Päivitetty 27.11.2018

Kodin saanut koira: BOCANILA (Field puppies)


Syntymäaika: 6/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
12.10.2018

Romaniassa suurin osa kodittomista koirista hylätään kaduille. Omistettuja koiria ei ole leikattu ja niinpä ei-toivottuja pentuja syntyy jatkuvasti. Pennuista ei ole varaa huolehtia ja niinpä ne hylätään kadunvarteen tai pellonlaitaan, missä niillä on häviävän pienet mahdollisuudet selvitä hengissä. Toisinaan tällaisia pentuja kohtaa onni ja hyväsydäminen eläinsuojelija löytää ne ajoissa. Näin kävi kun Kulkurien yhteistyökumppani Luiza Mandru löysi läheiseltä pellolta sinne hylätyt pienet pennut. Vaikka Luizalla ei enää ole yhtään ylimääräistä tilaa kotonaan hän ei voinut jättää pieniä pentuja pellolle ja niinpä pentue pääsi Mandrujen luokse turvaan.

Pennut ovat saaneet rauhassa kasvaa ja voimistua ja nyt ne ovat valmiita etsimään omia kotejaan. Cataline, Soreanca, Sanziana, Mayla, Bocanila, Lukas ja Adryan ovat iloisia, leikkisiä ja aktiivisia nuorukaisia. Pennut viettävät päivänsä keskenään leikkien ja ovatkin sosiaalisia ja uteliaita koiranalkuja. Koko pentue tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja ne ovat myös tottuneet kissoihin. Vieraisiin ihmisiin pennut suhtautuvat hetken ihmeteltyään ystävällisesti ja ovatkin hyvin ihmisrakkaita ja huomionkipeitä.

Cataline on porukan lujatahtoisin ja herkimmin komentamassa muita jos meno äityy villiksi. Bocanila on pentueen varovaisin ja tarkkailee yleensä alkuun muiden touhuja ennen kuin uskaltautuu mukaan tutkimaan uutta. Soreanca, Sanziana, Mayla, Lukas ja Adryan ovat keskimallin kavereita. Ne eivät ujostele, mutta eivät myöskään päsmäröi vaan antavat muillekin kiltisti tilaa.

Pennuista kasvaa aikuisena noin 50-55 cm korkeita keskikokoisia koiria.

27.11.2018
Bocanilan elämä on nyt täynnä ihania ihmetyksiä, sillä se on lentänyt omaan kotiinsa Suomeen. Onnea koko perheelle!

29.10.2018
Suloisen Bocanilan talvi alkaa iloisella yllätyksellä, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

12.10.2018
Bocanila aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Bocanila tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Bocanila saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bocanila on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.