Päivitetty 06.08.2019

Enkeli koira: LAZEN (Bond-pentue) (SUOMESSA, RANTSILA)


Syntymäaika: 8/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta:

BOND-pentue hylättiin pahvilaatikossa Glinan tarhan portin eteen elokuun lopulla 2017. Ne olivat vain muutaman viikon ikäisiä, joilla ei olleet silmätkään vielä auenneet. Hoitoa ja huolenpitoa seitsemän pientä koiralasta tarvitsivat siis pikaisesti.

Jokaisella eläinsuojelijalla on kädet täynnä töitä ja hoidettavia koiria paljon, ja koska äidinmaidonvastiketta on annettava useasti päivässä, ei seitsemän pennun sijoittaminen ole helppoa. Ne saatiin kuitenkin jaettuan kahteen hoitoperheeseen. Pentujen kasvaessa sen verran, että pulloruokinta jäi, siirtyivät kaikki pennut romaniassa asuvan aktiivimme Veera Nurin luokse.

Alkutaival ei ole ollut helppo näillä pennuilla, niin kuin se ei ole  suurimmalle osalle romaniassa syntyvälle koiralle. Daniel pentu kuoli, muiden jatkaessa taistelua sairauksia suolistoloisia ja parvoa vastaan.

Bond-pentueen vahvistuessa,  siirtyivät ne marraskuun 2017 lopulla Veeran luota Carpen tarhalle.

Pennut, James B, Roger, Valerie B, Bondi, Fatima ja Lazen ovat iloisia, sosiaalisia ja reippaita, tottuneet ihmisiin sekä elämään ympärillään. Käsittelytilanteet saa koirat jännittämään hetkellisesti, mutta peruspentujen tavoin, asia on hetkessä unohtunut ja ovat saman tien jo toisaalla tutkimassa uusia mielenkiintoisempia asioita.

Energiatasoltaan pentue ei ole korkeinta sorttia, vaan omaavat leppoisan luonteen, jossa on mukavan letkeä ja rento tyyli -pentumaiseen tapaan tietenkin.

Lazen on Rogerin kanssa ne isoimmat pennut. Ja on veljensä tavoin samaa rauhallisuutta. Lazen tykkää olla ihmisen läheisyydessä, mutta ei ole jaloissa pyörivää sorttia, vaan nauttii lähellä ne rauhalliset ja hyvät hetket.

Lazen on tällä hetkellä n.60cm korkuinen ja hoikka 23kg painoinen. Poika varmasti kasvaa vielä hiukan, ja aikuispaino on 35-40kg hujakoilla.

Nykytilanne
6.8.2019
Joskus elämä on hyvin epäreilua, eikä aina ymmärrä miksi asioita tapahtuu. Lazen menehtyi tapaturmaisesti viime kuussa ja poikaa jäi kaipaamaan omistaja joka palvoi poikaa, ja lazun laumaan kuuluneet koirat. Kaikki pojan tavanneet ihastuivat suuresti, ja niin paljon seikkailuita jäi pojalta kokematta.  Sanonta, parhaat viedään ensin, ei ole ollenkaan tuulesta temmattu. Niin monen ihmisen sydämeen tämä pienisuuri poika teki paikkansa.

Omistajan kirjoitus Lasusta.
Lasu ei ollut täydellinen, mutta hän oli täydellinen laumaani. Hän oli kaikkien rakastama ääliö-pikkuveli, ja hän sopi täydellisesti minun maalaismiljööseeni, niin kuin vain saattaa. Lasu kulki mukana töissä navetoilla,vahti ja nukkui vaikoiden kanssa,  lenkeillä  syvällä metsässä tai  kaupungissa, missä vain. Hän aina tiesi, että vaikka kulkisimme missä, ja vaikka hiukan pelottaisikin, siellä oltiin ME, yhdessä, laumana. <3
Sanat ei riitä kuvailemaan, kuinka pahoillani olen siitä, että lähdit liian aikaisin. Niin paljon meillä jäi kokematta sellaista, josta olisimmet molemmat nauttineet. Rakkaus ei ole sokea, ei aina. Mutta joskus yhdessä vietetty aika on vain aivan liian lyhyt. Toivottavasti juokset rinnallani, vaikken sinua näekkään, ja toivottavasti olet yhtä onnellinen, kuin eläessäsi. Rakastan sinua pikkuinen <3 “

Syvä ja lämmin osanotto pojan enkeliksi lähtemisestä, ja aivan varmasti Lasu vartioi jokaista askeltasi, lähtemättä viereltäsi.


