Päivitetty 04.12.2016

Kodin saanut koira: ERIC (Irman pennut)


Syntymäaika: 11/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
kastroitu

 

22.02.2016

Luiza oli nähnyt Irman (pentujen emon) ensimmäisen kerran tammikuun puolivälin jälkeen kotinsa läheisessä kylässä. Luiza näki tytön muutamaan kertaan, mutta se katosi joka kerta ennen kuin Luiza ehti lähelle. Tällöin hänelle kerrottiin, että Irma oli hylätty alueelle jokin aika sitten ja että sillä oli myös pennut. Luiza päätti seurata sitä jotta näkisi oliko sillä vielä pentuja ja mihin se aina juoksi, Irma löytyikin läheiseltä pihalta pentujensa kera. Alue on Luizalle tuttu ja siellä on paljon köyhiä jotka juovat paljon ja käyttäytyvät arvaamattomasti. Ihme olikin ettei pentuja jo ollut tapettu, saatika vaeltelevaa nälkäistä emoa. Luizalle kerrottiin, että pennuista kuitenkin halutaan eroon ja ne aiotaan viedä muualle jotta ne katoavat. Luiza sai sovittua ettei pentuihin tai emään kosketa kunnes hän ne hakee turvaan. Kuitenkin tästä huolimatta Luiza tiesi että oli toimittava pian sillä hänellä oli vain yhden alueen asukkaan sana ja se ei tarkottaisi pidemmän päälle etteikö joku muu voisi pentuja tai Irmaa hävittää. Nyt Irma ja sen pennut (tytöt: Alida, Assi, Amara ja Atasha sekä Pojat Eric ja Kidi) ovat Luizalla turvassa ja valmiita etsimään omia kotejaan.

Koko pentue on touhukas ja leikkisä. Ne ovat uteliaita ja reippaita, innokkaita koiran alkuja. Pennut viipottavat innoissaan isompien mukana ja tulevatkin mainiosti juttuun ihan kaikkien kanssa. Luonteeltaan pennut ovat iloisia, avoimia, ystävällisiä ja sosiaalisia. Leikkiessään ne ärisevät ja haukahtelevat kuten mitkä tahansa pennut, mutta eivät ole mitään räksyttäjiä. Touhukkaina ja aktiivisina koiran alkuina näistä lapsosista voisi saada mainion harrastuskaverin jos jonkilaiseen lajiin.

Kooltaan nämä nallekarhut tulevat olemaan noin keskikokoisia, noin 20-25 kilon painoisia.

22.03.2016

Aktiivimme tapasivat Irman pennut vieraillessaan Romaniassa ja Luizan luona maaliskuun puolessa välissä. Irman pennuista on kasvanut kunnon “riekkujia”. Kaikki pennut ovat hyvin aktiivisia, leikkisiä, sosiaalisia ja reippaita sekä hieman villejä 😉 Lisäksi pennut käyttävät ääntään jonkin verran mm. haukkumalla kissoille.

Lisätty uusia kuvia.

06.06.2016

Eric odottelee edelleen omaa kotiaan Romaniassa veljensä Kidin ja siskonsa Alidan kanssa. Kaikki pennut ovat edelleen hyvin sosiaalisia ja reippaita, Eric käyttää ääntään leikkiessään vähän enemmän kuin sisaruksensa. Eric painaa nyt noin 18 kiloa.

08.08.2016

Eric on  edelleen iloinen leikkisä pentu, Eric käyttää jonkun verran verran ääntään, muttei mitenkään häiritsevästi. Eric hakee huomiota ja rapsutuksia. Eric painaa tällä hetkellä hieman yli 20 kiloa. Poika tullaan kastroimaan ennen Suomeen tuloa.

4.11.2016
Ihana ja komea Eric on tulossa Suomeen kotihoitoon, lauantaina 5.11.2016. Olisi mahtavaa mikäli poika pian pääsisi muuttamaan omaan kotiin! Eric tykkää leikkiä ja touhuta mukana mm. pihahommissa.

07.11.2016

Eric saapui Suomeen kotihoitoon 05.11.2016

Pojan kuulumisia kotihoidosta:”Eric on jo lyhyen kotihoidossa olonsa aikana osoittautunut aivan valloittavaksi nuoreksi mieheksi. Alkuun uudet asiat jännittivät: hissit ja rappukäytävät, uudet ihmiset, ulkona liikkuvat urheilijat kävelysauvoineen. Nyt reilun vuorokauden kotihoidossa olemisen jälkeen hissiin marssitaan jo luottavaisin mielin ja ihmiset kadulla eivät enää aiheuta suuria sydämentykytyksiä- vaikkakin riehuvien lasten ollessa kyseessä jäädään tilannetta tarkkailemaan hieman kauempaa. Ulkonakin on poika jo uskaltautunut ottamaan muutamia leikkihepuleita. Sisällä Eric on hyvin rauhallinen. Se nukkuu rauhassa omalla paikallaan (sohvalla tietenkin), eikä reagoi kerrostalon ääniin. Haukkunut Eric ei ole vielä kertaakaan, mutta ääntään se käyttää kommunikoidessaan toisen koiran kanssa.

  Ericille voisikin sopia kaveriksi itsevarma, hieman vanhempi narttukoira, vaikka se olisi varmasti onnellinen myös ainoana koirana. Eric leimautuu ihmiseen nopeasti, ja alkaa herkästi hieman mustasukkaiseksi ihmisestään toisten koirien ollessa kyseessä. Oikealla ohjauksella se kuitenkin ymmärtää, ettei mustasukkaisuuteen ole aihetta ja jokainen saa oman osansa huomiosta. Eric tuntuisi myös oleva lähestulkoon sisäsiisti – se osaa pyytää tarpeilleen ulos, eikä vahinkoja ole sattunut sisälle laisinkaan. Valjaat ja remmi jännittävät vielä hiukan poikaa, mutta ulkona jännitys loppuu nopeasti kun se pääsee tutustumaan ympäristön hajuihin. Muihin koiriin poika ei ulkona reagoi juuri lainkaan. Eric on selkeäasti aktiivinen ja älykäs koira, joka olisi onnellisimmillaan kodissa, jossa sen kanssa puuhattaisiin ja lenkkeiltäisiin paljon. Eric tarvitsee kodin jossa ei turhaan hötkyillä, joten esimerkiksi vilkkaassa lapsiperheessä se saattaisi kokea olonsa epämukavaksi, vaikka Eric onkin erittäin ystävällinen ihmisiä kohtaan. Tämä huumorintajuinen poika naurattaa ja hymyilyttää, ja ihminen on sille kaikki kaikessa. Lenkin päätteeksi se haluaa käpertyä kainaloon tai mielellään ihan syliin asti rapsuteltavaksi, ja voi olla siinä tuntikausia!

 Toivottavasti Eric saisi pian sen ihan ikioman kotinsa, jossa se saisi lenkkeillä omistajansa kanssa metsässä samoillen ja päivän päätteeksi käpertyä oman ihmisensä kainaloon tyytyväisenä ja vailla huolia.”

Ericiä voi käydä katsomassa sovistusti kotihoitopaikassaan Jokelassa.

21.11.2016

Eric on varattu omaan kotiinsa. <3

30.11.2016

Eric matkusti tänään omaan kotiinsa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Eric saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eric on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ericin yhteyshenkilönä toimii: Jenni Huuskonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.