Päivitetty 18.03.2018

Kodin saanut koira: FATIMA (Bond-pentue)


Syntymäaika: 8/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

Perustiedot ja tausta
11.12.2017

BOND-pentueen tarina alkaa romanialaisittain hyvin tyypillisesti. Ne hylättiin pahvilaatikossa Glinan tarhan portin eteen elokuun lopulla. Ne olivat vain muutaman viikon ikäisiä, eivätkä niiden silmät olleet edes auenneet vielä. Pentujen selviytymismahdollisuudet luonnossa ja tarhoilla ovat äärimmäisen huonot erityisesti, kun ne hylätään näin pieninä. Niinpä nämä seitsemän pientä koiralasta tarvitsivat pikaisesti hoitoa ja huolenpitoa.

Jokaisella romaniassa toimivalla eläinsuojelijalla on kädet täynnä töitä ja hoidettavia koiria on paljon. Koska äidinmaidonvastiketta on annettava useasti päivässä, ei seitsemän pennun sijoittaminen ole helppoa. Bond-pennut saatiin kuitenkin jaettua kahteen hoitoperheeseen. Pentujen kasvaessa sen verran, että pulloruokinta jäi, siirtyivät kaikki pennut romaniassa asuvan aktiivimme Veera Nurin luokse.

Alkutaival ei ole ollut helppo näillä pennuilla, niin kuin se ei ole suurimmalle osalle romaniassa syntyvälle koiralle. Yksi pennuista, Daniel, kuoli kaikista yrityksistä huolimatta muiden jatkaessa taistelua sairauksia, suolistoloisia ja parvoa vastaan.

Nyt pennut ovat terveitä ja täysissä voimissaan. Tämän kunniaksi ne pääsivät siirtymään marraskuun 2017 lopulla Veeran luota Carpen tarhalle, missä ne nyt odottavat ikiomia kotejaan.

Pennut, James BRogerValerieBondiFatima ja Lazen ovat sosiaalisia ja reippaita. Ne ovat tottuneet ihmisiin, muihin koiriin sekä elämään ympärillään. Käsittelytilanteet ovat niille vielä hieman uusia ja saavat pennut jännittämään hetkellisesti, mutta peruspentujen tavoin ne ovat hetkessä jo toisaalla tutkimassa uusia mielenkiintoisempia asioita.

Energiatasoltaan pentue ei ole korkeinta sorttia, vaan ne omaavat myös leppoisan luonteen, jossa on mukavan letkeä ja rento tyyli -pentumaiseen tapaan.

Fatima on äärimmäisen rakastava ja ystävällinen pentu. Se on sellainen tasapainoinen kaikkien kaveri ja aina ensimmäisenä tutustumassa uusiin ihmisiin ja koirakavereihin. Reippaudestaan huolimatta Fatima on hyvin sopuisa ja rauhallinen ja yleensä aina väistymässä vaatimattomasti pois tieltä, jos ruuhkaa tulee pentuhäkissä. Lempeydestään huolimatta Fatimasta löytyy myös pennuille tyypillinen leikkisä ja utelias puoli.

Fatima on arvioitu kasvavan keskikokoiseksi (n. 50-55 cm), 12/2017 on noin 40-45cm/10-15kg

18.3.2018
Fatiman suuri seikkailu on alkanut eilen, kun se lensi oman perheensä luokse. Hurjasti onnea koko perheelle!

21.2.2018
Kultaisen Fatiman odotus on tänään päättynyt, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

___________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Fatima tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Fatima saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fatima on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.