Kodin saanut koira: RUUTI (nyk.Ruusa)

Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/Cosoba)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Ruuti on tullut tarhalle siskonsa kanssa. Sisko oli synnyttänyt pennut tarhalla ja sekä sisko että sen pennut on adoptoitu Suomeen noin 2 vuotta sitten. Ruuti on kuitenkin ollut aiemmin ujo, eikä sitä ole voitu ottaa siksi adoptio-ohjelmaan aikaisemmin. Nyt Ruuti on kuitenkin hieman rohkaistunut. Aktiivit huomasivat käydessään, että Ruuti askelsi hieman oudosti. Huomattiin, että sen yksi varpaankynsistä oli kasvanut anturan alle saakka aiheuttaen kipua ja kun kynsi leikattiin alkoi Ruuti taas askeltamaan normaalisti. Ruuti on kiinnostunut ihmisistä ja haluaa lähestyä itse vierailevia aktiiveja. Lähestymistä helpottaa, kun Ruutille annetaan ensin haisteltava vaatekappale. Ruuti on kuitenkin hieman varautunut ja jännähaukkuu vieraita. Jos olisi enemmän aikaa, Ruuti varmasti rohkaistuisi enemmän ja se onkin tuttujen kanssa reippaampi. Ruuti tulee tarvitsemaan aikaa ja kärsivällisyyttä uudelta perheeltään, oppiessaan kotikoiran tavoille. Ensisijaisesti Ruutille etsitään aikuiskotia ja sitä ei luovuteta lapsiperheeseen.

Ruuti on noin 30 cm / 10 kg mitoiltaan.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan
21.9.2019
Tänään Ruuti lensi Suomeen ja uusi elämä oman perheen kanssa voi alkaa. Onnea yhteiseen elämään Ruuti ja perhe!

20.8.2019
Suloinen Ruuti on tänään varattu ikiomaan kotiin.

28.7.2019
Ruuti asustelee edelleen Yaffan kanssa ja tämä pienehkö tyttö on edellisestä aktiivien käynnistä jälleen lisää reipastunut. Sen häntä heiluu, kun aktiivit tulevat ja se haistelee aktiiveja häkin raosta rohkeasti. Ruuti hakee namit kädestä reippaasti, mutta ei anna koskea. Tytön häntä heiluu kuitenkin koko ajan ja se haluaisi uskaltaa enemmän. Ruuti ei pelästy käden liikkeitä eikä pakene niitä. Ruuti on erittäin kiinnostunut hajurätistä. Ruuti on suloinen pienikokoinen tyttönen, joka varmasti reipastuisi nopeasti omassa kodissa, jossa sille annettaisiin aikaa ja rakkautta.

17.5.2019
Ruuti haukkuu alkuun epävarmana tulijoille. Aktiivit kuitenkin kiinnostavat sitä ja Ruuti tulee varovasti nuuskuttelemaan. Ruuti tuntuukin hieman rohkaistuneen, mutta ei edelleenkään anna aktiivien koskea. Ruuti ei kuitenkaan pakene, vaan väistää ja jää kuitenkin lähelle ja haistelee ihmistä edelleen kiinnostuneena. Adina kertoo näkevänsä sen ensimmäistä kertaa näin reippaana muiden, kuin hänen kanssaan. Ruuti onkin varmasti hyötynyt reippaasta koirakaverista Yaffasta, jonka kanssa asuvat tällä hetkellä yhdessä. Omassa kodissakin Ruuti voisi siis hyötyä reippaasta ja ystävällisestä koirakaverista.

Namit kiinostaa Ruutia kovasti ja tie Ruutinkin sydämeen näyttää käyvän ruuan kautta, joka varmasti helpottaa uusien asioiden oppimista. Ruutin omassa kodissa kärsivällisyydellä, riittävän ajan antamisella, rakkaudella ja herkuilla se varmasti pikku hiljaa oppisi kotikoiran tavoille.

17.3.2019
Ruuti tuli mukaan Kulkureiden adoption-ohjelmaan.

___________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ruuti saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ruuti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: