Päivitetty 22.07.2020

Kodin saanut koira: BEKA (nyk. Hani)


Syntymäaika: 4/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
30.4.2020
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, maksimissaan 150, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää suomalainen eläinsuojelija ja valokuvaaja Veera.

Yksi näistä koirista on herttainen nuori tyttö Beka, joka päätyi tarhalle, koska sen omistaja ei voinut enää pitää koiraa. Beka on aivan ihastuttava koira. Se on avoin ja sosiaalinen, ilahtuu ihmisistä ja tykkää olla lähellä. Käsittely onnistuu ongelmitta. Myös muiden koirien kanssa Beka tulee toimeen. Se asuu tällä hetkellä vanhemman nartun kanssa, jonka kanssa sillä menee hyvin, mitä nyt välillä tulee sanomista ruuasta, mutta ei pahasti. Beka on aivan ihastuttava, rento, tasapainoinen, reipas ja iloinen koira, jonka kanssa tuleva perhe varmasti sulattaa sydämen kuin sydämen. Beka ei ota pulttia stressaavasta tarhaympäristöstä, eikä juuri hauku.

Beka on noin 45 – 50 cm korkea ja painaa noin 16 kiloa.

Päivitykset
18.7.2020
Ihana luppakorva Beka pääsi tänään kohtaamaan oman perheensä ensimmäistä kertaa. Paljon onnea Bekan, nykyään Hanin, ja perheen yhteiselle taipaleelle. <3

30.4.2020
Bekalla kävi todella hyvä tuuri, sillä Beka ei ehtinyt edes sivuille asti kun oli jo varattu! Bekaa odottaa rakastava koti Suomessa.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Beka saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Beka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.