Päivitetty 13.01.2019

Kodin saanut koira: PETUNIA (Kassandran pennut) (nyk. Lunna)


Syntymäaika: noin 1.7.2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloida

 

Perustiedot ja tausta
2.11.2018
Petunian, Sonian, Kasparin ja Meten Kassandra– emo päätyi satojen tuhansien muiden romanialaisten kodittomien koirien tavoin romanialaiselle kunnalliselle koiratarhalle. Sieltä koira lähtee aniharvoin elävänä pois. Kassandralla oli kuitenkin tuuria, sillä se päätyi Kulkurien Carpe– nimiselle yhteistyötarhalle. Sen kuudesta Mihailestin tarhalle syntyneestä pennusta neljä selvisi ja kolme tyttöä ja yksi poika aloittavat nyt kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Pentunelikko on touhukas ja aktiivinen paketti, jopa siinä määrin, että Kassandra on saanut muuttaa naapuriin saadakseen edes hiukan omaa rauhaa villikkojälkeläisiltään.

Petunia on pennuista rohkein. Vaikka kaikki niistä ovatkin olleet kovin vähäisillä ihmiskontakteilla, Petunia puskee silti vieraankin syliin nauttimaan huomiosta ja näiden tuomista herkuista. Kun jossain tapahtuu, se on ensimmäisessä rivissä katsomassa, onko missän mitään mielenkiintoista ja ruoka-aikaan se ehtii kipolle sisaruksiaan nopeammin. Petunia on hyvätuulinen tättähäärä, mutta varmasti sen kotiutuessa silläkin on omat kynnyksensä ylitettävänään. Sen oma-aloitteinen ja avoin luonne ovat sille kuitenkin varmasti suureksi avuksi.

Emo Kassandra on kooltaan noin 35 cm ja 10 kg ja pentujen oletetaan kasvavan maksimissaan samankokoisiksi kuin emonsa.

Päivitykset
13.1.2019
Petunia saapui eilen ikiomaan kotiinsa. Samalla se sai uuden nimen ja on nyt Lunna. Onnea Lunna ja perhe.

18.11.2018

Ilopillerin matka kohti Suomea ja kotikoiran elämää alkoi tänään, kun se varattiin omaan kotiin.

2.11.2018
Petunia aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Petunia tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi)) ennen sterilointia.

Petunia saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Petunia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa