Enkelikoira: EEBEN (ent. BOBIN)

Syntymäaika: 8/2013
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

15.4.2015
Eläinklinikka OneVet on yksi yhteistyökumppanimme Romaniassa, jossa asustaa useampia koiria ja yksi niistä on melkeinpä pantteria muistuttava upea Bobin. Bobinin sisarukset Radu ja Magda ovat jo Suomessa asuneet kesästä 2014 lähtien ja nyt olisi Bobinin vuoro päästä omaan kotiin.

Bobin on aluksi ujo vieraita kohtaan, mutta reipastuu kyllä nopeasti. Tulee toimeen toisten koirien kanssa ja olikin vapaana OneVetin sisäpihalla muiden koirien joukossa. Bobinin ei kuultu haukkuvan ja tuntui olevan rauhallinen muutenkin olemukseltaan ja näin ollen, sopisi monenlaiseen asumismuotoon.

Kooltaan Bobin on noin 65 cm korkea ja painoa noin 30 kg

24.7.2015
Bobinia jännitti uusien ihmisten tapaaminen ja on ottanut mieshoitajan OneVetissa luottoihmisekseen, tämän perässä vieraiden ihmisten tapaaminenkin sujui helpommin. Bobin on kuitenkin leikkisä koira ja tuleekin hyvin toimeen muiden koirien kanssa.
Kuvia upean komeasta Bobinista lisätty.

19.9.2015
Vaikka uusien ihmisien tapaaminen hieman jännitti Bobinia, ei hän poistunut paikalta, vaan antoi tuntemattomienkin koskea itseään. Bobin on alistuvainen koira, mutta häntä heilui kaikesta jännityksestä huolimatta. Ulkona oli Bobin myös rauhallinen ja halusi olla ihmisen lähellä, hakien hellästi huomiota. Aktiivimme totesivatkin Bobinin tavatessaan, että on äärinmäisen sympaattinen ja kiltti koira.
Bobin on upean luonteen omaava koira, jonka varmasti oma perhe tulee huomaamaan.
Muutama kuva lisätty Bobinista OneVetin tarhalla.

26.11.2015
Aktiivimme tapasivat jälleen Bobinin OneVetissa ja on edelleen kiltti ja tulee muiden koirien kanssa toimeen sekä antaa vieraiden ihmisten koskea itseään eikä ole mustasukkainen ruuastakaan, perso kyllä on. Ainoa muutos mikä Bobinissa on tapahtunut, on että poika on tuhdistunut. Tämä on helposti poistuva muutos, kun säännöllinen ulkoilu kotona alkaa. Enään tarvitaan se koti, Bobin on valmis muuttamaan. Kuvia ja videoita lisätty.

1.2.2016
Bobin on uljas ja komea, mutta näyttää siltä, että tarha pistää pojan hieman kasaan, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Bobin oli joutunut toisen koiran hyökkäyksen kohteeksi ja videossa näkyykin, kuinka pitää etutassuaan ylhäällä. Kaikesta vastoinkäymisistä huolimatta, on hän edelleen luottavainen ja helposti lähestyttävissä ja nauttii saamastaan huomiosta.

28.3.2016
Bobin odottaa kotiaan vielä OneVetin tiloissa ja vaikka tarhaelämä on virikkeetöntä ja usein tressaavaakin, on Bobin pitänyt oman kiltin luonteensa. Hän on nöyrä, eikä suuressa koiralaumassakaan ole päällepäsmäri, eikä tungettele, vaan odottaa ihmisen huomiota. Reippautta myös Bobinilla on ja jopa vieraat ihmiset saivat nauttia sen suukoista. Hihnassa Bobinia jännittää, mutta kun tämä uljas musta pääsee vapaaksi, saa hän lennokkaan askeleen ja musta turkki kiiltäen, on upea näky kaikessa komeudessaan.

18.5.2016
Tapasimme Bobin toukokuun alussa ja saimme nähdä iloisen ja reippaan koiran, joka tulee heti tervehtimään vieraita. Kohteliaasti pyytää huomiota ja nauttii silminnähden ihmisten seurasta ja pysytteleekin mielellään ihmisten läheisyydessä. Bobin on luonnossa upea koira, jonka musta kiiltävä turkki loistaa auringossa, eikä varjoon jää sen mahtava luonnekaan. Kuvia lisätty.

27.6.2016
Huikean komea pantterpoika Bobin ja uusi video.

17.7.2016
Tuo kiltti iso musta poika odottaa vieläkin kotiaan.  ja Bobinista voisi sanoa, että on vielä erittäin kohteliaskin. Se ei pidä meteliä itsestään ja väistää muita, eikä lähde tappelemaan. Nöyrä niin ihmisten, kuin muiden koirienkin edessä. Namit maistuivat vieraankin kädestä, joten niin kovin arka ei Bobin ole ja oma koti tekee varmasti ihmeitä tälle koiralle. Bobin on sopeutuvaisen oloinen, joten se varmasti voi hyvin monen näköisessä kodissa.

26.8.2016
Bobin on varattu Suomeen!

22.9.2016
Bobin, nykyisin Eeben, saapui tänään omaan, maailmaan parhaaseen kotiinsa Suomeen <3

15.1.2019
Eeben sai elää rakastettuna perheenjäsenenä noin kahden ja puolen vuoden ajan. Se oli varmasti Eebenin elämän parasta aikaa. Eilen Eeben on siirtynyt sateenkaarisillalle koiraenkelinä. Kiitos Eebenin perheelle kaikesta siitä rakkaudesta jonka se sai osakseen luonanne.

 

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bobin saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bobin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1128999930498013/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: