Kodin saanut koira: ROGER (Bond-pentue)

Syntymäaika: 8/2017
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romania (Carpe)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta:
8.9.2018
BOND-pentue, James, Roger, Valerie, Bondi, Fatima, Lazen  ja Daniel hylättiin pahvilaatikossa Glinan tarhan portin eteen elokuun lopulla 2017. Ne olivat vain muutaman viikon ikäisiä, joilla ei olleet silmätkään vielä auenneet. Hoitoa ja huolenpitoa seitsemän pientä koiralasta tarvitsivat siis pikaisesti.

Jokaisella eläinsuojelijalla on kädet täynnä töitä ja hoidettavia koiria paljon, ja koska äidinmaidonvastiketta on annettava useasti päivässä, ei seitsemän pennun sijoittaminen ole helppoa. Ne saatiin kuitenkin jaettua kahteen hoitoperheeseen. Pentujen kasvaessa sen verran, että pulloruokinta jäi, siirtyivät kaikki pennut Romaniassa asuvan aktiivimme Veera Nurin luokse.
Alkutaival ei ole ollut helppo näillä pennuilla, niin kuin se ei ole suurimmalle osalle Romaniassa syntyvälle koiralle. Daniel pentu kuoli, muiden jatkaessa taistelua sairauksia suolistoloisia ja parvoa vastaan. Lopulta taistelu tuotti tulosta ja pennut vahvistuivat niin paljon, että elämä tarhaolosuhteissa oli mahdollista, niinpä pennut siirtyivät marraskuun 2017 lopulla Veeran luota Carpen tarhalle.

Roger on tutun ihmisen kanssa rento ja avoin. Vieraita se vielä hieman jännittää, mutta saadessaan hetken ihmetellä uusia tuttavuuksia se reipastuu nopeasti ja tulee pyytämään rapsutuksia. Roger ei tarhalla hauku juuri lainkaan. Rogerin sisarukset ovat jo saaneet kodin Suomesta ja kotiutuminen heillä on mennyt hyvin. Toivotaan, että Roger pääsee myös pian kotiutuneiden sisaruksien joukkoon.

Rogerin on noin 60-65 cm korkea ja painoa kertynyt hieman noin 30 kg.

14.1.2019
Viimeinenkin Bond-pentueen jäsen on muuttanut pysyvästi Suomeen. Nyt Rogerkin pääsee aloittelemaan kotikoiran onnellista elämää oman perheensä luona. Onnea koko perheelle!

4.12.2018
Rogerin uusi vuosi on juuri saanut ihan uuden merkityksen, sillä pojalla on vihdoin oma koti ja perhe jonka tuella tutustua jännittävään maailmaan.

29.10.2018
Suloinen Roger odottelee edelleen Carpen tarhalla omaa vuoroaan matkata kotiin. Se on hyvin tyypillinen pehmeä mammanpoika. Vaikka uudet asiat vähän jännittävätkin, Roger suhtautuu kaikkeen ja kaikkiin lempeän ystävällisesti. Tutuista ihmisistä se hakee turvaa jännittävissä tilanteissa ja vieraatkin se ottaa ystävällisesti vastaan jo hetken ihmettelyn jälkeen. Rogerista löytyy myös leikkisä ja iloinen puoli ja silloin se pomppii hassusti joka suuntaan häntä villisti heiluen. Reipas koirakaveri olisi varmasti Rogerin mieleen tulevassa kodissa, vaikka se pärjäisi varmasti myös ainoana koirana.

8.9.2018
Rogerin häkkikaverin Althean lähdettyä omaan kotiinsa Suomeen Roger on saanut uuden tyttökaverin häkkiinsä. Herkkä mutta toisinaan topakka Cava on saanut lempeältä Rogerilta hurjasti tukea ja kaksikko tuleekin mainiosti toimeen keskenään. Roger vaikuttaa olevan sellainen isokokoinen vähän höpsö nuorukainen. Uudet ja jännittävät tilanteet saavat sen vielä epävarmaksi, mutta tutuissa tilanteissa ja tuttujen ihmisten kanssa se on varsinainen pusupoika. Komean ulkokuoren alla piileekin oikea pehmo, jonka sydän on täyttä kultaa.

