Päivitetty 15.01.2019

Kodin saanut koira: BLUEBELL


Syntymäaika: 2012/2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
30.10.2018
Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5h ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee  hänen johtamansa Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuva pääosin häkkejään yksin, ja niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien. Kaikkia koiria on mahdollisuus testata kissojen ja lasten kanssa.

Bluebell  on syntynyt puistossa ja se eli emonsa kanssa, kunnes emo kuoli rankkureiden käsiin Bellin ollessa noin 1-vuotias. Nyt se asuu hieman syrjempänä varsinaisesta tarhasta omassa häkissään. Vaikka nykyisenkään häkin koko ei millään muotoa päätä huimaa, on sekin parannusta entisestä, sillä Anda kertoo Bellin viettäneen melkein neljä vuotta elämästään pienen pienessä, noin metrin levyisessä ja pituisessa häkissä. Taustaansa nähden Bell vaikuttaa erittäin tasapainoiselta koiralta, mutta tulevan kodin on toki hyvä varautua siihen, että neidillä voi hieman kestää tottua uusiin asioihin. Se on todella sympaattinen, rauhallinen ja vaatimaton koira, joka ei vaikuta säpäsähtelevän äkkinäisiäkään liikkeitä ja voikin hyvin olla ettei sillä ole suoraan huonoja kokemuksia ihmisistä. Bell on sosiaalistamisen puuttesta johtuen hieman ujo, mutta kuitenkin kovin kiinnostunut vieraista ja pian hillityn kuoren alta alkaakin pilkahdella leikkisä ja iloinen koira. Nameista Bell innostuu, ja jos se saisi hieman aikaa, oppisi se varmasti vaikka mitä. Mitenkään superahneelta se ei kuitenkaan vaikuta. Bellissä on jotain lumoavaa, ja se ansaitsisikin ehdottomasti päästä jo pois tarhalta, omaan rauhalliseen kotiinsa, jossa se voisi tutustua suureen maailmaan turvallisen ihmisen kanssa. Bellin ei kuultu haukkuvan, eikä se lähde mukaan muiden koirien riekkumisiin. Bluebell tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Tämä hiomaton timantti on noin 50 cm korkea ja painaa noin 20 kg.

 

Päivitykset
15.1.2019
Ihana Bluebell lensi 12.1. oman perheensä luo.

7.11.2018
Upea Bluebell on varattu ikiomaan kotiinsa, paljon onnea perheelle! <3

30.10.2018
Bluebell hurmasi taas Kulkurien aktiivit heidän vieraillessaan Morenin tarhalla. Neidin häntä heilui taukoamatta ja päästessään ulos häkistään pomppi se onnessaan ja olisi halunnut leikkiä kaikkien kanssa. Se nautti kovasti vierailijoiden huomiosta ja riehui muiden koirien kanssa. Bluebell ansaitsisikin jo päästä omaan kotiinsa, jossa se saisi nauttia omien ihmisten tai koirakaverin seurasta. Kissoihin Bluebell ei ole tottunut ja se annetaankin vain harkitusti kissakotiin.

25.3.2018
Bluebell tuli etsimään kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bluebell saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bluebell on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.