Päivitetty 08.08.2019

Kotia etsivä koira: METTE (Kassandran pennut)


Syntymäaika: noin 1.7.2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
29.5.2019
Petunian, Sonian, Kasparin ja Meten Kassandra– emo päätyi satojen tuhansien muiden romanialaisten kodittomien koirien tavoin romanialaiselle kunnalliselle koiratarhalle. Sieltä koira lähtee aniharvoin elävänä pois. Kassandralla oli kuitenkin tuuria, sillä se päätyi Kulkurien Carpe– nimiselle yhteistyötarhalle. Sen kuudesta Mihailestin tarhalle syntyneestä pennusta neljä selvisi ja kolme tyttöä ja yksi poika aloittavat nyt kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Pentunelikko on touhukas ja aktiivinen paketti, jopa siinä määrin, että Kassandra on saanut muuttaa naapuriin saadakseen edes hiukan omaa rauhaa villikkojälkeläisiltään.

Mette oli ihan pienenä pentuna pentueen korrektein koira. Sen saadessa häkkiinsä vieraita, se perääntyi sisaruksiensa selkien taakse turvaan ja koetti sieltä räksyttämällä saada vieraat kauemmas itsestään. Se käyttää nykyäänkin ääntään varsin huolettomasti. Mette turvautui pentuna kovasti sisaruksiinsa, joten se arvostaisi varmasti koirakaveria, joka osaisi luotsata sitä lempeästi ja kärsivällisesti kotikoiruuteen. Meten varmasti avautuessa nopeasti omassa kodissa olisi tietenkin suotavaa, että koirakaveri olisi myös pitkäpinnainen pennun kanssa ja jaksaisi sen hepulointia. Kasvaessaan Mette on saanut lisää itsevarmuutta, mutta rajatut sosiaaliset kokemukset tekevät varmasti sen, että herkkis Mette tarvitsee aikaa ja kärsivällisyyttä. Kaikkiaan Mette on suloinen pienokainen, jonka olisi hyvä päästä pian omaan kotiin sosiaalisia taitoja harjoittelemaan.

Mette on kooltaan noin 35 senttiä ja 7-8 kiloa. Se ei enää tule kasvamaan.

Päivitykset

8.8.2019
Kulkurien heinäkuisella aktiivireissulla Romaniaan tavattiin myös kaunis, nuori Mette-tyttönen. Aktiivit kertovat, että Mette on iloinen, reipas, siro ja kaunis tyttönen. Mettellä häntä heiluu ihan koko ajan. Alkuun se haukkui jonkun verran, mutta mitään kokoaikaista haukkumista ei ollut. Namit maistuvat todella hyvin ja Mette alkaakin “komentamaan”, jos ei saa namia heti. Innoissaan Mette hyppii ihmistä vasten ja antaa kyllä lyhyesti koskea itseään, vaikka rapsuttaminen vähän jännittääkin, ja poistuu sitten tauottamaan itse.
Koska Mette on niin kiinnostunut nameista, niiden avulla rauhallisesti, ja Metteä sen omassa tahdissaan tukien, se varmasti edistyisi kotiympäristössä hyvin. Kaunokainen ansitsisi jo oman kodin.
Mette on tällä hetkellä kooltaan noin 40 cm ja 9 kg.
Lisätty video ja uusia kuvia.

29.5.2019
Romaniassa ja Carpen tarhalla toukokuussa vierailleet aktiivimme tapasivat myös Meten. Vaikka Metteä ei olisi nähnyt, sen olisi varmasti kuullut, sillä Mette haukkuu ihmisiä nähdessää kovaa ja kimeää haukkuaan. Kun vieraiden ja koiran välissä on häkin verkko, Mette haukkuu enemmänkin huomiota, mutta kun vieraat menevät sen häkkiin, muuttuu tilanne sillä hiukan arveluttavammaksi ja haukkuun tulee mukaan ripaus epävarmuutta. Tulijoiden namit kiinnostavat Metteä ja se syö niitä hyvällä ruokahalulla vieraiden kädestä. Mette vierastaa kosketusta, mutta kun itse pysyy rauhallisena, se antaa leuasta itseään vähän rapsuttaa. Ihmiset Metteä jännittää, mutta myös kiinnostaa ja se tuleekin ihmistä haistelemaan. Se hyötyisi varmasti kodissaan siitä, että saa edetä asioissa omaa tahtiaan ja omalla tavallaan, paljon hajuaistiaan hyödyntäen. Mette on touhukas ja energinen koira, joka rauhoittuu kyllä kun ihmiset rauhoittuvat. Se asuu tällä hetkellä Merielin kanssa samassa häkissä ja ne tulevat moitteetta toimeen keskenään. 

23.3.2019
Kun aktiivimme maaliskuisella Romanian matkallaan kävelivät Carpen tarhalla, kuului yhdestä häkistä sen päiväinen kiljuminen. Ei siis haukkuminen, vaan kiljuminen. Mette seisoi häkkinsä laidalla häntä vispaten ja välillä se pomppi turhautumisesta, kun häkki oli sen ja ihmisen välissä. Kun se sitten sai vieraat häkkiinsä, se nuuskutti nämä innoissaan huolellisesti ja nauttii sitten herkuista, joita vierailla on tarjolla. Se elelee tällä hetkellä kanssa ja ne tulevat hyvin toimeen. Meten haukkuminen varmasti vähenee, kun se pääsee kotiin ja löytää paremman keinon ilmaista turhautumistaan ja käyttää pentuenergiaansa. Mette on hyvin sirorakenteinen ja kepeä koira. Siitä saa itselleen takuuvarmasti hyväntuulisen ystävän.

Lisätty video ja kuvia.

6.1.2019

Saimme Veeralta videokuulumisia suloiselta Meteltä. Sen kaikki kolme sisarusta ja emokin on jo varattu ja koko koiraperheestä vain Mette on enää kotia vailla. Ehkäpä lisättyjen videoiden myötä Mette hurmaa sen oikean ja sekin pääsee matkustamaan kotiinsa. Mette on melkoisen kova pitämään meteliä haukkumalla, joten siitä ei välttämättä ole sellaiseen kotiin, jossa sillä on mahdollisuus häiritä naapureita.

2.11.2018
Mette aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Mette tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Mette saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mette on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Virva Kaavi 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa