Päivitetty 16.03.2019

Kotia etsivä koira: RUUTI


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Ruuti on tullut tarhalle siskonsa kanssa. Sisko oli synnyttänyt pennut tarhalla ja sekä sisko että sen pennut on adoptoitu Suomeen noin 2 vuotta sitten. Ruuti on kuitenkin ollut aiemmin ujo, eikä sitä ole voitu ottaa siksi adoptio-ohjelmaan aikaisemmin. Nyt Ruuti on kuitenkin hieman rohkaistunut. Aktiivit huomasivat käydessään, että Ruuti askelsi hieman oudosti. Huomattiin, että sen yksi varpaankynsistä oli kasvanut anturan alle saakka aiheuttaen kipua ja kun kynsi leikattiin alkoi Ruuti taas askeltamaan normaalisti. Ruuti on kiinnostunut ihmisistä ja haluaa lähestyä itse vierailevia aktiiveja. Lähestymistä helpottaa, kun Ruutille annetaan ensin haisteltava vaatekappale. Ruuti on kuitenkin hieman varautunut ja jännähaukkuu vieraita. Jos olisi enemmän aikaa, Ruuti varmasti rohkaistuisi enemmän ja se onkin tuttujen kanssa reippaampi. Ruuti tulee tarvitsemaan aikaa ja kärsivällisyyttä uudelta perheeltään, oppiessaan kotikoiran tavoille. Ensisijaisesti Ruutille etsitään aikuiskotia ja sitä ei luovuteta lapsiperheeseen.

Ruuti on noin 30 cm / 10 kg mitoiltaan.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan
17.3.2019
Ruuti tuli mukaan Kulkureiden adoption-ohjelmaan.

___________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ruuti saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ruuti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.