Kodin saanut koira: ERIC (Nyk. Eddy) (Irman pennut) (Suomessa)

Syntymäaika: 11/2015
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Vesanto)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
Päivitetty 19.6.2022

Eddy, aiemmalta nimeltään Eric, matkusti Suomeen kotihoitoon 11/2016 ja sieltä lähes heti omaan kotiinsa, jossa se asuikin alkuvuoteen 2022 asti. 

Sekä aiemmassa perheessä ja kotihoidossa on käynyt ilmi, että Eddy on oikea halinalle omien ihmistensä kanssa: se käpertyy mielellään sohvalle kainaloon nukkumaan. Eddy myös osallistuu mielellään puuhasteluun ihmisten kanssa! Vieraisiin koiriin ja ihmisiin Eddyllä menee hetki tottua, mutta kotihoitopaikan perheeseen (kaksi aikuista ihmistä ja kaksi koiraa) se tottui hyvin ja nopeasti. Eddy rakastaa suuresti metsässä liikkumista, jopa juoksemista, ja siinä se onkin kunnostautunut sekä aiemman perheen että kotihoitoperheen kanssa. 

Aiemman perheen asuessa rivitalossa Eddy vahti ääniä haukkuen ja se oli ilmeisen stressaantunut niistä, välillä jopa pelkäsi. Lenkit Eddyn kanssa ajoitettiin rauhalliseen aikaan, ja rauhallisille, tutuille lenkkireiteille, sillä se reagoi voimakkaasti myös toisiin koiriin. Se asuikin välillä perheensä kanssa maaseudulla. Silloin Eddy oli rento eikä se vahtinut ääniä ja lähti mielellään lenkille. Perheen elämäntilanne muuttui vuoden 2021 lopussa, jolloin perhe joutui muuttamaan takaisin rivitaloon. Eddy tuli uudelleensijoitukseen ja siirtyi kotihoitoon 10.2.2022.

Eddy etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, mieluiten maaseudulta. Toivomme kodilta koiranlukutaitoa ja sitoutuneisuutta sekä kärsivällisyyttä herkän koiran kanssa elämiseen ja sen tukemiseen. Kodissa saa olla rauhallinen koirakaveri, joka osaa antaa Eddylle tarvittaessa tilaa. Eddyä ei luovuteta perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Eddy on nykyään noin 60cm korkea ja painaa arviolta n.27-28kg. Eddyllä on herkkä vatsa, ja tällä hetkellä sillä on käytössä lääkitys helpottamaan vatsaoireita.


Päivitykset

26.2.2022

Eddy muutti omaan kotiin!

19.6.2022

Eddy-onnenpoika varattiin kotiin <3

4.6.2022

Eddy-poika on harjoitellut kotihoidossa autojen ohittamista, ja se onkin ennakoinnilla ja herkuilla alkanut sujumaan hyvin! Eddy ei leiki leluilla, vaan mitä kummallisimmilla asioilla, kuten tyhjillä pahvilaatikoilla tai kotihoitopaikan isännän autolehtillä. Joskus se saattaa vähän murahdella puolustellessaan näitä aarteitaan, ruokaansa sen ei muilta koirilta ole kuultu puolustelevan. Leikkiensä jälkeen Eddy viihtyy mieluiten sohvalla kainalossa, pusutellen ihmisiä. Kotihoitaja kuvaileekin sitä kaikenkaikkiaan hurmaavaksi mussukaksi.

Lenkillä Eddy ei reagoi jäniksiin juuri mitenkään, joskus se saattaa ajaa lintuja lentoon tilaisuuden tullessa. Tosin isommat linnut, kuten kurjet ja joutsenet sitä eivät juuri kiinnosta. Lenkkeily on sille edelleen mieluisaa puuhaa.

Lisätty Eddystä muutama uusi video ja kuva!

23.4.2022

Ihana Eddy etsii edelleen loppuelämän kotiaan. Kotihoidossa se seikkailee entiseen malliin, välillä sohvalla kainalossa köllötellen ja välillä metsässä ja pelloilla tutkaillen. Lenkillään se on kohdannut muuttolintuja – joutsenia, kurkia ja töyhtöhyyppiä, jotka ovat kevättä kohti muuttaneet takaisin koti-Suomeen. Eddyn mielestä ne olivat kovin epäilyttäviä, ja se ottikin mieluummin suunnan kotihoitokotia päin, kuin että olisi jäänyt näihin kavereihin tutustumaan. Eräänä päivänä se löysi myös metsästä aarteen, nimittäin jäniksenkäpälän. Toisiko tuo jäniksenkäpälä Eddylle onnea, jotta sekin pääsisi kevättä kohti muuttamaan omaan kotiin?

Upeasta Eddystä lisätty uusia kuvia ja videoita.

