Päivitetty 19.07.2020

Kodin saanut koira: VITI


Syntymäaika: 7/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
18.7.2020

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Hylätyt koirat ovat valitettavasti arkipäivää Romaniassa ja myös Luiza kohtaa näitä koiria päivittäin. Joskus hänelle myös tulee soittoja, joissa kyläläiset ilmoittavat löytämästään koirasta ja toivovat Luizan auttavan tätä. Niin kävi myös Vitin kohdalla. Eräs paikallinen nainen löysi Vitin ja sen kaksi siskoa kadulta syksyllä, poimi ne turvaan ja pyysi Luizalta apua. Luiza ei tietenkään voinut sanoa ei vaan avasi kotintarhansa ovet myös Vitille sisaruksineen.

Viti jakaa häkkinsä toisen siskonsa, Ihmeen, kanssa. Tytöt tulevat hyvin ja sopuisasti juttuun ja Viti vaikuttaakin tykkäävän koiraseurasta. Vitin tulevassa kodissa voisikin olla odottamassa reipas koirakaveri.

Alkuun Viti hämmentyy sitä tapaamaan tulleista Kulkurien aktiiveista ja se juoksee karkuun isossa aitauksessaan. Jo parin minuutin jälkeen sekä Viti että Ihme kuitenkin tajuavat, että vierailla onkin mukanaan herkkuja ja ne juoksevat päätä pahkaa vierailijoiden luokse herkuttelemaan. Viti tulee reippaasti hakemaan namit vieraiden käsistä ja sen häntä huiskii villisti ympäriinsä. Välillä se käy hepuloimassa ympäri aitausta, koska onhan herkkuja tarjoavien vieraiden saaminen aika super hyper ihanaa! Niin ihanaa, että vieraiden poistuessa molemmat koirat jäävät itkemään suruissaan heidän peräänsä. Muuten Vitin ei kuulla tarhalla haukkuvan ollenkaan.

Viti tulee todennäköisesti tarvitsemaan kotiuduttuaan hieman aikaa tutustuessaan uusiin ihmisiin ja asioihin, mutta herkkujen avulla tytöstä varmasti kuoriutuu hetkessä oikea sylikoira ja mitä mainioin kaveri arjen menoihin.

Viti on todella hellyyttävän näköinen nuori tyttö, jonka korvat sojottelevat hassusti vähän joka suuntaan. Sillä on kerman värinen lyhyt turkki ja hiukan vaaleanpunaiseen taittuva kuono. Viti on nyt noin 45-48 cm korkea ja painaa noin 18 kiloa. Se saattaa hiukan vielä kasvaa, mutta jäänee keskikokoiseksi koiraksi.

Päivitykset

18.7.2020
Mikä onnenpäivä! Tänään Viti vihdoin matkusti omaan kotiinsa ja siitä tuli rakastettu perheenjäsen. Onnea pieni Viti ja perhe!

14.3.2020
Pieni Viti sai tänään iloisia uutisia! Sitä odottaa kuumeisesti Suomessa oma, rakastava perhe. Viti varattiin tänään omaan kotiin!

27.1.2020
Viti aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Viti saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Viti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Vitin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.