Päivitetty 20.06.2016

Kodin saanut koira: ATASHA (Nyk.Tinka) (Irman pennut)


Syntymäaika: 11/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Joensuu)
ei steriloida

 

22.02.2016

Luiza oli nähnyt Irman (pentujen emon) ensimmäisen kerran tammikuun puolivälin jälkeen kotinsa läheisessä kylässä. Luiza näki tytön muutamaan kertaan, mutta se katosi joka kerta ennen kuin Luiza ehti lähelle. Tällöin hänelle kerrottiin, että Irma oli hylätty alueelle jokin aika sitten ja että sillä oli myös pennut. Luiza päätti seurata sitä jotta näkisi oliko sillä vielä pentuja ja mihin se aina juoksi, Irma löytyikin läheiseltä pihalta pentujensa kera. Alue on Luizalle tuttu ja siellä on paljon köyhiä jotka juovat paljon ja käyttäytyvät arvaamattomasti. Ihme olikin ettei pentuja jo ollut tapettu, saatika vaeltelevaa nälkäistä emoa. Luizalle kerrottiin, että pennuista kuitenkin halutaan eroon ja ne aiotaan viedä muualle jotta ne katoavat. Luiza sai sovittua ettei pentuihin tai emään kosketa kunnes hän ne hakee turvaan. Kuitenkin tästä huolimatta Luiza tiesi että oli toimittava pian sillä hänellä oli vain yhden alueen asukkaan sana ja se ei tarkottaisi pidemmän päälle etteikö joku muu voisi pentuja tai Irmaa hävittää. Nyt Irma ja sen pennut (tytöt:Atasha, Alida, Assi, Amara ja Pojat Eric ja Kidi) ovat Luizalla turvassa ja valmiita etsimään omia kotejaan.

Koko pentue on touhukas ja leikkisä. Ne ovat uteliaita ja reippaita, innokkaita koiran alkuja. Pennut viipottavat innoissaan isompien mukana ja tulevatkin mainiosti juttuun ihan kaikkien kanssa. Luonteeltaan pennut ovat iloisia, avoimia, ystävällisiä ja sosiaalisia. Leikkiessään ne ärisevät ja haukahtelevat kuten mitkä tahansa pennut, mutta eivät ole mitään räksyttäjiä. Touhukkaina ja aktiivisina koiran alkuina näistä lapsosista voisi saada mainion harrastuskaverin jos jonkilaiseen lajiin.

Kooltaan nämä nallekarhut tulevat olemaan noin keskikokoisia, noin 22-28 kilon painoisia.

23.03.2016

Aktiivimme tapasivat Irman pennut vieraillessaan Romaniassa ja Luizan luona maaliskuun puolessa välissä. Irman pennuista on kasvanut kunnon “riekkujia”. Kaikki pennut ovat hyvin aktiivisia, leikkisiä, sosiaalisia ja reippaita sekä hieman villejä 😉 Lisäksi pennut käyttävät ääntään jonkin verran mm. haukkumalla kissoille. Atasha vaikutti olevan porukan pomo eli tytöltä löytyy jonkun verran omaa tahtia ja luonnetta.

Lisätty uusia kuvia.

19.06.2016

Tinka matkusti tänään uuteen kotiinsa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Tasha tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Atasha saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Atasha on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

29.03.2016

ATASHA on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

29.04.2016

Atasha saapui omaan kotiinsa Suomeen pelastajansa Luizan saattamana.

22.05.2016

Atasha (nyk. Tinka) palaa kotia etsiviin, koska perheen muut koirat eivät ole ottaneet Tinkaa vastaan ja stressaavat kovin neidin länsäolosta. Tinka on eloisa, leikkisä ja reipas koiran alku. Neidillä on myös jonkin verran omaa tahtoa. Tulee hyvin toimeen ihmisten ja muiden koirien kanssa.  Tinka on kuitenkin tarkka omista leluistaan ja ruoastaan, mikäli toinen koira yrittää niitä tavoitella.

Tinkan sisäsiisteyskoulutus on edelleen kesken. Neiti kuitenkin osaa tehdä jo hätiä ulos. Tinka osaa ottaa myös kontaktia ihmiseen ja onkin jo oppinut muutaman käskyn, neiti osaa mm. istua. Tinka kävelee nätisti remmissä ja ohittaa muut koirat lenkillä hienosti. Tinka on vielä pentu ja neidillä on hirveästi energiaa. Tinka etsiikin mielellään kokenutta kotia johon aktiivinen koira sopii.

Tinka painaa tällä hetkellä noin 16 kiloa ja kasvua neidillä on vielä edessä.

Tinka etsii uutta kotia tällä hetkellä vanhasta kodistaan Joensuusta käsin. Lisätty uusia kuvia

Atashan yhteyshenkilönä toimii: Jenni Huuskonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.