Päivitetty 20.01.2019

Kodin saanut koira: AZARA (nyk. Myrtti)


Syntymäaika: 05/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja taustat
05.10.2018

Carpen tarhalla työskentelevä aktiivimme Veera tapasi Azaran monta kertaa lähellä sijaitsevalla tiellä. Monista yrityksistä huolimatta Azara ei antanut ottaa itseään kiinni, joten Veeralle ei jäänyt muita vaihtoehtoja kuin ruokkia tyttöä tuolla tapaamispaikalla. Eräs aamu Veera päätti lähteä vain kävelemään tarhalle päin ja ilokseen sai huomata, että Azara lähti kävelemään perässä. Ja niin Azara käveli Carpelle asti. Myöhemmin Veera sai kuulla eräältä paikalliselta naiselta Azaran surullisen tarinan. Azaralla on ennen ollut koti, jossa se luultavimmin on ollut vain ketjun päässä, sillä Azaralla on paljon kulunutta karvaa kaulan ympärillä. Entinen omistaja oli sitten halunnut päästä eroon Azarasta ja yrittänyt hukuttaa sen lähellä sijaitsevaan jokeen. Azaran onneksi se oli päässyt karkuun.

Alkuunsa Azara oli säikky kosketukselle, mikä on ihan ymmärrettävää kaiken sen kokeman jälkeen. Nykyään tuosta säikystä ja epävarmasta nuorukaisesta on jäljellä muisto vaan, sillä tarhalla huolenpidon ja hyvien kokemusten kautta neitokainen on puhjennut kukkaan. Azara on iloinen ja erittäin leikkisä nuorukainen. Se ei nykyään aristele edes vieraita, vaan tulee innoissaan häntä heiluen tervehtimään. Azara ei ole mikään energiapommi, mutta monien muiden tapaan tylsistyy tarhalla ja omaksi ilokseen Azara jahtaakin kärpäsiä ja kaatelee omaa vesikuppiaan. Tyttö asustaa tällä hetkellä toisen nuoren nartun kanssa ja kaksikko tulee oikein hyvin toimeen. Azara vaikuttaakin todella koirasosiaaliselta tyypiltä ja oletettavasti joku reipas ja leikkisä koirakaveri olisi tulevassa kodissa oikein toivottua seuraa. Alkuaikoina Azara oli todella tarkka ruuastaan, mutta tämä käytös on koko ajan reilusti vähenemään päin.

Azara ei juurikaan hauku tarhalla.

Azara on noin 45-50cm ja painaa noin 15kg. Tyttö on todella sirorakenteinen.

Päivitykset
19.1.2019
Azara lensi tänään omaan kotiinsa ja on nyt rakastettu perheenjäsen. Onnea Azara ja perhe.

26.10.2018
Suloinen peikkotyttö on varattu omaan kotiinsa.

05.10.2018
Azara aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Azara saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Azara on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.