Päivitetty 19.07.2020

Kodin saanut koira: SUNDAE (nyk.Luna)


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys ja Kulkurien yhteistyökumppani. Morenin tarha sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista ja siellä majailee noin 100 koiraa. Andalle on tärkeää, että koirat voivat niin hyvin kuin mahdollista ja ettei koiramäärä tarhalla nouse kohtuuttoman suureksi. Tarhan koirat asuvat pääsääntöisesti yksin häkeissään, joissain häkeissä on kaksi koiraa. Häkkialue on kokonaan katettu ja niissä kaikissa on koppi. Kaikki koirat pääsevät myös päivittäin ulkoilemaan vapaana pihalla.

Sundae on haettu marraskuussa Happy Dogs Morenin tarhalle Gujin tarhalta. Tämä kaunis tyttö asustelee nyt yhdessä uroskoiran kanssa samassa häkissä ja kaksikko tulee hyvin toimeen keskenään. Sundae ilahtuu vierailijoista häkissä ja häntä heiluukin tytöllä koko ajan. Sundae hakee arastelematta nameja aktiivien kädestä ja antaa myös aktiivien rapsutella hetken päästä itseään. Sundaella on todella kaunis vaalea väritys. Tämä iloinen ja energisen oloinen tyttö nauttisi varmasti perheensä kanssa ulkoilusta sekä yhteisestä puuhastelusta. Sundaelle herkut maistuu, joten niiden avulla häntä on mahdollista auttaa uusien asioiden opettelussa.

Tyttönen on arviolta 45 cm korkea ja ja painaa noin 14 kiloa.
Päivitykset
19.7.2020
Sundae pääsi vihdoinkin matkustamaan kotiin 4.7.2020, kun kuljetukset jälleen saatiin käyntiin. Sundae tunnetaan nykyään nimellä Luna.
23.2.2020
Sundae saa kuulla mukavia uutisia Suomesta. Tyttöä odotellaan jo kovasti saapuvan, omaan kotiin, nauttimaan elämästä kotikoirana perheen parissa.
23.1.2020
Kaunis Sundae tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.
_____________________________________________________________________________________________
Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sundae saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi se on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sundaen yhteyshenkilönä toimii Mia Takolander

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.