11.7.2018
Tapasimme upean Rogerin ja lähdimme metsälenkille häkkikaverin Althean kanssa. Videolla näkeekin, kuinka kävely sujui ja reipashan Roger oli, niin tuttujen, kuin vieraidenkin kanssa, kun antaa koiralle hetken aikaa tulla omaan tahtiin tutustumaan. Roger siirtyy nyt aikuisten koirien puolella, vaikka vielä isokokoinen vauva onkin.

13.6.2018
Vielä hetken Roger kuuluu pentukategoriaan, mutta on lähellä vuoden ikää ja teini-ikä parhaimmillaan. Pienoinen epävarmuus näkyy Rogerin käytöksessä vieraita ihmisiä kohtaan. Tuttu Veera on Rogerin mielestä kuitenkin ihan parasta ja Veeralle voikin olla se hömelö ja antaa rakkauden täyteisiä tönäisyjä. Uusi video lisätty.

23.3.2018
Roger on lihonnut ja kasvanut myös kokoa ja onkin nyt iso hömelö, joka hyörii ja pyörii vieraiden ympärillä. Vieraat ovatkin toki vaihtelevaa virkistystä siihen tasaisen harmaaseen päivään ja viikkoihin, joita tarhalla elävällä koiralla riittää. Roger saa monenlaiselta koiralta ja ihmiseltä tuoksuvan huivin, jonka kanssa se siskonsa Valerien kanssa intoutuu leikkimään. Varmasti koirakaverit ja leikit toimivat kodissakin, siihen päälle vähän jyrsimistä ja uusien asioiden opettelua, niin tyytyväisen kotikoiran resepti on valmis. Valerie- siskonsa kanssa ovat kuin kunnon Tiuhti ja Viuhti.

5.2.2018
Carpen tarhalle on tullut jotain uutta ja jännittävää, nimittäin koirankoppeja ja myös Veera on paikalla ja tästäkös Lazen, Roger ja Valerie ovat kovin mielissään. Videolta voi tuon iloisen tapahtuman katsoa ja samalla ihastella kauniita ja iloisia koiria. Suuremmin ei muutoksia koirissa ole tapahtunut, kuin että ovat jo kovasti kasvaneet ja se, kuinka isoksi pentue  loppuviimein kasvaa, jää nähtäväksi.

10.12.2017
Bond-pentue tuli Kulkurien sivuille etsimään kotiaan.
Pennut, James, Roger, Valerie, Bondi, Fatima ja Lazen ovat iloisia, sosiaalisia ja reippaita, tottuneet ihmisiin sekä elämään ympärillään. Käsittelytilanteet saa koirat jännittämään hetkellisesti, mutta peruspentujen tavoin, asia on hetkessä unohtunut ja ovat saman tien jo toisaalla tutkimassa uusia mielenkiintoisempia asioita. Roger on veljensä Lazenin kanssa ne isoimmat pennut ja se isoveli tästä pentueesta, aavistuksen itsenäisempi muihin pentuihin nähden. Leikkii iloisesti muiden kanssa, mutta alkutohinan jälkeen vetäytyy ensimmäisenä omiin oloihin ja tarkkailee sivummalla tilannetta. Mikäli leikki näyttää Rogerin mielestä tarpeeksi hauskalta edelleen, voi yhtyä jälleen mukaan hauskanpitoon. Nuoressa herrassa on rauhallisuuden lisäksi myös jämäkkyyttä ja ison miehen elkeitä, koska on pennuista ainoa, joka sanoo Carpessa vapaana kulkevalle isolle Otto koiralle, toki Roger tekee sen turvallisen aidan läpi kuitenkin.

_________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Roger saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Roger on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

5.2.2018 – Veeran kimpussa hääräävät Lazen, Roger ja Valerie.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/carperescueshelter/videos/1984706881817572/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: