Enkelikoira: IRMA

Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
Kokoarvio:

 

22.5.2022
Saimme Irman omistajalta surullisia uutisia. Irma on siirtynyt enkelikoiraksi vanhuuden vaivojen myötä 11.5.2022. Viimeisenä yhteisenä päivänä Irma sai nauttia omistajan kanssa pellolla istuskelusta ja nakkien sekä jäätelön syömisestä. Omistaja kertoo, että Irma teki elämänsä aikana vaikutuksen moniin ja häntä jääkin kaipaamaan omistajan lisäksi todella moni henkilö. Osanottomme Irman perheelle ja kiitos, että Irma sai viettää rakastettuna perheenjäsenenä monta vuotta <3 Lisätty kuvia Irmasta kotona.

“Nousin selkään pyrstötähden, valon maahan kulkemaan.
Älä sure, että lähdin, sydämees jään asumaan. Täältä takaa tähtitaivaan häntääni mä heilutan.
Elämän mä elin parhaan, sua aina rakastan.”

07.07.2017

Irma palaa kotia etsiviin koiriin, itsestään riippumattomista syistä. Irma on ehtinyt nyt elämään kotikoiran elämää Suomessa hieman vajaat yhdeksän kuukautta. Irma on luonteeltaan sosiaalinen, leikkisä ja energinen. Neidissä on luultavasti myös jonkin verran paimenkoiraa. Irma on sisäsiisti ja neidin kanssa on edellisessä kodissa treenattu paljon yksinoloa. Irma on hyvin perso ruoalle ja myös muiden koirien kesken ruoastaan tarkka.

Irma osaa matkustaa myös yleisillä kulkuneuvoilla nätisti mm. junassa ja bussissa ei neidillä ole mitään ongelmaa. Edellisessä kodissa Irmalla oli myös koirakaveri, neiti tuleekin ihan mukavasti toimeen muiden koirien kanssa. Lasten kanssa Irma ei ole ollut kauheasti tekemisissä, joten ihan pienten lasten perheeseen Irmaa ei suositella. Irman turkkia on parturoitu muutamaan otteeseen neidin Suomeen tulon jälkeen. Turkin harjaamisen ja kynsien leikkuun kanssa neiti tarvitsee vielä hieman aikaa ja treeniä.

Painoa Irmalla on nyt noin 18,5 kiloa. Irma odottaa nyt omaa kotiaan Helsingissä kotihoitopaikassaan, jonne neitiä voi päästä tapaamaan sovitusti.

Alempana Irman tarinaa Romaniasta.

29.02.2016

Luiza oli nähnyt Irman ensimmäisen kerran tammikuun puolivälin jälkeen kotinsa läheisessä kylässä. Luiza näki tytön muutamaan kertaan, mutta se katosi joka kerta ennen kuin Luiza ehti lähelle. Tällöin hänelle kerrottiin, että Irma oli hylätty alueelle jokin aika sitten ja että sillä oli myös pennut. Luiza päätti seurata sitä jotta näkisi oliko sillä vielä pentuja ja mihin se aina juoksi, Irma löytyikin läheiseltä pihalta pentujensa kera. Alue on Luizalle tuttu ja siellä on paljon köyhiä jotka juovat paljon ja käyttäytyvät arvaamattomasti. Ihme olikin ettei pentuja jo ollut tapettu, saatika vaeltelevaa nälkäistä emoa. Luizalle kerrottiin, että pennuista kuitenkin halutaan eroon ja ne aiotaan viedä muualle jotta ne katoavat. Luiza sai sovittua ettei pentuihin tai emään kosketa kunnes hän ne hakee turvaan. Kuitenkin tästä huolimatta Luiza tiesi että oli toimittava pian sillä hänellä oli vain yhden alueen asukkaan sana ja se ei tarkottaisi pidemmän päälle etteikö joku muu voisi pentuja tai Irmaa hävittää.  Irma ja sen pennut (tytöt: Atasha, Alida, Assi, Amara ja Pojat Eric ja Kidi) ovat vahvistuneet Luizan hellässä huomassa ja ovat nyt valmiita etsimään omia kotejaan.
Irma etsvii kotiaan Onevetistä käsin, pentujen ollessa Luizalla. Irma on luonteeltaan hyvin kiltti ja kultainen, kärsivällinen emo koira, joka on elänyt raskasta elämää pennuistaan huolehtien. Löydettäessä Irma oli aika arka, mutta on reipastunut kovasti Luizalla ollessaan. Rauhallisen luonteensa ansiosta Irma tulee hyvin toimeen koirien ja kissojen kanssa. Kuvat eivät tee oikeutta tälle urhealle neidolle, joka todellakin ansaitsisi päästä omaan rakastavaan kotiin.
Irma on kooltaan keskikokoinen ja painaa tällä hetkellä noin 20 kiloa.
12.08.2016
Aktiivimme tapasivat Irman Onevetissä elokuun Romanian reissullaan.  Irma on todella sympaattinen pörrö. Irma on helpon ja kiltin oloinen koira,joka ei kuulemma koskaan aiheuta mitään ongelmia. Tulee todella hienosti kaikkien kanssa toimeen, kaiken kokoiset koirat ja kissat ja ihmiset kaikki on ok. Todella leikkisän ja iloisen oloinen, vähän jännittää vieraita mutta vaikuttaa todella kiinnostuneelta. Reipastuu varmasti omaan kotiin päästyään.
Lisätty uusia kuvia!
Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Irma saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Irma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

26.09.2016

Ihana Irma on varattu omaan kotiinsa Suomeen <3

19.10.2016

Irma saapui omaan kotiinsa Suomeen.

28.07.2017

Onnekas Irma on varattu omaan kotiinsa, jonne neiti pääsee muuttamaan ensi viikolla. 🙂

03.08.2017

Irma on muuttanut tänään loppuelämän kotiinsa. <3

 

Irman yhteyshenkilönä toimii: Jenni Huuskonen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: