Päivitetty 03.03.2018

Kodin saanut koira: BONDI (Bond-pentue) nyk. Manu


Syntymäaika: 8/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Carpe)
ei kastroitu

 

 

Perustiedot ja tausta:

BOND-pentue hylättiin pahvilaatikossa Glinan tarhan portin eteen elokuun lopulla. Ne olivat vain muutaman viikon ikäisiä, joilla ei olleet silmätkään vielä auenneet. Hoitoa ja huolenpitoa seitsemän pientä koiralasta tarvitsivat siis pikaisesti.

Jokaisella eläinsuojelijalla on kädet täynnä töitä ja hoidettavia koiria paljon, ja koska äidinmaidonvastiketta on annettava useasti päivässä, ei seitsemän pennun sijoittaminen ole helppoa. Ne saatiin kuitenkin jaettuan kahteen hoitoperheeseen. Pentujen kasvaessa sen verran, että pulloruokinta jäi, siirtyivät kaikki pennut romaniassa asuvan aktiivimme Veera Nurin luokse.

Alkutaival ei ole ollut helppo näillä pennuilla, niin kuin se ei ole  suurimmalle osalle romaniassa syntyvälle koiralle. Daniel pentu kuoli, muiden jatkaessa taistelua sairauksia suolistoloisia ja parvoa vastaan.

Bond-pentueen vahvistuessa,  siirtyivät ne marraskuun 2017 lopulla Veeran luota Carpen tarhalle.

Pennut, James B, Roger, Valerie B, Bondi, Fatima ja Lazen ovat sosiaalisia ja reippaita, tottuneet ihmisiin sekä elämään ympärillään. Käsittelytilanteet saa koirat jännittämään hetkellisesti, mutta peruspentujen tavoin, ovat hetkessä jo toisaalla tutkimassa uusia mielenkiintoisempia asioita.

Energiatasoltaan pentue ei ole korkeinta sorttia, vaan omaavat myös leppoisan luonteen, jossa on mukavan letkeä ja rento tyyli -pentumaiseen tapaan.

Bondin on arvioitu kasvavan keskikokoiseksi tai hiukan isommaksi (n. 50-55 cm), 12/2017 on noin 40-45cm/10-15kg

3.3.2018
Bondi, nykyisin Manu, matkusti perheen saattelemana kotiin. Onnea kodille ja ihanaa uuden elämän alkua Manulle.

20.1.2018
Bondi varattiin omaan kotiin Suomeen.

10.12.2017
Bond-pentue tuli Kulkurien sivuille etsimään kotiaan.
Bondi on pennuista se “bobmarley” -tyyppinen iloisen letkeä ja rento koira. Kulkee ihmisen mukana kaikkialle ja kerkiää työntää nenänsä ihan joka paikkaan. Leikkisä Bondi on sellaisen kultaisen sympaattinen koira.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Bondi tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Bondi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bondi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski  

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.