Päivitetty 07.01.2020

Kotia etsivä koira: METTE (Kassandran pennut)


Syntymäaika: 7/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
Päivitetty 7.1.2020
Petunian, Sonian, Kasparin ja Meten Kassandra-emo päätyi satojen tuhansien muiden romanialaisten kodittomien koirien tavoin romanialaiselle kunnalliselle koiratarhalle. Sieltä koira lähtee aniharvoin elävänä pois. Kassandralla oli kuitenkin tuuria, sillä se päätyi Kulkurien Carpe-nimiselle yhteistyötarhalle. Sen kuudesta Mihailestin tarhalle syntyneestä pennusta neljä selvisi ja kolme tyttöä ja yksi poika aloittivat kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Nykyisellään kaikki pennut Metteä lukuunottamatta ovat löytäneet kodin Suomesta.

Mette oli ihan pienenä pentuna pentueen ujoilija. Sen saadessa häkkiinsä vieraita, se perääntyi sisaruksiensa selkien taakse turvaan. Se on aina käsitellyt jännittäviä tilanteita haukkumalla ja se käyttää nykyäänkin ääntään varsin huolettomasti. Haukkuminen on kuitenkin vähentynyt huomattavasti ja Mette onkin nykyisellään paljon reippaampi, kuin pentuna. Enää se ei erityisemmin ujostele vieraiden saapuessa sitä tarhalle tapaamaan.

Mette turvautui pentuna kovasti sisaruksiinsa, joten se arvostaisi varmasti koirakaveria, joka osaisi luotsata sitä lempeästi ja kärsivällisesti kotikoiruuteen.  Kasvaessaan Mette on saanut lisää itsevarmuutta, mutta rajatut sosiaaliset kokemukset tekevät varmasti sen, että herkkis-Mette tarvitsee aikaa ja kärsivällisyyttä. Kaikkiaan Mette on suloinen nuori tyttö, jonka olisi hyvä päästä pian omaan kotiin opettelemaan kotikoitan taitoja turvallisessa ja rakastavassa ympäristössä, jossa se saisi totutella uusiin asiohin rauhassa ja positiivisin keinoin.

Mette on kooltaan noin 40 senttiä ja 9 kiloa.

Päivitykset
17.12.2019
Joulukuussa Kulkurien aktiivien reissulta Romaniaan saatiin taas uutisia pienestä Mettestä! Uutiset ovat mukavia: Mette on kovasti reipastunut ja voi hyvin. Kuitenkin sekin kaipaa ja ansaitsisi jo oman kodin, jossa osataan antaa tyttöselle tilaa, tukea ja turvaa, jotta se pääsisi omaan tahtiinsa kotielämän alkuun.

Tällä hetkellä Mette asuu yhdessä Taimi-koiran ja Faunan kanssa ja kolmikko tulee hyvin toimeen toistensa kanssa. Aktiivit kuvailevat nuorta Mettä näin: “Ihan supervalloittava pieni tyyppi! Tulee innoissan tervehtimään, on reipas ja avoin. Antaa koskettaa lyhyesti, mutta ei tahdo malttaa pysyä paikoillaan. Käy muutaman kerran lyhyesti tauottamassa kopissa. Mette haukkuu jonkin verran innostus- ja vaatimishaukkua, eli ei hiljaisimmasta päästä, mutta ei nyt mikään jatkuva räksyttäjäkään.”

Mette on myös näppäränä tyttönä oppinut pyytämään lisää nameja nousemalla ihmistä vasten ja polkemalla takkia vasten tassuillaan vaativaan sävyyn. Videolla näkyy Metten hassunhauska tyyli!

8.8.2019
Kulkurien heinäkuisella aktiivireissulla Romaniaan tavattiin myös kaunis, nuori Mette-tyttönen. Aktiivit kertovat, että Mette on iloinen, reipas, siro ja kaunis tyttönen. Mettellä häntä heiluu ihan koko ajan. Alkuun se haukkui jonkun verran, mutta mitään kokoaikaista haukkumista ei ollut. Namit maistuvat todella hyvin ja Mette alkaakin “komentamaan”, jos ei saa namia heti. Innoissaan Mette hyppii ihmistä vasten ja antaa kyllä lyhyesti koskea itseään, vaikka rapsuttaminen vähän jännittääkin, ja poistuu sitten tauottamaan itse koppiinsa.
Koska Mette on niin kiinnostunut nameista, niiden avulla rauhallisesti, ja Metteä sen omassa tahdissaan tukien, se varmasti edistyisi kotiympäristössä hyvin. Kaunokainen ansitsisi jo oman kodin.

29.5.2019
Romaniassa ja Carpen tarhalla toukokuussa vierailleet aktiivimme tapasivat myös Meten. Vaikka Metteä ei olisi nähnyt, sen olisi varmasti kuullut, sillä Mette haukkuu ihmisiä nähdessää kovaa ja kimeää haukkuaan. Kun vieraiden ja koiran välissä on häkin verkko, Mette haukkuu enemmänkin huomiota, mutta kun vieraat menevät sen häkkiin, muuttuu tilanne sillä hiukan arveluttavammaksi ja haukkuun tulee mukaan ripaus epävarmuutta. Tulijoiden namit kiinnostavat Metteä ja se syö niitä hyvällä ruokahalulla vieraiden kädestä. Mette vierastaa kosketusta, mutta kun itse pysyy rauhallisena, se antaa leuasta itseään vähän rapsuttaa. Ihmiset Metteä jännittää, mutta myös kiinnostaa ja se tuleekin ihmistä haistelemaan. Se hyötyisi varmasti kodissaan siitä, että saa edetä asioissa omaa tahtiaan ja omalla tavallaan, paljon hajuaistiaan hyödyntäen. Mette on touhukas ja energinen koira, joka rauhoittuu kyllä kun ihmiset rauhoittuvat. Se asuu tällä hetkellä Merielin kanssa samassa häkissä ja ne tulevat moitteetta toimeen keskenään. 

23.3.2019
Kun aktiivimme maaliskuisella Romanian matkallaan kävelivät Carpen tarhalla, kuului yhdestä häkistä sen päiväinen kiljuminen. Ei siis haukkuminen, vaan kiljuminen. Mette seisoi häkkinsä laidalla häntä vispaten ja välillä se pomppi turhautumisesta, kun häkki oli sen ja ihmisen välissä. Kun se sitten sai vieraat häkkiinsä, se nuuskutti nämä innoissaan huolellisesti ja nauttii sitten herkuista, joita vierailla on tarjolla. Se elelee tällä hetkellä kanssa ja ne tulevat hyvin toimeen. Meten haukkuminen varmasti vähenee, kun se pääsee kotiin ja löytää paremman keinon ilmaista turhautumistaan ja käyttää pentuenergiaansa. Mette on hyvin sirorakenteinen ja kepeä koira. Siitä saa itselleen takuuvarmasti hyväntuulisen ystävän.

6.1.2019
Saimme Veeralta videokuulumisia suloiselta Meteltä. Sen kaikki kolme sisarusta ja emokin on jo varattu ja koko koiraperheestä vain Mette on enää kotia vailla. Ehkäpä lisättyjen videoiden myötä Mette hurmaa sen oikean ja sekin pääsee matkustamaan kotiinsa. Mette on melkoisen kova pitämään meteliä haukkumalla, joten siitä ei välttämättä ole sellaiseen kotiin, jossa sillä on mahdollisuus häiritä naapureita.

2.11.2018
Mette aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

___________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mette saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mette on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa