Päivitetty 19.01.2019

Kodin saanut koira: BESTSTRITSA (nyk.Henna)


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 30.11.2018)

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina Vladut järjestää resurssiensa mukaan sterilointipäiviä Cosoban kylän koirille ja yhdessä kuluneen loppukesän sterilointipäivässä omistaja toi koiransa, Beststritsan, steriloitavaksi. Ikävä kyllä hän ei vaan koskaan tullut hakeman koiraansa kotiin. Ja niin Beststritsasta tuli Cosoban tarhan asukas.

Beststritsa asuu tarhan ulkohäkeissä ja jakaa häkkinsä tällä hetkellä toisen, hiukan ujomman puoleisen nuoren nartun kanssa. Tytöt tulevat hyvin toimeen, eikä kinaa tule edes herkuista, vaikka Beststritsalle ruoka on selvästi pyhä asia. Beststritsa onkin varmasti hyvin motivoitavissa nameilla.

Beststritsa on herttaisen oloinen tyttö, joka vasta totuttelee tarhaelämään. Saadessaan vieraita häkkiinsä sen häntä heiluu vimmatusti ja koko koira hytkyy puolelta toiselle. Kun ihmisen käsi koskettaa sitä, se kuitenkin hiukan jännittyy ja sen olemuksesta huomaakin, että tilanne on sille kumma, ja että ihmisen kosketus ei ehkä ole sille se kaikista tutuin juttu. Beststritsa vaikuttaa kuitenkin muuten sosiaaliselta ja ihmisrakkaalta koiralta, joka kovasti kaipaisi oman ihmisen rohkaisua ja rakkautta kehittyäkseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Beststritsa säkäkorkeus on noin 35-40 cm ja se painaa noin 12 kiloa. Beststritsalla on kaikki tarvittavat rokotukset ja on kaikin puolin ihan valmis lentämään omaan kotiin.

Päivitykset

19.1.2019
Beststritsa on tänään lentänyt Suomeen oman perheen luokse. Ensimmäinen tapaaminen oli iloinen ja Beststritsa lähti häntä heiluen oman perheensä mukaan kotiin.

21.12.2018
Beststritsa saa tänään ihan parhaan joululahjan, se on tänään varattu omaan kotiin!

30.11.2018
Beststritsa aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_____________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Beststritsa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Beststritsa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Beststritsan yhteyshenkilönä toimii Mari Jokinen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.