Kodin saanut koira: TOTTI (ent. Bocanila) (Field puppies) SUOMESSA

Syntymäaika: 6/2018
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Nurmes)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
16.3.2022

Romaniassa suurin osa kodittomista koirista hylätään kaduille. Omistettuja koiria ei ole leikattu ja niinpä ei-toivottuja pentuja syntyy jatkuvasti. Pennuista ei ole varaa huolehtia ja niinpä ne hylätään kadunvarteen tai pellonlaitaan, missä niillä on häviävän pienet mahdollisuudet selvitä hengissä. Toisinaan tällaisia pentuja kohtaa onni ja hyväsydäminen eläinsuojelija löytää ne ajoissa. Näin kävi kun Kulkurien yhteistyökumppani Luiza Mandru löysi läheiseltä pellolta sinne hylätyt pienet pennut. Vaikka Luizalla ei enää ole yhtään ylimääräistä tilaa kotonaan hän ei voinut jättää pieniä pentuja pellolle ja niinpä pentue pääsi Mandrujen luokse turvaan. Totti, eli silloinen Bocanila, oli pentueen varovaisin ja tarkkaili alkuun muiden touhuja ennen kuin uskaltautui mukaan tutkimaan uutta. Pentueeseen kuuluivat Cataline, Soreanca, Sanziana, Mayla, Bocanila, Lukas ja Adryan

Totti muutti omaan kotiinsa Suomeen jo vuonna 2018 rakastetuksi perheenjäseneksi ja palaa maaliskuussa 2022 etsimään uutta kotia. Totin perheeseen syntyi lapsi keväällä 2021 ja Totti on ruvennut reagoimaan ja stressaamaan koko ajan enenevissä määrin liikkuvaa lasta niin, että perhe on todennut aikuisperheen olevan herkälle Totille parempi vaihtoehto. Totti asustelee tällä hetkellä omakotitalossa rauhallisella alueella haja-asutusalueella ja etsii myös uutta kotia riittävän rauhallisesta asuinympäristöstä. Totti on herkkä koira, joka on epävarma tietyissä tilanteissa ja kerryttää jonkin verran stressiä huolestuttavista asioista. Oikeanlaisilla rutiineilla ja mielekkäällä liikunnalla Totin stressitasot on saatu kuitenkin laskettua hienosti jännittävien tilanteiden jälkeen. Totti on oman perheen ja luottamiensa ihmisten kanssa hurmaava, älykäs ja iloinen poika. Totti on helppo motivoida tekemään omien ihmisten kanssa asioita. Totti nauttii ulkoilusta ja hassuttelee lumikasoissa.

Totti on epävarma vieraiden ihmisten seurassa, erityisesti sisätiloissa. Ulkona Totti on tehnyt vieraisiin ihmisiin rennommin tuttavuutta, kun sillä on mahdollisuus ja tilaa väistää paremmin ja tehdä tuttavuutta omaan tahtiinsa. Sisällä se on tutustellut vieraisiin ihmisiin viime ajat portin takaa jotta tilanne olisi kaikille mielekäs. Toisaalta Totin kotona ei juuri ole käynyt vieraita, joten asiaa ei ole päästy harjoittelemaan kovin paljoa. Totti varmasti nauttisi siitä, että tuleva kotikin on rauhallinen eikä siellä käy jatkuvasti vieraita. Totilla on sekä vahti- että riistaviettiä jonkin verran ja se käyttää ääntänsä kohtalaisesti, toisissa tilanteissa enemmän kuin toisissa. Totti ei siis ole mykkä, mutta ei jatkuvasti räksyttämässäkään. Totti on jonkin verran tarkka resursseista ja tulevan kodin tulee olla valmis työstämään asiaa Totin kanssa. Myös hoitotoimenpiteitä tulee harjoitella Totin tahtiin, omaehtoisesti.

Totin omassa perheessä ei ole ollut kissaa, mutta se on päässyt tutustumaan kissaan hoitopaikassa ja on siellä suhtautunut kissaan hyvin. Totti on epävarma joitakin koiria kohtaan erityisesti hihnassa ja saattaa rähistä erityisesti muille uroksille ja itseään isommille koirille. Narttukoiran kaveriksi Tottia voidaan hyvinkin harkita.

Totti etsii siis kotia aikuisperheestä, jossa osataan suhtautua Totin erityispiirteisiin lempeydellä ja kärsivällisyydellä. Tulevalla kodilla tulee olla jo jonkin verran koirakokemusta, mielellään saman tyylisistä koirista kuin Totti. Asuinympäristön tulee olla riittävän rauhallinen, kuten myös perheen elämän suhteellisen vakiintunutta. Totille tärkeintä on saada läheiset ja luotettavat ihmiset ympärilleen sekä sujuva arki rutiineineen. Tulevan perheen tulee olla valmis tarjoamaan Totille riittävästi oikeanlaista tekemistä fyysisen ja psyykkisen puuhan muodossa.

Totti on noin 21 kg painava ja korkeutta siltä löytyy noin 55 cm. Totin terveys on tarkistettu edeltävän kodin toimesta ja se on mm. röntgen-kuvattu puhtain paperein.

Tottia pääsee tapaamaan adoptiohaastattelujen jälkeen.

Päivitykset

23.5.2022
Totti on löytänyt sen oman kotinsa <3

16.3.2022
Totti palaa etsimään uutta kotia.

27.11.2018
Bocanilan elämä on nyt täynnä ihania ihmetyksiä, sillä se on lentänyt omaan kotiinsa Suomeen. Onnea koko perheelle!

29.10.2018
Suloisen Bocanilan talvi alkaa iloisella yllätyksellä, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

12.10.2018
Bocanila aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Bocanila saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bocanila on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/azimis/videos/10215129284322919/” width=”300″ height=”200″ onlyvideo=”1″]

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: