Kodin saanut koira: AARRE

Syntymäaika: 10/2017
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
Herttainen Aarre on löydetty noin kuukausi sitten Mitrenin kylän kadulta rautatieaseman vierestä ja tuotu Carpen tarhalle. Carpe on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun perustama yhdistys, ja lähellä Bukarestia sijaitsee myös Carpen tarha. Carmen Mandescu on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, jonka kanssa myös Kulkureilla oli yhteistyötä vuodesta 2012 lähtien. Carpen tarha on ollut Carmenin ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteinen projekti. Koirien lisäksi Carpen tarhalla elää suomalainen valokuvaaja ja Kulkurien vapaaehtoistyöntekijä Veera Nuri. Veera huolehtii tarhalla olevien noin 90 koiran, muutaman kissan sekä Carpestiina sian päivittäisestä hoidosta ja samalla pyörittää tarhan arkea.

Tarhalla Aarre elää samassa häkissä Kassandra nimisen koiran kanssa. Kassandra on nuori narttu ja kaksikko tulee hiensti toimeen keskenään. Aarre on selvästi häkkikaveriaan pehmeämmän oloinen ja sellainen jätkä, joka sopeutuu melkein tilanteeseen kuin tilanteeseen. Aarre on olemukseltaan hieman sellainen “en ole edes olemassa”, mutta kun ihminen huomaa sen, pikkuinen on todella onnessaan ja mielistelee. Ihana Aarre on todella kiinnostunut ihmisistä, mutta jännittää vielä hieman erilaisissa tilanteissa, esimerkiksi sylissä olo saattaa käydä liian ahdistavaksi. Aarre on ollut todella lyhyen ajan tarhalla, joten se edelleen totuttelee uuteen ympäristöön ja ajan myötä Aarre tulee varmasti avautumaan vielä enemmän ja tottumaan käsittelyyn. Aarre ei hauku tarhalla, mutta kotiutumisen myötä käytös voi muuttua.

Aarre painaa arvion mukaan noin 5 kg ja säkäkorkeutta sillä on noin 25 cm. Pienen koon vuoksi, Aarretta ei ensisijaisesti suositella perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Aarteella on töpöhäntä.

Erityisen suloinen Arre etsii kotia,  jossa ymmärretään, että pienikin koira tarvitsee aikaa, huolenpitoa ja liikuntaa.

17.01.2019
Aarre lensi omaan kotiin Suomeen 12.01.2019.

15.11.2018
Aarre on varattu Suomeen omaan kotiin! Valtavasti onnea Aarteelle ja sen tulevalle perheelle <3

28.10.2018
Aarre on saanut useita kotiehdokkaita, joten pikkuisesta ei oteta tällä hetkellä kyselyitä vastaan. Kiitos kaikille!

11.10.2018
Pikkuinen Aarre on lisätty adoptio-ohjelmaan.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aarre saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aarre on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Sarianna Syrjä

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: