Päivitetty 18.07.2020

Kodin saanut koira: VEIKI


Syntymäaika: 6/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu


Perustiedot ja tausta

27.1.2020
Anda Popescu on romanialainen eläinsuojelija, joka työskentelee eläintenhoitajana. Hän luotsaa Happy Dogs Moreni -yhdistystä, joka perustettiin vuonna 2004 järjestämään sterilointikampanjoita, jotka jatkuvat menestyksekkäästi edelleen. Vuodesta 2012 yhdistyksellä on ollut tarha löytökoirille Morenissa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Romanian pääkaupungista Bukarestista. Täysin lahjoitusvaroilla toimiva Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain hyvin siisti ja hyvin hoidettu. Siellä on tällä hetkellä noin 100 koiraa, mikä on varsin maltillinen määrä. Andalle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Moreni kärsii monen muun romanialaisen pikkukaupungin tavoin työttömyydestä ja poismuutosta. Monet kaupunkilaiset ovatkin muuttaneet ulkomaille töihin. Kodittomia koiria kaupungissa on noin 200-400.

Morenin tarhan viereisellä pellolla laiduntaa lehmiä. Lehmien omistajalla on vanhempi narttukoira, jota omistaja ei ole halunnut steriloida. Niinpä narttu tuli tiineeksi ja synnytti viisi pentua, jotka omistajan mukaan eivät olleet hänen ongelmansa. Koko pentue syntyikin Morenin tarhalla, sillä emo kulkee usein tarhan mailla. Yksi pennuista adoptoitiin jo omaan kotiinsa ja nyt neljä jäljelle jäänyttä, villivarsoiksikin kutsuttua pentua, aloittavat kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Tähän neljän sakkiin kuuluvat pareittain elelevät siskokset, Valda ja Vilna, sekä Valdura ja Veiki.

Valdura ja Veiki asuttavat kahdestaan yhteistä häkkiä ja voi pojat, tässäpä vasta innokkaat siskokset! Kun HDM:ssa vierailulla olevat aktiivimme lähestyvät sisarusten häkkiä, haukkuvat molemmat ja tulevat innokkaasti verkolle vastaan tulijoita. Vieraiden häkkiin astuminen saa sisaret hiljenemään, mutta innostumisen suhteen mitään laantumisen merkkejä ei ole ilmassa, päinvastoin. Molemmat kaverit ovat aivan haljeta onnesta ihmisseurasta, ne viipottavat hännät ja takapuolet heiluen ympäri häkkiä yhtä mittaa. Vieraiden sormet haistellaan kiinnostuneesti ja herkut tullaan noudetaan reippaasti vieraan kädestä. Kun tytöistä pidetään hetki kiinni kuvausta varten, menevät ne molemmat hieman reppanoiksi. Kiinnipitäminen siis vielä jännittää, mutta käsittely varmasti helpottuu hyvien kokemusten ja harjoittelun myötä. Molemmat tytöt ovat pentumaiseen tapaan leikkisiä ja reippaita.

Veiki on väriltään mustavalkoinen ja inasen siskoaan pienikokoisempi. Se on kahdeksan kuukauden iässä noin 55 cm korkea ja painaa noin 26 kg. Veiki tuskin kasvaa enää kovin paljon, aikuiskooltaan se tulee olemaan todennäköisesti suurehko keskikokoinen tai isokokoinen koira.

Reipas Veiki etsii reipasta omistajaa, joka ymmärtää, että Veikille tulee tuskin riittämään pelkkä sohvalla löhöily, vaan se tulee tarvitsemaan aktivointia ja runsaasti liikuntaa. Kuten kaikki pennut, myös Veiki kaipaa hyviä kokemuksia ja koiralähtöisesti ajattelevaa kotia, jossa ollaan valmiita tukemaan lempeydellä ja kärsivällisyydellä nuoren Veikin kasvua kohti aikuisuutta ja elämää kotikoirana. Veikilla tuskin olisi mitään sitä vastaan, jos kodissa odottaisi valmiiksi sosiaalinen koirakaveri.

Päivitykset
18.7.2020
Viimein koitti hartaasti odotettu päivä: Veiki pääsi kotiin. Paljon onnea kauniille pitkäsäärelle ja omalle perheelle yhteisiin seikkailuihin. <3

24.4.2020
Huippu-uutisia Moreniin: Veiki on varattu omaan kotiinsa, jossa sitä jo kovasti odotetaan.

27.1.2020
Veiki pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja etsii omaa loppuelämän kotiaan Suomesta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Veiki saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Veiki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.