30.3.2022

Saimme Eddyn kotihoitajalta Eddyn kuulumisia:

”Eddy on ollut kotihoidossa nyt seitsemän viikkoa. Eddy ja omat koiramme tulevat oikein hyvin toimeen keskenään kun arki on asettunut uomiinsa. Mummokoirastamme Linasta on yllättäen tullut Eddyn leikittäjä ja vähintään kerran päivässä tanner tömisee kun kaverit ottavat leikkiottelun. Kaikki kolme koiraa sopivat samalle sohvalle ongelmitta. Hyvin satunnaisesti Eddy on murahtanut toiselle koiralle kun sillä on ollut lelu tai herkku työn alla.

Eddy rakastaa pitkiä lenkkejä ulkona ja parasta on ollut kun on päässyt pellolla kantavalle lumelle juoksemaan. Ulos lähteminen on Eddylle välillä vielä jännittävää, mutta toisinaan varsinkin porukalla ulos lähtiessä jännitys unohtuu. Jännittäminen on aika varmasti vain opittu reagointitapa, joka vähitellen jää kokonaan pois kun ulkona ei ole mitään, mitä pitäisi jännittää. Ulkona ei mitkään äänet näytä Eddyä häiritsevän eikä sillä ole lenkeillä tarvetta haukkua. Ulkoilujen alut ovat vauhdikkaita, mutta vähitellen vauhti tasaantuu. Poikkeuksena haukkumisessa on ollut pari tilannetta, joissa ollaan kävelty autotien reunassa ja auto on Eddyn mielestä mennyt liian kovaa tai läheltä ohi ja silloin autoa on pitänyt komentaa. Kun auton tuloon on varauduttu ja taluttaja on Eddyn ja auton välissä, ohitus on sujunut ongelmitta. Lenkeillä tavatut naapurit Eddy on kohdannut mallikelpoisesti ja on pysytellyt nätisti taluttajan vierellä ja odottanut kärsivällisesti matkan jatkumista. Eddy haistelee eläinten jälkiä, mutta ei ole riittävän kiinnostunut lähteäkseen seuraamaan niitä.

Sisällä Eddy on äänekkäämpi ja ilmaisee itseään välillä piippaamalla saadakseen huomiota. Odottamattomille ulkoa kuuluville äänille Eddy edelleen haukkuu, mutta haukku ei jää päälle. Myös toinen omista koiristani reagoi outoihin ääniin, mutta Eddy lopettaa selvästi nopeammin. Paras keino rauhoittaa Eddy on istua sohvalle lukemaan, jolloin Eddy hyppää välittömästi viereen ja rauhoittuu siihen. Ihmisen huomio onkin Eddylle selvästi kaikkein mieluisin asia. Meillä on käynyt vieraita ja olen varautunut viemään Eddyn portin taakse turvaan, mutta sitä ei ole tarvittu. Eddy on ollut aivan rauhallinen vieraiden aikana ja on lähestynyt heitä ystävällisesti. Muutenkaan koiraporttia ei ole enää tarvittu ja koirat ovat olleet useita tunteja keskenään ongelmitta. Kynsien leikkaaminen on sujunut hyvin ja turkkia on harjattu. Turkin harjaaminen ei näytä olevan Eddyn mielipuuhia, mutta sekin on sujunut vähän kerrassaan tehden.”

Lisätty komeasta Eddystä myös uusia kuvia ja videoita! Missä on Eddyn koti?

26.2.2022

Eddyn kotihoitajan kertomaa:

“Eddy muutti 10.2. kotihoitoon odottamaan uuden kodin löytymistä. Kotihoitopaikka on maaseudulla Vesannolla, Pohjois-Savossa. Kotihoitopaikassa Eddyllä on kaverina kotihoitajan kaksi narttukoiraa, joista toinen jo mummokoira ja toinen Eddyn ikäinen. Eddy on ollut nyt kotihoidossa reilut kaksi viikkoa. Eddyn siirtyminen kotihoitoon sujui mutkattomasti ja Eddyn ihmisläheisyys näkyy siinä, että Eddy turvasi heti kotihoitoperheen ihmisiin uudessa ja jännittävässä tilanteessa. Sopeutumista helpotti se, että kotihoitopaikka on todella rauhallinen eikä ulkoillessa tarvitse kohdata sen enempää muita ihmisiä, kulkuneuvoja kuin koiriakaan. Tähän mennessä lenkeillä on tullut vastaan kolme autoa ja yksi traktori, jotka Eddy on kohdannut rauhallisesti.

Sisällä Eddy alussa reagoi haukkumalla ja vinkumalla moniin uusiin ääniin, mutta vähitellen äänet ovat tulleet tutuiksi ja haukkuminen on vähentynyt. Ulkoa kuuluvat vieraammat äänet saavat vielä Eddyn reagoimaan. Kotihoidossa on huomattu myös, että jos tapahtuu jotain Eddyn mielestä jännittävää ja stressitasoja nostavaa, haukkuminen ja uikuttaminen lisääntyy. Näin kävi esimerkiksi kun Eddy vietti yli seitsemän tuntia yksin kun kotihoitaja oli omien koirien kanssa eläinlääkärissä. Pari päivää Eddy oli hieman levottomampi, mutta sitten oleminen tasoittui. Eddy ei suinkaan alussakaan haukkunut jatkuvasti, mutta Eddyn haukun kyllä huomaa, sillä pojalla on kuuluva ääni.  Ulkona Eddy sen sijaan ei ole haukkunut muuta kuin toisten koirien mukana eikä aina silloinkaan. Kaikki sisälle tulijat Eddy ilmoittaa yhdessä kotihoitajan toisen koiran kanssa. Sen sijaan kun kotihoitaja palasi eläinlääkärireissusta omien koiriensa kanssa, Eddy oli aivan hiljaa ja otti tulijat iloisesti vastaan. Vaikuttaakin siltä, että Eddyn ääniin reagointi on osa Eddyn paimenkoiraluonnetta: kun paimennettavia ei ole kotona, ei ole myöskään tarvetta reagoida ääniin. 

Vaikka Eddy onkin elänyt ainoana koirana tähän saakka, yhteiselo kahden muun koiran kanssa on kaiken kaikkiaan sujunut hyvin. Eddy on muiden kanssa kohtelias ja väistää tarvittaessa. Eddy ei puolusta ruokaansa muilta koirilta. Ensimmäisten päivien jälkeen kotihoitajan vanhemman koiran ja Eddyn välit kiristyivät kun kumpikin koki kotihoitajan omaksi resurssikseen, mutta tilanne on normalisoitunut ja sopu löytynyt kun koirat olivat viikon verran sisällä portilla erotettuna ja vieläkin  tarvittaessa mummokoira on omassa rauhassaan portin takana. Eddylle ihminen on selvästi toisia koiria tärkeämpi ja ainakaan vielä Eddy ei ole vastannut koirakaverin leikkiinkutsuun. Koirakavereista on ollut kyllä iso hyöty ulos menemisessä, mikä vieläkin välillä jännittää Eddyä, mutta muiden malli on auttanut voittamaan jännitystä. Uloslähtöä edeltää pienimuotoinen hepuli kun Eddy loikkii ensin karkuun nähdessään ulkoiluvälineet, mutta parin kiekan jälkeen tulee kiltisti välineiden pukemista varten. Eddy hakeutuu ihmisen läheisyyteen ja nauttii rapsutuksista ja osoittaa kiintymystään työntämällä päänsä ihmisen syliin, pusuttelemalla ja ottamalla hellästi ihmisen käden hampaisiinsa. Eddyn paimenkoiramaisuus näkyy myös siinä, että Eddy on aivan onnessaan kun koko porukka lähtee yhdessä lenkille. Kun mummokoiran lenkit nykyään ovat kovin lyhyitä, Eddy on selvästi ihmeissään ja pettynyt kun porukka hajoaa ja Eddy haluaa palata kotiin muiden kanssa. Pitempi lenkki onnistuu ilman muita koiria. Eddy rakastaa lumessa pyörimistä ja möyrimistä ja ottaa iloisia spurtteja pitkässä liinassa. Lenkeillä Eddy välillä pysähtyy pitkäksi aikaa, ehkä kuuntelemaan ympäristön ääniä. 

Lelut eivät Eddyä juurikaan kiinnosta, mutta tykkää pahvilaatikkoon kätketyn herkkutikun etsimisestä. Samainen pahvilaatikko tai munakenno riittää Eddyn leluksi, jota varsinkin iltavillin aikaan poika heittelee iloisena ilmaan. Eddy on syönyt suurimmaksi osaksi samaa, kotona tehtyä ruokaa kuin kotihoitajan omat koirat ja se on näyttänyt sopivan ihan hyvin Eddyn mahalle. Eddy on saanut päivittäin lääkkeen auttamaan ruoansulatusta. Eddy on siis kaiken kaikkiaan aivan ihana kotikoira. Jos jotain haasteita haluaa nostaa esille, ainoa asia on Eddyn vauhdikas meno ulkoilujen alkuvaiheessa, mikä vaatii taluttajalta hyvää kuntoa ja varautumista. Hihnakäyttäytymiseen ja kontaktinottoon ulkona aletaankin kotihoidossa paneutua nyt kun Eddyn muutosstressi alkaa laskeutua. “

2.1.2022

Eric, nykyiseltä nimeltään Eddy alkaa etsimään uutta kotia perheen muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. 

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä muutosten myötä alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Eddy on saapunut Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eddy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Eddyn yhteyshenkilö on Milla Kukkonen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: