Päivitetty 15.01.2019

Kodin saanut koira: AMI


Syntymäaika: 2016-2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/Ioana Bodea)
kastroitu

Perustiedot
6.11.2018
One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Siellä työskentelee väsymättä eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Ami löydettiin pentuna kadulta, minkä jälkeen se pääsi joksikin aikaa nauttimaan kotikoiran elämästä Romaniassa. Loppujen lopuksi perhe ei kuitenkaan halunnutkaan pitää Amia ja se palautui tarhalle. Ami on normaali nuori ja iloinen koira, joka hurmasi Kulkurien aktiivit syksyisellä tarhavierailulla. Se innostui todella paljon vieraista ja tervehtikin kaikki innoissaan samalla villisti touhottaen. Etenkin tutusta Ioanasta se innostui erittäin paljon. Ami on mielyttämishaluinen koira, jolle ihminen on kaikki kaikessa. Myös namit kelpasivat ja pelkkä kehukin sai Amin korvat ja ryhdin nousemaan muutamalla sentillä ja silmät kirkastumaan. Tämä personallisen näköinen karvakuono tulee hienosti toimeen muiden kanssa. Ami haukkui jonkin verran, kun odotti aktiiveita häkille sekä muiden mukana, mutta kun vieraat pääsivät sisälle häkkiin, ei Ami kiinnittänyt enää mitään huomiota ulkomaailmaan. Turhan haukkujalta Ami ei siis vaikuta.

Ami on noin 55 cm korkea ja painaa reilut 20 kg, painoa saisi kuitenkin olla enemmänkin.

Päivitykset
15.1.2019
Reipas Ami lensi oman perheensä luo 12.1.

20.12.2018
Ami sai mitä parhaimmat joululahjan, se on varattu ikiomaan kotiinsa <3

6.11.2018
Ami pääsi etsimään omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ami saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ami on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.