Päivitetty 19.07.2020

Kodin saanut koira: FIORINA (nyk. Fiona)


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
18.7.2020

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Andalle on itsestään selvää, että parantumattomasti sairaan ja huonosta elämänlaadusta kärsivän eläimen elämää ei pitkitetä. Lisäksi yhdistyksellä on suojaisampi, puutarhamaisella alueella sijaitseva ”sanctuary”, jossa asustaa noin 20-30 koiraa. Happy Dogs Morenin sanctuary on siis HDM:n rauhallisempi tarha kaupungin vuokratontilla. Siellä koirilla on isommat aitaukset, paremmat näköesteet, ja suojaisat omat kopit. Sanctuary on HDM:n tarhaa rauhallisempi, siellä on tilan ja näköesteiden sekä pienemmän koiramäärän takia hiljaisempaa ja stressittömämpää.

Täällä tarhalla asustaa myös noin 3 vuotias hurmaava koirapersoona nimeltä Fiorina. Kuten monen muun koiran tavoin Fiorinakin on joskus ollut omistettu koira. Se on aikanaan asunut pihalla ketjun päässä ja tästä syystä tarhalle tultuaan noin vuosi sitten se olikin melkoisen laihassa kunnossa. Neiti Fiorina on sittemmin saanut kerättyä itselleen massaa vähän liiaksikin joten sen tulevan perheen tulee sitoutua neidin kanssa pienelle kevennyskuurille.

Fiorina on luonteeltaan äärimmäisen mutkaton, avoin ja sosiaalinen tyttö. Tämä neiti rakastaa ihmisiä ja vieraisiinkin se suhtautuu suurella ilolla ja riemulla juosten ympäri aitausta. Neiti on myös äärimmäisen taitava leikkimään ja intoutuu leikkimään kaikilla leluilla mitä hänelle tarjotaan. Myös rapsutuksista hän nauttii kovasti. Fiorinan ei olla kuultu haukkuvan tarhalla. Tämä neiti tulee tarhalla toimeen kaikenlaisten koirien kanssa ja oletettavasti sopisi hyvin kotiin, jossa on jo toinen koira.

Fiorina on nyt noin 50cm ja painaa 20kg.

Päivitykset

18.7.2020
Ja niin se entisen kodittoman koiran elämä muuttui. Fiorina matkusti tänään omaan kotiinsa Suomeen ja sai uudeksi nimekseen Fiona. Onnea Fiona ja perhe!

24.4.2020
Ihania uutisia! Fiorina varattiin tänään omaan kotiin.

23.1.2020
Kaunis Fiorina aloitti adoptio-ohjelmassamme oman loppuelämän kodin etsinnän.

_______________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Fiorina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fiorina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.