Päivitetty 23.03.2019

Kotia etsivä koira: METTE (Kassandran pennut)


Syntymäaika: noin 1.7.2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloida

 

Perustiedot ja tausta
22.3.2019
Petunian, Sonian, Kasparin ja Meten Kassandra– emo päätyi satojen tuhansien muiden romanialaisten kodittomien koirien tavoin romanialaiselle kunnalliselle koiratarhalle. Sieltä koira lähtee aniharvoin elävänä pois. Kassandralla oli kuitenkin tuuria, sillä se päätyi Kulkurien Carpe– nimiselle yhteistyötarhalle. Sen kuudesta Mihailestin tarhalle syntyneestä pennusta neljä selvisi ja kolme tyttöä ja yksi poika aloittavat nyt kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Pentunelikko on touhukas ja aktiivinen paketti, jopa siinä määrin, että Kassandra on saanut muuttaa naapuriin saadakseen edes hiukan omaa rauhaa villikkojälkeläisiltään.

Mette on pentueen korrektein koira. Sen saadessa häkkiinsä vieraita, se perääntyy sisaruksiensa selkien taakse turvaan ja koettaa sieltä räksyttämällä saada vieraat kauemmas itsestään. Se käyttää muutenkin ääntään varsin huolettomasti. Se kuitenkin turvautuu kovasti koirasisaruksiinsa ja niistä on sen uskaltamisessa selkeästi apua. Mette arvostaisi varmasti koirakaveria, joka osaisi luotsata sitä lempeästi ja kärsivällisesti kotikoiruuteen. Meten varmasti avautuessa nopeasti omassa kodissa olisi tietenkin suotavaa, että koirakaveri olisi myös pitkäpinnainen pennun kanssa ja jaksaisi sen hepulointia. Kaikkiaan Mette on suloinen pienokainen, jonka olisi hyvä päästä pian omaan kotiin sosiaalisia taitoja harjoittelemaan.

Emo Kassandra on kooltaan noin 35 cm ja 10 kg ja pentujen oletetaan kasvavan maksimissaan samankokoisiksi kuin emonsa.

Päivitykset
23.3.2019
Kun aktiivimme maaliskuisella Romanian matkallaan kävelivät Carpen tarhalla, kuului yhdestä häkistä sen päiväinen kiljuminen. Ei siis haukkuminen, vaan kiljuminen. Mette seisoi häkkinsä laidalla häntä vispaten ja välillä se pomppi turhautumisesta, kun häkki oli sen ja ihmisen välissä. Kun se sitten sai vieraat häkkiinsä, se nuuskutti nämä innoissaan huolellisesti ja nauttii sitten herkuista, joita vierailla on tarjolla. Se elelee tällä hetkellä kanssa ja ne tulevat hyvin toimeen. Meten haukkuminen varmasti vähenee, kun se pääsee kotiin ja löytää paremman keinon ilmaista turhautumistaan ja käyttää pentuenergiaansa. Mette on hyvin sirorakenteinen ja kepeä koira. Siitä saa itselleen takuuvarmasti hyväntuulisen ystävän.

Lisätty video ja kuvia.

6.1.2019

Saimme Veeralta videokuulumisia suloiselta Meteltä. Sen kaikki kolme sisarusta ja emokin on jo varattu ja koko koiraperheestä vain Mette on enää kotia vailla. Ehkäpä lisättyjen videoiden myötä Mette hurmaa sen oikean ja sekin pääsee matkustamaan kotiinsa. Mette on melkoisen kova pitämään meteliä haukkumalla, joten siitä ei välttämättä ole sellaiseen kotiin, jossa sillä on mahdollisuus häiritä naapureita.

2.11.2018
Mette aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Mette tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Mette saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mette on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.