Päivitetty 03.01.2022

Kotia etsivä koira: ERIC (Nyk. Eddy) (Irman pennut) (Suomessa)


Syntymäaika: 11/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
Päivitetty 2.1.2022

Luiza oli nähnyt Irman (pentujen emon) ensimmäisen kerran tammikuun puolivälin jälkeen kotinsa läheisessä kylässä. Luiza näki tytön muutamaan kertaan, mutta se katosi joka kerta ennen kuin Luiza ehti lähelle. Tällöin hänelle kerrottiin, että Irma oli hylätty alueelle jokin aika sitten ja että sillä oli myös pennut. Luiza päätti seurata sitä jotta näkisi oliko sillä vielä pentuja ja mihin se aina juoksi, Irma löytyikin läheiseltä pihalta pentujensa kera. Alue on Luizalle tuttu ja siellä on paljon köyhiä jotka juovat paljon ja käyttäytyvät arvaamattomasti. Ihme olikin ettei pentuja jo ollut tapettu, saatika vaeltelevaa nälkäistä emoa. Luizalle kerrottiin, että pennuista kuitenkin halutaan eroon ja ne aiotaan viedä muualle jotta ne katoavat. Luiza sai sovittua ettei pentuihin tai emään kosketa kunnes hän ne hakee turvaan. Kuitenkin tästä huolimatta Luiza tiesi että oli toimittava pian sillä hänellä oli vain yhden alueen asukkaan sana ja se ei tarkottaisi pidemmän päälle etteikö joku muu voisi pentuja tai Irmaa hävittää. Nyt Irma ja sen pennut (tytöt: Alida, Assi, Amara ja Atasha sekä Pojat Eric ja Kidi) ovat Luizalla turvassa ja valmiita etsimään omia kotejaan.

Eric saapui omaan kotiin vuonna 2016. Se palasi etsimään kotia alkuvuodesta 2022. Eric on nykyään noin 55cm korkea ja painaa n.25kg. Luethan lisää Ericin tilanteesta päivityksistä alta.

2.1.2022
Eric, nykyiseltä nimeltään Eddy alkaa etsimään uutta kotia muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Eddy on asunut välillä maaseudulla, ja tällä hetkellä se asuu suhteellisen rauhallisessa ympäristössä rivitaloasunnossa. Nykyinen asumisympäristö on kuitenkin Eddylle ajoittain stressaava, sillä se vahtii ympäristöstä kuuluvia ääniä tarkasti ja suhtautuu niihin reagoimalla niihin, ja joskus jopa pelkäämällä. Se tarvitsee aikaa tutustuessaan uusiin ihmisiin ja eläimiin. Ulkoillessa Eddy jännittää toisia koiria niin paljon, että se voi ärähtää niille. Tämänhetkinen ympäristö on sille myös ulkoilun suhteen on raskas, sillä liikennettä ja ihmisiä on paljon. Maaseudulla, rauhallisemassa ympäristössä asuessaan Eddu oli huomattavasti vapautuneempi ja rennompi. Metsässä liikkuminen on sen lempiasioita, ja olisi ihanteellista, jos se tulevassa kodissaan saisi sitä harrastaa.

Eddyllä on herkkä vatsa, ja sen ruokavalioon ei saa tehdä muutoksia. Tällä hetkellä sillä on käytössä lääkitys helpottamaan vatsaoireita.

Koti kuvailee Eddyä ihanaksi kotikoiraksi, joka rakastaa olla puuhailussa mukana ja nukkua kainalossa sohvalla. Eddy rakastaa metsässä juoksemista. Se vaatii oman aikansa tottua uusiin ihmisiin ja eläimiin.
Eddy etsiikin nyt kotia rauhallisesta ympäristöstä, mieluiten maaseudulta. Toivomme kodilta koiranlukutaitoa ja sitoutuneisuutta sekä kärsivällisyyttä aran koiran kanssa elämiseen ja sen tukemiseen.  Kodissa saa olla rauhallinen koirakaveri, joka osaa antaa Eddylle tarvittaessa tilaa. Eddyä ei luovuteta perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Lisätty Eddystä tuoreita kuvia!

