Päivitetty 19.03.2019

Kotia etsivä koira: PETUNIA (Kassandran pennut) (nyk. Lunna), SUOMESSA


Syntymäaika: noin 1.7.2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomesssa (Espoo)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
17.3.2019
Petunian, Sonian, Kasparin ja Meten Kassandra– emo päätyi satojen tuhansien muiden romanialaisten kodittomien koirien tavoin romanialaiselle kunnalliselle koiratarhalle. Sieltä koira lähtee aniharvoin elävänä pois. Kassandralla oli kuitenkin tuuria, sillä se päätyi Kulkurien Carpe– nimiselle yhteistyötarhalle. Sen kuudesta Mihailestin tarhalle syntyneestä pennusta neljä selvisi ja kolme tyttöä ja yksi poika aloittivat kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa viime vuoden marraskuun alussa. Pentunelikko oli tarhalla touhukas ja aktiivinen paketti, jopa siinä määrin, että emo Kassandra sai muuttaa naapuriin saadakseen edes hiukan omaa rauhaa villikkojälkeläisiltään.

Petunia oli tarhalla pennuista rohkein. Vaikka kaikki niistä olivatkin olleet kovin vähäisillä ihmiskontakteilla, Petunia puski silti vieraankin syliin nauttimaan huomiosta ja näiden tuomista herkuista. Kun jossain tapahtui, se oli ensimmäisessä rivissä katsomassa, onko missän mitään mielenkiintoista ja ruoka-aikaan se ehti kipolle sisaruksiaan nopeammin. Petunia oli tarhalla hyvätuulinen tättähäärä, mutta sen kotiutuessa silläkin oli omat kynnyksensä ylitettävänään.

Saavuttuaan kotiin parisen kuukautta sitten, 13.1., sen elämä koki, kuten kaikkien kotiutuvien koirien, suuren mullistuksen, kun tarhaelämä jäi taakse. Heti alun järkytyksen jälkeen se, nyt nimeltään Lunna, reagoi haukkumalla ja valehyökkimällä ja perheen kahdeksantoistavuotias tytär oli sen ensisjainen kohde. Muiden perheenjäsenten kanssa se oppi kyllä tulemaan toimeen. Perhe koki, ettei heillä ole tällä hetkellä resursseja eikä motivaatiota lähteä työstämään koiran ongelmia ja he joutuvat siksi luopumaan koirasta. Perheessä ei ole pikkulapsia ja sille etsitään myös jatkossa kotia, jossa ei pieniä lapsia ole. Lunnalla on tällä hetkellä eroahdistusta, se ulvoo ja se on oppinut reagoimaan puolustamalla resurssejaan, kuten tilaa ja esineitä. Se on perusluonteeltaan täpäkkä ja aikaansaava, joten odotettavissa on paljon töitä ja ennenkaikkea sitoutumista ja johdonmukaista harjoittelua  koiralähtöisin menetelmin. Kaikessa haastavuudessaan Lunna on myös suloinen, kiltti ja touhukas. Onhan se vielä pieni koiranpentu ja ensisijaisesti se kaipaa nyt rauhallista ympäristöä, jossa on koiraosaamista. Kiltti koirakaveri olisi sille varmasti hyödyksi, muttei välttämätön.

Lunna on tällä hetkellä kooltaan 38 cm ja 7 kg.

Päivitykset
17.3.2o19
Petunia, nykyään Lunna, palaa etsimään kotiaan Kulkurien adoptio- ohjelmaan.

Lisätty uusia kuvia.

13.1.2019
Petunia saapui eilen ikiomaan kotiinsa. Samalla se sai uuden nimen ja on nyt Lunna. Onnea Lunna ja perhe.

18.11.2018

Ilopillerin matka kohti Suomea ja kotikoiran elämää alkoi tänään, kun se varattiin omaan kotiin.

2.11.2018
Petunia aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Ei kuitenkaan voida olettaa, että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Viljami on  kastroitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lunna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lunnan yhteyshenkilö: Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.