Päivitetty 19.06.2016

Kodin saanut koira: MINNIE MOUSE (nyk. Raija)


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
steriloitu

10.5.2016
Kulkurien yksi pääyhteistyökumppaneista, Asociatia Suflete Dragin tarha sijaitsee Sintestin kylässä Romaniassa. Tarhan koirista huolehtii Alina Murgu yhdessä äitinsä Anda Murgun kanssa. Tarhan koiramäärä vaihtelee 150-250 välillä ja niitä adoptoidaan Suomen lisäksi myös muihin maihin kuten Ranskaan, Englantiin ja Saksaan.

Eräänä tuiki tavallisena päivänä tämän pienen koiran elämä muuttui silmänräpäyksessä. Se oli kasvanut yli söpön pentuiän ja siten siitä tuli tarpeeton omistajalleen. Perinteiseen romanialaiseen tapaan sen omistaja nosti koiran autoon, ajoi hetken matkaa kunnes vastaan tuli tien reunassa sijaitseva levike, pysäytti auton ja nosti koiran ulos autosta. Minnie Mouse jäi tien reunaan katselemaan auton perävaloja ja ihmettelemään mihin se oli joutunut. Pienokainen jäi ihan yksin vieraaseen ympäristöön kaiken hulinan ja vilinän keskelle.

Minnie Mousen tarinaa ei tiedetä tarkemmin mutta kaikki tämä voisi olla totta sen kohdalla. Kun koirasta halutaan eroon, yksi keino on jättää se esimerksi parkkipaikalle tai vaikkapa tien reunaan. Tämä tapa on sieltä mukavimmasta päästä ja valitettavasti yksi syy Romanian kulkukoiraongelmaan. Romaniassa on onneksi myös hyväsydämisiä ihmisiä jotka tekevät kaikkensa näiden koirien eteen. Tassutellessaan kohti parempaa tulevaisuutta Minnie Mouse löysi uuden koiraystävän, Mickey Mousen ja he löytyivätkin yhdessä paikallisen marketin parkkipaikalta. Alina huomasi tämän kaksikon ollessaan kauppareissulla ja päätti viedä ne turvaan Sintestin tarhalle.

Kooltaan tämä koiraneiti on noin 5kg ja korkeutta sillä on noin 25 cm. Luonteeltaan Minnie Mouse on rauhallinen ja vähän ujo, se on varmasti vielä hämillään tarhalle muutosta ja voi kotioloissa reipastua huomattavastikin. Se jännitti hieman vieraita muttei kuitenkaan niin paljon että olisi kokenut tarvetta mennä piiloon koppiinsa, eikä rimpuile sylissä vaan antaa käsitellä ja tutkia nätisti. Vieraillessamme Minnie Mousen luona emme kuulleet sen haukkuvan kertaakaan joten tuleva koti voisi mahdollisesti sijaita myös kerrostalossa.

13.5.2016
Minnie Mousesta on tullut paljon kotitarjouksia joiden joukosta löytyy varmasti loppuelämän koti, joten neidistä ei oteta enempää kyselyitä vastaan.

23.5.2016
Minnie on tänään varattu omaan kotiinsa. Onnea Minnie ja perhe!

19.6.2016
Minnie Mouse lensi tänään omaan kotiinsa ja sai nimekseen Raija. Ihanaa yhteistä taivalta Raijalle ja omistajille. <3

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Minnie Mouse saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Minnie Mouse on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Krista Norvasuo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.