29.4.2018
Lazen pojan hoitokoti muuttui ikiomaksi kodiksi, Hurjasti kotionnea Lazu ja perhe! <3

Päivitykset
24.3.2018
Uusia kuvia lisätty.

18.3.2018
Lazen poika on sopeutunut ja asettunut pysyvämpään kotihoitopaikkaan hyvin, ellei jopa erittäin hyvin. Lazen liikkuu kotihoitajan mukana lomitustöissä navetalla, eikä ongelmia ole ollut. Lazen rakastaa olla lampaiden seurana, ja makoilla rauhassa pihalla seuraten elämää ympärillään, kun kotihoitaja tekee työnsä lehmien kanssa.  Kotihoidossa ollessaan on pojan rotuperimä auennut hiukan paremmin, ja jonkin verran laumanvartija verta siellä saattaa virrata, joten Lazen etsii  varmuudenvuoksi omaa kotiaan taajaman ulkopuolelta, isommalta pihalta, tai tilalta, missä on tarpeeksi hehtaareita ja ehkäpä myös eläimiä, joiden kanssa luontainen käytös toteutuu ja olisi tarjolla hyvinvointia tukevaa elämää isolle pojalle. Nuori ikä ei tietenkään vielä kerro kaikkea minkälainen pojasta kuoriutuu aikuistuessaan, käytös voi muuttua, mutta tällä hetkellä on havaittavissa vahtimista pihalla, huolehtiminen omia kohtaan että kaikki on mukana, ja järkkymätöntä lempeyttä ja rakkautta kaikkia tuttuja kohtaan, vieraita hiukan varotaan alkuun, eikä ihan suinpäin rynnätä luokse, agressiivista käytöstä ei ole, vaan hetken tuumittuaan pienen välimatkan päästä Lazen tulee lähemmäs katsomaan millainen ihminen on kyseessä ja rauhalliseen oman tahtiin tutustutaan ja poika voi rentoutua taas. Kuvia tulossa piakkoin lisää.

9.3.2018
Aina ei asiat sujukkaan toivotulla tavalla, Keskiviikon kulkurit lennolla saapunut  komea Lazen palaa kotia etsivien koirien joukkoon. Onni onnettomuudessa ettei koti ollutkaan Lazenille pysyvä, niin nyt poika on suomessa, etsimässä juuri sitä oikeaa perhettä itsellensä, joka ymmärtää pojan ison koon, ja lapsen innokkuuden, mikä tosin Lazenin kohdalla on hyvin hillitttyä ja kohteliasta. Kotihoitopaikassa poika on jo parissa päivässä oppinut paljon asioita, ja on hyvin miellyttävä ja hellyydenkipeä koltiainen. Koirakaverit on mukavaa seuraa, ja kissanpentujenkin kanssa tullaan hyvin juttuun. Ala-aste ikäinen lapsi on hurjan ihana, ja poika tuntuu ymmärtävän ison kokonsa ja ottaa lapsen seurassa varovasti.  Ulkoilu sujuu hyvin, ja sisäsiisteys opettelu on hyvällä mallilla. Leikkiminen leluilla on mukavaa touhua, mutta poika osaa myös rauhoittua paikoilleen ja seurailla. Yöt nukutaan selällään maata rellottaen ja kuorsaten. Lazenin kuulumisia ja kuvia päivitellään lisää piakkoin. Lisätty video.

7.2.2018
Ihana  Lazen varattiin tänään omaan kotiin, ja pian poika karistaa romanian pölyt tassuistaan.

5.2.2018
Carpen tarhalle on tullut jotain uutta ja jännittävää, nimittäin koirankoppeja ja myös Veera on paikalla ja tästäkös Lazen, Roger ja Valerie ovat kovin mielissään. Videolta voi tuon iloisen tapahtuman katsoa ja samalla ihastella kauniita ja iloisia koiria. Suuremmin ei muutoksia koirissa ole tapahtunut, kuin että ovat jo kovasti kasvaneet ja se, kuinka isoksi pentue  loppuviimein kasvaa, jää nähtäväksi.

10.12.2017
Bond-pentue tuli Kulkurien sivuille etsimään kotiaan.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Lazen tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Lazen saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lazen on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Anne Huhtala.

 

 

Videolla Veeran kimpussa ovat Lazen, Roger ja Valerie.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.