Päivitetty 19.07.2020

Kodin saanut koira: METTE (Kassandran pennut)


Syntymäaika: 7/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
18.7.2020

Carpe-yhdistys ja tarha on yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016 ja Carpen tarhan toiminnassa noudatetaan Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja.  Carpen tarhalle muutti Veera Nuri sen alkaessa olla jotenkin asuttavassa kunnossa kesällä 2018. Hän pyörittää tällä hetkellä tarhan toimintaa paikan päällä, muun muassa hoitaa tarhalla tällä hetkellä asuvaa noin 100 koiraa.

Petunian, Sonian, Kasparin ja Meten Kassandra-emo päätyi satojen tuhansien muiden romanialaisten kodittomien koirien tavoin romanialaiselle kunnalliselle koiratarhalle vuonna 2018. Sieltä koira lähtee aniharvoin elävänä pois. Kassandralla oli kuitenkin tuuria, sillä se pentuineen pelastettiin Carpen tarhalle. Kassandran kuudesta syntyneestä pennusta neljä selvisi ja kolme tyttöä ja yksi poika aloittivat kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa marraskuussa 2018. Nykyisellään kaikki pennut Metteä lukuunottamatta ovat löytäneet kodin Suomesta ja elämä kotikoirina sujuu mainiosti. Mutta koska koittaakaan pikkuisen Metten vuoro?

Mette oli pienenä pentueen ujoilija. Sen saadessa häkkiinsä vieraita, se perääntyi sisarustensa selkien taakse turvaan. Mette on aina käsitellyt jännittäviä tilanteita haukkumalla ja se käyttää nykyäänkin ääntään suhteellisen paljon. Haukkuminen on kuitenkin vähentynyt huomattavasti iän myötä ja Mette onkin nykyisellään paljon reippaampi, kuin pentuna. Enää Mette ei erityisemmin ujostele vieraiden saapuessa sitä tarhalle tapaamaan, sen häntä heiluu ja pikkuruiset tassut tepsuttavat suloisesti ihmisen reisiä vasten sen hakiessa tältä huomiota.

Mette tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja onhan se koko elämänsä viettänytkin koiralaumassa. Mette turvautui myös pentuna kovasti sisaruksiinsa, joten se arvostaisi varmasti kotoa löytyvää reipasta koirakaveria, joka osaisi luotsata sitä lempeästi ja kärsivällisesti kotikoiruuteen. Energiaa Mettellä myös riittää ja namimonsterina se arvostaisikin varmasti kovasti hauskoja aktivointileluja ja puuhahetkiä oman ihmisen kanssa.

Kasvaessaan Mette on saanut runsaasti lisää itsevarmuutta, mutta rajatut sosiaaliset kokemukset tekevät varmasti sen, että herkkis-Mette tarvitsee aikaa ja kärsivällisyyttä. Se ei koko pienen elämänsä aikana ole nähnyt muuta, kuin syrjäisen koiratarhan häkin, joten uusi elämä kotikoirana tulee varmasti olemaan sille alkuun kovin jännittävää. Mettelle etsitään kotia, missä ei asu pikkulapsia ja missä arki on rauhallista ja rutiininomaista. Metten tulevan kodin on hyvä valmistautua opastamaan Metteä rauhallisesti ja positiivisia koulutusmenetelmiä käyttäen kotielämän saloihin ja varautua antamaan nuorelle neidille runsaasti aikaa sopeutua uuteen elämään ja jännittäviin asioihin.

Mette on kooltaan noin 35-40 senttiä ja painaa noin 7-9 kiloa.

Päivitykset

18.7.2020
Pikkuinen Mette kasvoi Carpen tarhan häkin sisällä pennusta nuoreksi aikuiseksi. Se odotti sitä omaa, oikeaa perhettä Kulkurien adoptio-ohjelmassa yli 1,5 vuotta ja välillä tuntui, ettei sitä oikeaa perhettä koskaan löydy. Mutta hyvää kannattaa odottaa, varsinkin sitä kaikista parasta. Mette saapui tänään vihdoin omaan kotiinsa ja kohtasi omat ihmisensä ensimmäistä kertaa. Mette on vihdoin kotona.

11.4.2020
Vihdoin koitti se päivä, jota me kaikki olemme odottaneet kuin kuuta nousevaa: pikkuinen Mette varattiin vihdoin omaan kotiin! Onnea Mette ja tuleva perhe!

17.12.2019
Joulukuussa Kulkurien aktiivien reissulta Romaniaan saatiin taas uutisia pienestä Mettestä! Uutiset ovat mukavia: Mette on kovasti reipastunut ja voi hyvin. Kuitenkin sekin kaipaa ja ansaitsisi jo oman kodin, jossa osataan antaa tyttöselle tilaa, tukea ja turvaa, jotta se pääsisi omaan tahtiinsa kotielämän alkuun.

