Päivitetty 16.06.2019

Kodin saanut koira: HARUKI (nyk. Hilla)


Syntymäaika: 11/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (Luiza Mandru)
Ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

11.3.2019

Haruki-tyttönen asustaa sisarustensa, Aikon, Daikin ja Kikon kanssa romanialaisen eläinsuojelijapariskunnan Luiza ja Stefan Mandrun suojissa odottamassa omaa kotiaan. Mandrut ovat ostaneet maaseudulta talon voidakseen auttaa niin montaa koditonta koiraa kuin mahdollista. He ovat olleet yhdistyksemme yhteistyökumppanina vuodesta 2012 alkaen ja moni heidän koiristaan on löytänyt kodin Suomesta. Luiza on löytänyt Harukille sisaruksineen oman turvallisen tilan naapurinsa piharakennuksessa, jossa Luiza käy kahdesti päivässä ruokkimassa ja seurustelemassa pentujen kanssa. Luiza löysi pentueen vilkkaalta asemalta, missä pennut olivat jääneet orvoiksi niiden emon tultua myrkytetyksi.

Sisarussarja tulee mainosti toimeen keskenään ja leikkivät sopuisasti. Haruki lähestyy huoneeseen tulevia vieraita rohkeasti, innostuneesti ja vieraiden kädet saavat helliä lipaisuja. Harukista saa tasapainoisen ja iloisen vaikutelman. Haruki voisi sopia vaikka ensimmäiseksi koiraksi ihmiselle, joka on hankkinut ajantasaista tietoa koiranpennun kasvatuksesta. Harukin maailma on tällä hetkellä suppea ja ihmiskontaktit ovat vähäiset, vaikka Luiza tekee parhaansa pentujen hyväksi, joten Haruki tuleekin tarvitsemaan kärsivällistä ja ymmärtäväistä opastamista kotikoiran elämään. Haruki ei ainakaan tällä hetkellä hauku paljon, joten voisi sopia myös kerrostaloon. Harukin rokotusohjelma on aloitettu ja hän on toukokuun alussa valmis matkustamaan omaan kotiinsa Suomeen.

Haruki painaa nyt noin 4 kg. Aikuisena se painanee 10 – 12 kg ja on 35 – 40 cm korkea ja aikalailla makkaramallinen.

Päivitykset

1.6.2019

Haruki lensi Suomeen ja muutti omaan kotiin. Paljon onnea Haruki ja perhe!

22.3.2019

Haruki on varattu omaan kotiin.

11.3.2019

Haruki on saanut monta kotiehdokasta, joten hänestä ei enää oteta kyselyjä vastaan. Kiitos teille kaikille, jotka haluatte tarjota hänelle kodin.

8.3.2019

Haruki aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Haruki tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen sterilointia.

Haruki saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Haruki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.