Päivitetty 18.07.2020

Kodin saanut koira: KITTY K (nyk. Lyyti)


Syntymäaika: 4/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Suloinen Kitty K on ymmärrettävästi hurmannut suuren joukon ihmisiä, ja Kitty on herättänyt paljon mielenkiintoa. Tästä syystä emme toistaiseksi ota enempää kyselyitä vastaan Kittystä.

Perustiedot ja tausta
29.4.2020
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, maksimissaan 150, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää suomalainen eläinsuojelija ja valokuvaaja Veera.

Suloistakin suloisempi Kitty K löytyi keskeltä isoa tietä. Jotta pieni kaveri ei jäisi auton alle, Carmen otti sen kyytiin ja vei turvaan Carpen tarhalle. Kitty suhtautuu ihmisiin uteliaasti, se tykkää rapsutuksista ja tulee iloisena ihmistä vastaan, mutta jännittää selvästi hiukan, käyttää rauhottavia ja alistuvia eleitä kun ihminen lähestyy sitä. On todennäköistä, että pikkutyttö on ollut aiemmin pihakoirana, joten se on tottunut elämän tapahtumiin, mutta samalla myös oppinut etteivät ihmiset aina ole pelkästään mukavia, ja siksi tottunut väistelemään ihmistä. Myös käsittely jännittää Kittyä hieman, mutta rauhoittuu syliin ja antaa kyllä käsitellä. On kuitenkin tärkeää panostaa käsittelyharjoituksiin omaehtoisuuden periaattein, jotta käsittelystä tulee mukava tapahtuma. Muiden koirien kanssa Kitty tulee hyvin toimeen, se elelee yhdessä uroksen kanssa ja ovat oikein oivat kaverukset keskenään. Kitty ei ole haukkunut tarhalla.

Kitty tarvitsee positiivisia kokemuksia ihmisistä ja rauhallisen kodin, jossa sitä tuetaan ja ymmärretään, jotta se oppisi paremmin luottamaan ihmisiin. Kitty on utelias ja reipas koira, josta tulee varmasti ihastuttava ja iloinen kaveri, kunhan Kittyn saa rohkaistumaan ja ulos kuorestaan. Uudessa kodissa voisi olla kiva koirakaveri Kittyä odottelemassa. Vilkkaaseen lapsiperheeseen Kitty ei sovellu.

Kitty on pienikokoinen koira, noin 30 cm korkea ja painaa noin 6 kiloa.

Päivitykset
18.7.2020
Mikä onnenpäivä, pieni Kitty K saapui tänään pitkän matkan jälkeen Suomeen ja pääsi ikioman perheensä luokse. Uusi elämä alkaa uuden nimen kanssa, sillä Kitty K tunnetaan tästä lähin Lyytinä. Onnea matkaan Lyyti ja perhe. <3

4.5.2020
Jes, mikä uutinen, suloinen Kitty K on varattu ja häntä odottaa Suomessa rakastava koti!

29.4.2020
Kitty K hyppäsi mukaan kotia etsivien joukkooon!

________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kitty K saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kitty K on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.