Päivitetty 19.07.2020

Kodin saanut koira: BLISS (nyk. Daisy)


Syntymäaika: 08/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloitu

 

 

Perustiedot ja tausta:

13.1.2020

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Hylätyt koirat ovat valitettavasti arkipäivää Romaniassa ja myös Luiza kohtaa näitä koiria päivittäin. Joskus hänelle myös tulee soittoja, joissa kyläläiset ilmoittavat löytämästään koirasta ja toivovat Luizan auttavan tätä. Niin tapahtui myös Bliss neidin ja sen kahden sisaruksen kohdalla kun koditon mies löysi ne paikallisesta puistosta ja pyysi Luizaa apuun. Ihmeen kaupalla pennut olivat terveitä ja selvisivät hengissä ja ovat nyt reippaita, energisiä koiran alkuja, jotka ovat päässeet Luiza Mandrun luokse opettelemaan kotikoiran elämää. Kaikki pennut pääsivät etsimään omia kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Bliss on sisarustensa tapaan leikkisä ja sosiaalinen pentu. Bliss neiti rakastaa tuttujen ihmisten huomiota mutta täysin vieraat saattavat alussa hieman jännittää. Tämä on varsin ymmärrettävää koska kokemuksia vieraista ei pennuilla juurikaan ole. Saadessaan paljon uusia ja positiivisia kokemuksia vieraista pennuntahtisesti, tämäkin neiti varmasti rohkaistuu nopeasti tekemään tuttavuutta. Pentuenergiaa ja intoa Blissillä riitää, ja luultavasti siitä saa innokkaan leikki- tai treenikaverin.

Bliss tulee erinomaisesti toimeen sekä koirien että kissojen kanssa ja arvostaisikin varmasti kotoa löytyvää innokasta leikkiseuraa.

Bliss on hieman pienempi kuin siskonsa Pikkis. Aikuisena se tulee todennäköisesti olemaan pienehkö 10-12kg painava neitokainen. Malliltaan Bliss ja koko pentue on pötkylänmallisia koiria.

Päivitykset:

18.7.2020

Blissin elämässä tapahtui tänään isoja asioita. Hän matkusti pitkän matkan Romaniasta Suomeen, tapasi ensi kertaa oman perheensä ja sai uuden nimen: Daisy. Onnea Daisy ja perhe <3

14.3.2020

Ihana herkkä Bliss on varattu omaan kotiin <3

22.1.2020

Aktiivimme vierailivat Luizan luona tammikuussa ja tapasivat Bliss neidin sisaruksineen. Bliss on pentueesta eniten ujostelevin ja ei aktiiviemme vierailun aikana uskaltanut pois tutun Luizan sylistä. Luultavasti hän olisi tarvinnut lisää aikaa jotta olisi muiden sisarusten tapaan innostunut pentuilemaan. Bliss ei todennäköisesti ole erityisen arka, Luizan tarhalla se ei vain näe muita ihmisiä ja kaikki uusi jännittää. Tutun ihmisen kanssa rento ja rakautta täynnä oleva tyttönen, mutta uudet ihmiset saa sen vain varautuneeksi ja ujoksi. Blissin tulevan perheen tuleekin ymmärtää tätä herkkää neitiä ja antaa sille tarvittavaa tukea ja aikaa jotta neiti rohkaistuu.

13.1.2020

Säkenöivän kaunis Bliss neiti aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Bliss kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä koiran yhteyshenkilöön ennen sterilointia.

Bliss saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bliss on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.