Päivitetty 16.10.2019

Kodin saanut koira: MAYLA (Field puppies)


Syntymäaika: 5/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloitu

Perustiedot ja tausta

1.7.2019

Romaniassa suurin osa kodittomista koirista hylätään kaduille. Omistettuja koiria ei ole leikattu ja niinpä ei-toivottuja pentuja syntyy jatkuvasti. Pennuista ei ole varaa huolehtia ja niinpä ne hylätään kadunvarteen tai pellonlaitaan, missä niillä on häviävän pienet mahdollisuudet selvitä hengissä. Toisinaan tällaisia pentuja kohtaa onni ja hyväsydäminen eläinsuojelija löytää ne ajoissa. Näin kävi kun Kulkurien yhteistyökumppani Luiza Mandru löysi läheiseltä pellolta sinne hylätyt pienet pennut. Vaikka Luizalla ei enää ollut yhtään ylimääräistä tilaa kotonaan hän ei voinut jättää pieniä pentuja pellolle ja niinpä pentue pääsi Mandrujen luokse turvaan. Nyt pennut ovat kasvaneet nuoriksi, upeiksi koiriksi. Sanziana, Cataline, Bocanila ja Lukas ovat jo löytäneet oman kotinsa, Mayla, Soreanca ja Adryan vielä odottavat omia ihmisiään. Ne ovat iloisia, leikkisiä ja aktiivisia nuoria koiria. Koko katras tulee hienosti toimeen keskenään ja muiden koirien kanssa. Vieraisiin ihmisiin pennut suhtautuvat uteliaan ystävällisesti ja ovat hyvin ihmisrakkaita ja huomionkipeitä. Kaunis Mayla kaipaa sisarustensa tavoin jo kipeästi omaa kotia ja tavallista kotikoiran elämää virikkeettömän tarhaelämän tilalle. Maylalla todettiin helmikuussa ESBL-bakteeri ja se testataan uudelleen kun se tulee varatuksi omaan kotiin. Kotiehdokkaan on syytä tutustua huolellisesti aiheeseen täällä.

Mayla on nyt noin 55 cm korkea ja noin 30 kg painava keskikokoinen koira.

21.9.2019

Mayla saapui omaan kotiin. Paljon onnea Maylalle ja Maylan omalle ihmiselle!

9.8.2019

Mayla on varattu ja sitä odotetaan jo kovasti kotiin.

1.8.2019

Maylaa sisaruksineen käytiin tervehtimässä jälleen heinäkuussa. Aktiivimme tapasivat sisarukset tarhan sisäpihalla, missä ne saavat olla vapaana. Mayla oli vähän veljeään Adryania varovaisempi lähestymään vieraita, mutta jo vartin mietittyään se päätti, että vieraat ovat ok. Aktiivit viettivät tarhalla koko päivän ja siinä ajassa Maylasta ja vieraista tuli bestikset. Mayla pusutteli vieraita, kiipesi syliin ja antoi käsitellä itseään arastelematta. Mayla on hyväntuulinen ja häntä heilui siinäkin vaiheessa kun sitä muuten vielä jännitti. Mayla ei lähde mukaan muiden koirien haukkuun, joten se voisi sopia myös kerrostaloasukkaaksi. ”Tosi kiva koira” oli vieraiden yhteenveto Maylasta. Lisätty suloisesta Maylasta kuvia ja video. 

14.4.2019

Yhdistyksen aktiivit tapasivat Maylan sisaruksineen helmikuun lopulla. He seurasivat katrasta niiden omassa aitauksessa ja myös pihamaalla, missä koirat saavat olla vapaana. Maylaa voi kuvailla ihanaksi koiraksi, rakastavaksi ja kultaiseksi. Se lähestyy vieraita reippaasti ja iloisesti. Kaiken kaikkiaan Mayla on mutkattoman oloinen koira, joka sopii monenlaiseen kotiin. Se on ehkä sisarussarjan tasapainoisin jäsen ja on valmis tuomaan iloa omalle perheelleen. Lisätty kaksi videota ja uusia kuvia kauniista Maylasta.

22.2.2019

Mayla palaa etsimään sitä ikiomaa kotiaan. Sillä on Romaniassa testeissä todettu ESBL-bakteeria, joten tulevan perheen tulee tutustua aiheeseen huolella ennen adoptointia. Mayla tullaan testaamaan uudelleen, kun se varataan omaan kotiin.

25.1.2019

Herttainen Mayla seuraa pian veljiensä jalanjäljissä uusiin seikkailuihin, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

21.12.2018

Field pennuista suurin osa odottelee edelleen omia kotejaan Luizan luona. Vaikka pennut asuvat pihalla aitauksessa ne ovat säilyttäneet upeat, sosiaaliset ja iloiset luonteensa. Pennut suhtautuvat niin tuttuihin kuin vieraisiin ihmisiin suurella riemulla. Ne ovat heti ensimmäisenä pomppimassa tulijoita vasten saadakseen huomiota ja rapsutuksia. Pennut antavat nätisti käsitellä itseään ja suhtautuvat ystävällisesti ihmisiin. Alkuinnostuksen jälkeen ne malttavat myös rauhoittua ja asettua nauttimaan vieraiden huomiosta. Sanziana, Adryan, Mayla ja Cataline ovat kaikki avoimia ja reippaita ja sopivat varmasti monenlaiseen kotiin. Soreanca on pennuista hieman varovaisempi ja seurailee mielummin tilanteita alkuun sivummalta. Pennut ovat nyt keskikokoisia, noin 15-20 kiloisia, ja kasvavat varmasti vielä jonkun verran lisää.

12.10.2018

Mayla aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mayla saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mayla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.