Päivitetty 06.03.2019

Kodin saanut koira: MADELINE


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloitu

Perustiedot ja tausta

30.11.2018

Romaniassa, Gradistean kylässä asuva hyväsydäminen ja loputtoman ahkera tahtonainen, Luiza Mandru on Rescueyhdistys Kulkurit ry:n pitkäaikainen yksityinen yhteistyötaho. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Madelinesta Luiza kuuli hyväsydämiseltä naiselta, joka oli huolissaan lähistöllä majailevasta luurangonlaihasta koirasta, joka oli juuri synnyttänyt pennut.  Pennut olisivat tuskin ilman Luizan apua selvinneet kovinkaan kauaa, joten Luiza otti turvaan sekä emon, että pennut. Valitettavasti pentueesta kaikki muut, paitsi yksi narttupentu sairastuivat parvoon ja kuudesta sairastuneesta pennusta kolme menehtyi. Kolme pientä taistelijaa kuitenkin selviytyivät ja ovat nyt kasvaneet ja vahvistuneet siinä määrin, että voivat aloittaa oman kodin etsinnän.

Ulkoisesti Madeline muistuttaa huomattavan paljon bokseria, vaikka se ei valokuvissa tulekaan niin vahvasti esille. Myös luonteessa on paljon bokserimaisuutta. Hyvin mahdollisesti Madelinen rotuperimässä on lisäksi jotakin molossityyppistä koiraa, ehkäpä pitbullia tai amstaffia ja se tullaan luovuttamaan ainoastaan kotiin, jossa on ennestään tuntemusta tämän tyyppisistä koirista. Madelinea ei luovuteta toisen narttukoiran kanssa samaan kotiin ja urostenkin kohdalla tullaan käyttämään erityistä harkintaa.  Madeline on utelias tutkimusmatkailija, joka aitauksesta päästyään lähtee empimättä ravaamaan pitkin pihaa nenä maassa kiinni. Se käy tomerasti komentamassa aidan takana haukkuvia koiria, mutta ei jää aidalle räksyttämään, vaan jatkaa hajujen tutkailuja. Hajut kiinnostavat neitiä siinä määrin, ettei se alkuun edes malta tehdä tuttavuutta vierailevien ihmisten kanssa. Kun piha on kierretty, tulee se kuitenkin tervehtimään ystävällisesti ihmiset ja jää mielellään syömään herkkuja ja ottamaan rapsutuksia vastaan. Madeline vaikuttaa aktiiviselta koiralta, jolla on tällä hetkellä aivan liian vähän mahdollisuuksia päästä purkamaan energiaansa. Kotioloissa tyttö nauttisikin varmasti monenlaisesta tekemisestä.

Madeline on arviolta 2-3-vuotias. Korkeutta sillä on n. 45-50cm korkea ja painoa  arviolta 17-20kg.

Päivitykset

23.2.2019

Madeline pääsi vihdoin aloittamaan uuden elämän oman perheen kanssa.

18.1.2019

Ihania uutisia kantautuu pian Madelinen korvaan Suomesta. Sillä on nimittäin oma koti, joka jo kuumeisesti odottaa tyttöä saapuvaksi.

30.11.2018

Madeline aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Madelinen rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Madeline saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Madeline on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Madelinen Yhteyshenkilö on:  Nina Ehrström

Publiée par Mandru Luiza sur Samedi 20 octobre 2018

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.