Tällä hetkellä Mette asuu yhdessä Taimin ja Faunan kanssa ja kolmikko tulee hyvin toimeen keskenään. Aktiivit kuvailevat nuorta Mettä näin: “Ihan supervalloittava pieni tyyppi! Tulee innoissan tervehtimään, on reipas ja avoin. Antaa koskettaa lyhyesti, mutta ei tahdo malttaa pysyä paikoillaan. Käy muutaman kerran lyhyesti tauottamassa kopissa. Mette haukkuu jonkin verran innostus- ja vaatimishaukkua, eli ei hiljaisimmasta päästä, mutta ei nyt mikään jatkuva räksyttäjäkään.” Mette on myös näppäränä tyttönä oppinut pyytämään lisää nameja nousemalla ihmistä vasten ja polkemalla takkia vasten tassuillaan vaativaan sävyyn. Videolla näkyy Metten hassunhauska tyyli!

Miten tämä pikkuruinen, hauska kaunotar ei jo ole löytänyt sitä omaa kotiaan?

8.8.2019
Kulkurien heinäkuisella aktiivireissulla Romaniaan tavattiin myös kaunis, nuori Mette. Aktiivit kertovat, että Mette on iloinen, reipas, siro ja kaunis tyttönen, jonka hähntä huiskii lakkaamatta. Vierailijoiden saapuessa Mette haukkui jonkun verran, mutta haukkuminen väheni nopeasti sen todettua vierailijat mukaviksi. Namit maistuvat Mettelle todella hyvin ja Mette alkaakin hiukan komentamaan vierailijoita, jos namihanat sen mielestä ovat liian pienellä teholla.

Innoissaan Mette hyppii ihmistä vasten ja antaa kyllä lyhyesti koskea itseään, vaikka rapsuttaminen vähän jännittääkin, ja poistuu sitten tauottamaan itse koppiinsa. Koska Mette on niin kiinnostunut nameista, niiden avulla rauhallisesti, ja Metteä sen omassa tahdissaan tukien, se varmasti edistyisi kotiympäristössä todella hienosti.

29.5.2019
Romaniassa ja Carpen tarhalla toukokuussa vierailleet aktiivimme tapasivat myös Metten. Nuori Mette on tarhalla selvästi tylsistynyt ja aktivoinnin puute näkyy siinä esimerkiksi vahtihaukkuna ja ylienergisyytenä. Vierailijoiden saapuessa Metten häkkiin heidän tuomat herkut kiinnostavat heti suuresti Metteä ja se syö niitä hyvällä ruokahalulla vieraiden käsistä. Mette vierastaa hiukan kosketusta, mutta kun itse pysyy rauhallisena, Mettekin antaa hiukan rapsutella leuan alta. Ihmiset Metteä edelleen jännittävät jonkin verran, mutta uteliaisuus voittaa ja se tulee kuitenkin nopeasti tutustumaan vierailijoihin. Mette hyötyisi varmasti tulevassa kodissaan siitä, että saa edetä asioissa omaa tahtiaan ja omalla tavallaan, paljon hajuaistiaan hyödyntäen. Mette on touhukas ja energinen koira, joka rauhoittuu kyllä kun ihmiset rauhoittuvat. Se asuu tällä hetkellä Merielin kanssa samassa häkissä ja ne tulevat moitteetta toimeen keskenään. 

23.3.2019
Kun aktiivimme maaliskuisella Romanian matkallaan saapuivat Carpen tarhalle, eivät he voineet olla huomaamatta Metteä. Mette seisoi häkkinsä laidalla häntä vispaten ja välillä se pomppi turhautumisesta, kun häkki oli sen ja ihmisen välissä. Kun se sitten sai vieraat häkkiinsä, se nuuskutti nämä innoissaan huolellisesti ja nauttii sitten herkuista, joita vierailla on tarjolla. Mette onkin aikamoinen herkkusuu, jonka pentuenergia ja ilo on pinnassa. Sekin ansaitsis sisarustensa tavoin päästä omaan, rakastavaan kotiin, missä se saisi leikkiä ja tehdä pentumaisia juttuja yhdessä oman perheensä kanssa.

6.1.2019
Saimme Carpen tarhalta videokuulumisia suloiselta Metteltä. Sen kaikki kolme sisarusta ja emokin on jo varattu omiin koteihinsa ja koko koiraperheestä vain Mette on enää kotia vailla. Ehkäpä lisättyjen videoiden myötä Mette hurmaa sen oikean ja sekin pääsee matkustamaan kotiinsa. Mette on melkoisen kova pitämään meteliä haukkumalla, joten Mettelle etsitäänkin kotia, jossa pieni haukkuminen ei ole ongelma.

2.11.2018
Mette aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mette saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mette on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.