheessä Sendyn tasapaino luultavasti järkkyisi. Joten rauhallisten ja isompien, oman käytöksen ja sen seurauksien ymmärtävät lapset sopivat paremmin  neidin tulevaan perheeseen.
Rohkea, sosiaalinen ja vakaa uroskoira olisi myös sopiva kaveri. Varmasti Sendyn kanssa pääsisi myös erilaisten leikkien pyörteisiin, joten kaverilta olisi hyvä löytyä sopivasti energiaa, vähän huumorintajua ja halua ottaa neiti uudeksi parhaaksi ystäväkseen. Myös aikuiskoti sopisi Sendylle, eikä neiti varmasti laita pahakseen päästä sohvalle kellahtamaan ihmistensä väliin iltalenkin päätteeksi katsomaan salkkareita.
Päivitykset
21.9.2019
Kaunis Sendy on tänään lentänyt Suomeen ja tavannut oman perheensä ensimmäistä kertaa. Kotona Sendyä odottaa myös koirakaveri. Onnea yhteiseen elämään Sendy ja perhe!

30.8.2019
Sendy on tänään varattu ja se pääsee ennen talvea pois tarhalta, lentämään ikiomaan kotiin Suomeen.

2.7.2019
Sendy asuttaa samaa häkkiä  varatun siskonsa Coralin kanssa. Kaksikosta Sendy on vähän  varovaisempi. Sendy tulee haistelemaan mutta väistää vähän kosketusta. Namia hakee kädestä ja Sendy käy kokoajan vierailun aikana kyllä reippaammaksi ja rohkeammaksi. Sendy on vain vähän tottumaton eikä uskalla tulla kuorestaan niin reippaasti kuin siskonsa. Sendy käy välillä tauottamassa kopissa ja tulee sitten takaisin. Kun aktiivimme istuskelee rauhassa aitauksessa hiukan kauemmin niin  Sendy tulee pussailemaan naamaa ja tutkimaan päivityskansiota. uteliaisuus siis voittaa, ja tulevan kodin onkin hyvä orientoitua antamaan aikaa Sendylle mutustella ja tuumata rauhassa muuttunutta elämäänsä kotiin saavuttuaan. Sendy on kaikkiaan kovin herttainen ja  hassu tyttö. Sendy  linkutti oikeaa takajalkaa hieman aktiiviemme reissun aikana.Ioanan kertoi reissulaisille, että jalka jäi kuormalavan raon väliin ja siksi ontuu. Sendyn molemmat on kuvattu reissun ajankohdan jälkeen ja oikeassa jalassa näkyi panosteiittia, eli steriiliin luutulehdukseen joka on yleistä kasvavilla koirilla. hoitona siihen on kipulääke ja aika. Vasemman jalan lonkassa reisiluunpää on hieman kehittynyt matalammaksi, ja tärkeää olisi saada tytölle monipuolista liikuntaa ja kunnon lihaksisto tukemaan lonkkia, että vanhemmiten  nivelrikon olemassaoleva mahdollisuus pienenisi. Uusia kuvia ja video lisätty.Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.Mikäli Sendy tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.Sendy saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi  Sendy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: