Päivitetty 21.01.2019

Kodin saanut koira: SELENE (nyk. Helmi)


Syntymäaika: 8/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue)
ei steriloitu

Perustiedot ja tausta
1.12.2018
Romaniassa on hirmuhallitsija Nicolae Ceaușescun harjoittaman politiikan jäljiltä miljoonia kodittomia koiria. Kun ihmiset ajettiin kodeistaan, koirat jätettiin jälkeen ja suuri osa romanialaisista kodittomista koirista on näiden koirien jälkeläisiä. Romanialaiset eläinsuojelijat tekevät parhaansa maassa, jossa kouluttamattomuus, köyhyys, tietämättömyys ja lahjonta rehottavat. Yksi heistä on sydämellinen Adina Vladut. Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina otti suuren askeleen eteenpäin rescuetyössään vuonna 2015, kun hän vuokrasi Cosoban kylästä vanhan, ränsistyneen maatilan tontteineen. Hän alkoi ahkerasti rakentaa maatilalle koiria varten tarhoja ja häkkejä, jotta hän voisi auttaa niitä enemmän ja nyt tarhalla on 300-400 koiraa, joista osa on hänen omiaan ja osa muiden yhdistysten, jotka maksavat Adinalle hoitolamaksua. One Rescue Association oli syntynyt.

Näissä olosuhteissa asustelee Selene. Se on tullut tarhalle pienenä pentuna ja asunut One Rescuen tarhan häkissä kutakuinkin koko tähänastisen elämänsä ajan. Tarhalla työskentelevä mies tuo pikkuisen Kulkurien aktiiveja tapaamaan ja ensin Selene jää ujostelemaan miehen hoteisiin. Aika nopeasti uteliaisuus kuitenkin voittaa ja se lähtee hiukan jännittyneenä eteenpäin kohti vieraita. Se on hauska yhdistelmä ujoutta ja reippautta ja kun se huomaa, että vierailla on herkkuja ja että heiltä saa ihania rapsutuksia, se heittäytyy hepuloimaan ja tuntuu hiukan itsekin hämmentyvän huoletonta reaktiotaan. Tarhan sisätiloissa Selene tekee tuttavuutta myös kissojen kanssa ja sen tehdessä lähempää tuttavuutta yhden sellaisen kanssa se saa käpälästä kuonoonsa. Tämä pelästyttää Selenen hetkeksi, mutta murhe on lyhytaikaista ja meno jatkuu entistä tahtia. Kun pikkuneiti innostuu, se päästää muutaman kimakan haukunkin, joten se osaa tiettävästi käyttää ääntään tarvittaessa ja mahdollisesti myös silloin, kun sitä ei tarvita. Kotioloissa Selene rohkaistuu varmasti ensimmäisten kunnolla nukuttujen unien jälkeen ja se on sen oloinen, että sen jälkeen sen vauhti ei ihan heti hidastukaan.

Selene on tällä hetkellä noin 25 senttiä korkea ja se painaa noin neljä kiloa. Se näyttää siltä, että se jääkin pieneksi, joskin tuosta vielä varmasti kasvaa.

Päivitykset
19.1.2019
Selene lensi tänään omaan kotiinsa omien ihmistensä luokse ja sai uudeksi nimekseen Helmi. Onnea Helmi ja perhe.

18.12.2018
Selene on tänään varattu omaan kotiin.

1.12.2018
Selene aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Selene tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi)) ennen sterilointia.

Selene saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Selene on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.