30.11.2016
Eric matkusti tänään omaan kotiinsa.

21.11.2016
Eric on varattu omaan kotiinsa. <3

07.11.2016
Eric saapui Suomeen kotihoitoon 05.11.2016

Pojan kuulumisia kotihoidosta:” Eric on jo lyhyen kotihoidossa olonsa aikana osoittautunut aivan valloittavaksi nuoreksi mieheksi. Alkuun uudet asiat jännittivät: hissit ja rappukäytävät, uudet ihmiset, ulkona liikkuvat urheilijat kävelysauvoineen. Nyt reilun vuorokauden kotihoidossa olemisen jälkeen hissiin marssitaan jo luottavaisin mielin ja ihmiset kadulla eivät enää aiheuta suuria sydämentykytyksiä- vaikkakin riehuvien lasten ollessa kyseessä jäädään tilannetta tarkkailemaan hieman kauempaa. Ulkonakin on poika jo uskaltautunut ottamaan muutamia leikkihepuleita. Sisällä Eric on hyvin rauhallinen. Se nukkuu rauhassa omalla paikallaan (sohvalla tietenkin), eikä reagoi kerrostalon ääniin. Haukkunut Eric ei ole vielä kertaakaan, mutta ääntään se käyttää kommunikoidessaan toisen koiran kanssa.

  Ericille voisikin sopia kaveriksi itsevarma, hieman vanhempi narttukoira, vaikka se olisi varmasti onnellinen myös ainoana koirana. Eric leimautuu ihmiseen nopeasti, ja alkaa herkästi hieman mustasukkaiseksi ihmisestään toisten koirien ollessa kyseessä. Oikealla ohjauksella se kuitenkin ymmärtää, ettei mustasukkaisuuteen ole aihetta ja jokainen saa oman osansa huomiosta. Eric tuntuisi myös oleva lähestulkoon sisäsiisti – se osaa pyytää tarpeilleen ulos, eikä vahinkoja ole sattunut sisälle laisinkaan. Valjaat ja remmi jännittävät vielä hiukan poikaa, mutta ulkona jännitys loppuu nopeasti kun se pääsee tutustumaan ympäristön hajuihin. Muihin koiriin poika ei ulkona reagoi juuri lainkaan. Eric on selkeäasti aktiivinen ja älykäs koira, joka olisi onnellisimmillaan kodissa, jossa sen kanssa puuhattaisiin ja lenkkeiltäisiin paljon. Eric tarvitsee kodin jossa ei turhaan hötkyillä, joten esimerkiksi vilkkaassa lapsiperheessä se saattaisi kokea olonsa epämukavaksi, vaikka Eric onkin erittäin ystävällinen ihmisiä kohtaan. Tämä huumorintajuinen poika naurattaa ja hymyilyttää, ja ihminen on sille kaikki kaikessa. Lenkin päätteeksi se haluaa käpertyä kainaloon tai mielellään ihan syliin asti rapsuteltavaksi, ja voi olla siinä tuntikausia!

 Toivottavasti Eric saisi pian sen ihan ikioman kotinsa, jossa se saisi lenkkeillä omistajansa kanssa metsässä samoillen ja päivän päätteeksi käpertyä oman ihmisensä kainaloon tyytyväisenä ja vailla huolia.”

Ericiä voi käydä katsomassa sovistusti kotihoitopaikassaan Jokelassa.

4.11.2016
Ihana ja komea Eric on tulossa Suomeen kotihoitoon, lauantaina 5.11.2016. Olisi mahtavaa mikäli poika pian pääsisi muuttamaan omaan kotiin! Eric tykkää leikkiä ja touhuta mukana mm. pihahommissa.

08.08.2016
Eric on  edelleen iloinen leikkisä pentu, Eric käyttää jonkun verran verran ääntään, muttei mitenkään häiritsevästi. Eric hakee huomiota ja rapsutuksia. Eric painaa tällä hetkellä hieman yli 20 kiloa. Poika tullaan kastroimaan ennen Suomeen tuloa.

06.06.2016
Eric odottelee edelleen omaa kotiaan Romaniassa veljensä Kidin ja siskonsa Alidan kanssa. Kaikki pennut ovat edelleen hyvin sosiaalisia ja reippaita, Eric käyttää ääntään leikkiessään vähän enemmän kuin sisaruksensa. Eric painaa nyt noin 18 kiloa.

22.03.2016
Aktiivimme tapasivat Irman pennut vieraillessaan Romaniassa ja Luizan luona maaliskuun puolessa välissä. Irman pennuista on kasvanut kunnon “riekkujia”. Kaikki pennut ovat hyvin aktiivisia, leikkisiä, sosiaalisia ja reippaita sekä hieman villejä 😉 Lisäksi pennut käyttävät ääntään jonkin verran mm. haukkumalla kissoille.

Lisätty uusia kuvia.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä muutosten myötä alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Eddy on saapunut Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eddy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Eddyn yhteyshenkilö on Milla Kukkonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.