Päivitetty 26.03.2019

Kodin saanut koira: HILMA J


Syntymäaika: 4/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
ei steriloitu

Romaniassa on uskomattoman suuri vuosikymmeniä kestänyt kulkukoiraongelma, jolle ei ratkaisua näy, koska sen ratkaisemiseksi käytetyt keinot, kuten koirien kiinni ottaminen ja tappaminen mitä julmimmilla tavoilla, eivät tuo helpotusta ongelmaan. Kulkukoirat jatkavat lisääntymistään ja elävät kovaa elämäänsä kaduilla ja kujilla, pelloilla ja pihoilla. Kulkukoiraongelma olisi ratkaistavissa vain kattavalla sterilointiohjelmalla ja ihmisten valistuksella.

Joidenkin harvojen onnekkaiden romanialaisten kulkukoirien kohdalle osuu hyviä ihmisiä, eläinsuojelijoita, jotka tekevät työtään eläinten hyväksi saamatta siihen mistään korvauksia tai tukea. Tällainen on myös Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuva Mihaela Soare, joka tekee kaikkensa auttaakseen oman kaupunkinsa alueen kodittomia koiria ja kissoja. Hän on luopunut kokonaan “normaalityöstään” ja omistautunut eläinsuojelutyölle. Mihaela pelastaa ja hoitaa koiria äitinsä kanssa, ja pääosin koirat asuvat heillä kotona lukuisten kissojen lisäksi. Koiria adoptoidaan heiltä Suomen lisäksi myös Iso-Britanniaan ja jonkun verran Saksaan. Kulkurit ovat tehneet yhteistyötä Mihaelan kanssa vuoden 2013 syksystä alkaen.

Yksi Mihaelan tielle onneksensa osunut on pikkuinen, suurisilmäinen Hilma J. Nyt Hilma J asustelee tarhalla, missä Mihaela pitää koiriaan jotka ei mahdu hänelle kotiin. Hilma J on aktiivinen ja leikkisä pentu niin kuin pennun kuuluukin. Se tulee rohkeasti ja iloisena oma-aloitteisesti hakemaan huomiota. Se antaa käsitellä eikä jännitä vieraitakaan ihmisiä. Se hakeutuu leikkiin toisten koirien kanssa eikä sillä ole resurssiongelmia eikä muitakaan. Hilma J:n ei ole juurikaan kuultu haukuskelevan. Kissojen kanssa sitä ei ole testattu.

Hilma J sopisi varmasti monenlaiseen kotiin. Koska se on pentu, se tietysti vielä hiukan kasvaa ja luonne muotoutuu, mutta pentujen tapaan sillä on myös mahdollisuuksia kehittyä ja oppia vaikka mitä, positiivisella koulutuksella ja yhteisellä  puuhastelulla, mitä pentu tarvitsee kasvaakseen kunnon koiraksi.

Hilma J on n. 8 kg painoinen ja n. 30 cm korkea pikkuinen pakkaus.

9.3.2019
Hilma J lensi perheensä luokse Suomeen.

13.2.2019
Hilma J on varattu omaan kotiin.

7.2.2019
Viime metreillä Hilman mahdolliseksi kotiehdokkaaksi valittu perhe joutui keskeyttämään adoptio-prosessinsa. Hilma etsii siis yhä omaa, täydellistä kotiaan.

18.1.2019
Hilma on kovasti ihastuttanut ja saanut kotiehdokkaita, joten enempää kyselyjä ei oteta nyt vastaan.

15.1.2019
Hilma J aloitti Kulkureiden kautta oman kodin etsinnän.

______________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Hilma tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia

Hilma J saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hilma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Virva Kaavi

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.