Päivitetty 13.01.2019

Kodin saanut koira: SONIA (Kassandran pennut)


Syntymäaika: noin 1.7.2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloida

 

Perustiedot ja tausta
2.11.2018
Petunian, Sonian, Kasparin ja Meten Kassandra– emo päätyi satojen tuhansien muiden romanialaisten kodittomien koirien tavoin romanialaiselle kunnalliselle koiratarhalle. Sieltä koira lähtee aniharvoin elävänä pois. Kassandralla oli kuitenkin tuuria, sillä se päätyi Kulkurien Carpe– nimiselle yhteistyötarhalle. Sen kuudesta Mihailestin tarhalle syntyneestä pennusta neljä selvisi ja kolme tyttöä ja yksi poika aloittavat nyt kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Pentunelikko on touhukas ja aktiivinen paketti, jopa siinä määrin, että Kassandra on saanut muuttaa naapuriin saadakseen edes hiukan omaa rauhaa villikkojälkeläisiltään.

Sonia on pentueen keskikastia. Sen saadessa häkkiinsä vieraita, se pohtii hetken, voiko mokomiin luottaa, mutta lähtee sitten reippaasti tutustumaan ja unohtaa pian jännäämisensä. Sisarusparven suomasta tuesta on sille varmasti kuitenkin apua ja se arvostaisi varmasti koiraseuraa, joka osaisi luotsata sitä lempeästi ja kärsivällisesti kotikoiruuteen. Sonian varmasti avautuessa nopeasti olisi tietenkin suotavaa, että koirakavereilla, oli ne sitten kotona tai lenkkituttavuuksia, olisi myös pitkäpinnainen pennun kanssa ja jaksaisi sen hepulointia. Kaikkiaan Sonia on suloinen pienokainen, jonka olisi hyvä päästä pian omaan kotiin sosiaalisia taitoja harjoittelemaan.

Emo Kassandra on kooltaan noin 35 cm ja 10 kg ja pentujen oletetaan kasvavan maksimissaan samankokoisiksi kuin emonsa.

Päivitykset
13.1.2019
Eilinen Kulkurilento toi muassaan Sonian, joka pääsi vihdoin oman ihmisensä luokse. Onnea Sonia ja perhe.

8.11.2018
Pikkuinen Sonia saa pian jättää Romanian taakseen ja matkata omaan kotiin Suomeen, sillä se on nyt varattu omaan kotiin.

2.11.2018
Sonia aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Sonia tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Sonia saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sonia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.