Päivitetty 19.07.2020

Kodin saanut koira: AZUREL


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
18.7.2020

Carpen tarha lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran tarha, jossa koirista pidetään huolta ja mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tarhalla asuu koirien lisäksi suomalainen eläinsuojelija Veera, jonka ansiosta tarhan koirat saavat ihmisistä positiivisia kokemuksia ja joka huolehtii niiden tarpeista mahdollisimman hyvin.

Azurelin tarinan alku ei ole sieltä ruusuisimmasta päästä, vaan monen romanialaisen koiran tavoin sydäntä särkevän epäoikeudenmukainen. Azurel asui aiemmin sisarustensa kanssa erään kylän talon pihalla, missä eli paljon erilaisia kodittomia koiria. Sen sisarukset kuolivat tappeluissa muiden koirien kanssa ja eräs paikallinen henkilö, joka tiesi paikan, halusi tuoda vielä hengissä selvinneen Azurelin turvaan. Niin Azurel pääsi Carpen tarhalle. Sen elämän ehdottomasti suurin onnenpotku.

Noin yksivuotias Azurel on tuttujen ihmisten seurassa iloinen ja hyppii häkin porttia vasten kun sen luo menee. Häkissä se on ystävällinen ja utelias ja tulee ihmisen luokse, mutta hiukan varovasti. Se ei väistä lähestyttäessä, mutta jää paikoilleen vähän varovaisen oloisena ja rauhoittelee taitavasti erilaisin elein. Se antaa käsitellä hyvin, mutta on alistuneen oloinen, eikä täysin rento tilanteessa. Azurelista kiinnostuneiden onkin hyvä muistaa, että Azurel pentuaikanaan tuskin on saanut kovin runsaasti ihmiskontakteja ja sillä saattaa olla henkisiä tarumoja raskaasta ensimmäisestä elinvuodestaan. On siis tärkeää, että herkälle Azurelille annetaan aikaa edetä omaan tahtiinsa ja kaikki kouluttaminen tapahtuu pelkästään positiivisin ja koiralähtöisin menetelmin.

Azurel asuu tarhalla nuoren nartun, Kitty K:n kanssa ja koirat tykkäävät toisistaan kovasti, leikkivät ja puuhailevat yhdessä päivisin. Azurel arvostaisikin varmasti, jos tulevassa kodissa odottaisi jo reipas, leikkisä koirakaveri. Azurel on edelleen vähän hämillään olevan oloinen tarhalla, mutta uskomme, että se varmasti avautuu ja ilostuu enemmän päästessään omaan kotiin, turvalliseen ympäristöön. Tarhalla Azurel on muuten rauhallinen, eikä juuri hauku.

Azurel on todella kaunis ja persoonallisen näköinen koira. Azurelin turkki on monivärinen ja puolipitkä ja koiran silmät ovat keskenään eriväriset: toinen silmä on jäänsininen ja toinen ruskea. Kooltaan Azurel on noin 35 cm korkea ja painaa noin 9 kiloa.

Päivitykset

18.7.2020
Tänään Azurelin elämä muuttui kertaheitolla, kun Azurel pääsi matkustamaan omaan kotiinsa Suomeen. Onnea Azurel ja perhe!

10.6.2020
Mikä onnen päivä! Azurel on varattu ja sitä odottaa Suomessa oma koti!

28.5.2020
Kaunis Azurel-poika lisättiin adoptio-ohjelmaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Azurel saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Azurel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Azurelin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.