Enkelikoira: MULAN (roskapennut)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Mulan rauhoittuu omalle pedilleen. 13.7.14

Mulan rauhoittuu omalle pedilleen. 13.7.14

MULAN

* arvioitu syntymäaika 1.3.2014

* narttu

* Romaniassa

HUOM! Saapui Suomeen kotihoitoon 11.7.2014!

 

 

 

23.5.2014
Tämän ns.”roskapentueen” elämän alkutaival oli hiuskarvan varassa, sillä maaliskuussa 2014 ne kyhjöttivät Bukarestissa kaatopaikan lähellä ilman emoaan ja olisivat varmasti menehtyneet ilman apua. Pentueen onneksi eläinsuojelija Carmen Mandescu löysi ne ja toimitti kaikki pennut turvaan 23.3.2014. Pentueen emon kohtalosta ei ole mitään tietoa.

Tähän ihastuttavaan pentueeseen kuuluvat nartut Ursula, Nala, Mulan ja Dorie sekä urokset Louie, Donald ja Dewey. Pentueella on ikää nyt n. 2,5 kk ja kaikki seitsemän ovat valmiita matkustamaan omiin koteihinsa n. 7-8 viikon kuluttua, kun rokotusohjelma on saatu päätökseen. Pennuista tulee todennäköisesti n. 18-20 kg painavia iloisia ja aktiivisia koiria.

Pennuissa on tällä hetkellä havaittavissa vain pieniä luonne-eroja. Ursula ja Nala hakeutuvat pennuista kaikken eniten ihmisen läheisyyteen ja painautuvat tiiviisti kiinni ihmiseen aina, kun siihen on mahdollisuus. Dorie ja Mulan tytöt puolestaan vaikuttavat hieman vahvemman oloisilta luonteeltaan. Donald-herra tykkää kovasti pusutella ihmisiä ja Dewey puolestaan rakastaa leikkimistä ja sylissä olemista. Louie-poika suorastaan huutaa onnesta, kun näkee eläinsuojelija Carmen Mandescun. Kokonaisuudessaan kaikki nämä seitsemän pentua ovat iloisia, riehakkaita, sosiaalisia, reippaita ja uteliaita normaalien pentujen tapaan. “Roskapennut” kaipaavatkin nyt kukin ikiomaa rakastavaa kotiaan, jossa ne saavat kasvaa ja kehittyä uniikeiksi yksilöikseen rakastettuina perheenjäseninä.

Pentua harkitessa tulee muistaa, että pennun kouluttaminen ja kasvattaminen vaatii sitoutumista ja motivaatiota. Pennulla on vielä koko elämä edessään ja parhaimmillaan pentu elää 12-15 vuotta. Päivittäiset tavat, sisäsiisteys ja remmikäyttäytyminen ovat näille nassikoille vielä aivan tuntemattomia asioita.

Pentuja ei steriloida/kastroida Romaniassa nuoren ikänsä vuoksi, joten tuleva omistaja sitoutuu suorittamaan toimenpiteen Suomessa kohtuullisen ajan kuluessa. Rescueyhdistys Kulkurit Ry osallistuu tällöin toimenpidekuluihin 25% eläinlääkärin kuittia vastaan.

Kaikki pennut saapuvat Suomeen sirutettuina, rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina ja EU-passilla varustettuina.

Tutustuthan huolellisesti ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

Video Mulanista, Deweystä ja Ursulasta täällä.

18.6.2022
Perheen suureksi suruksi jouduimme hyvästelemään Mulanin 18.6.2022 onnettomuuden seurauksena. Mulan oli rakas hassuttelija, joka kasvoi arasta pikkukoirasta uskolliseksi vahdiksi.

2.6.2014
Lisätty Mulanista uusia kuvia. Mulan-tyttö odottaa edelleen ikiomaa rakastavaa kotiaan!

12.6.2014
Lisätty kaksi uutta kuvaa Mulanista! Pennut ovat tällä hetkellä kooltaan n. 5-7 kg ja luonteeltaan iloisia ja sosiaalisia. Täältä löydät uusimman videon pennuista!

18.6.2014
Mulan lentää Suomeen kotihoitoon 11.7. Kaikkein parasta toki olisi, jos kotihoitopaikan sijaan tämä hurmaava tyttö pääsisikin suoraan omaan kotiinsa!

11.7.2014
Ihana Mulan saapui tänään kotihoitoon Suomeen, päivitämme Mulanin uusia kuulumisia pian!

15.7.2014
Mulan on viettänyt nyt Suomessa kotihoidossa kokonaiset kolme päivää ja tyttö on osoittautunut jo näin lyhyenä aikana erittäin reippaaksi ja hurmaavaksi persoonaksi! Mulan on aloittanut täydellä tohinalla jo kotikoiran tärkeiden oppien harjoittelun, kuten hihnassa kulkemisen ja sisäsiisteyden opettelun. Ulkona vielä uudet asiat kuten autot ja pyörät sekä muut koirat jännittävät, mutta treeniä onkin takana vasta muutama päivä 🙂 Kotihoitaja kertoo, että Mulan on herkkä, sosiaalinen ja leikkisä pentu, joka kaipaa paljon hellyyttä ja halauksia ja viihtyy sylissä hyvin. Mulan antaa hienosti suorittaa kaikki hoitotoimenpiteet ja pesut ja on kerran jopa käynyt jo järvessäkin uimassa! Mulanilta löytyy normaalin pennun tavoin runsaasti virtaa, mutta tyttö osaa myös rauhoittua omalle pedille syömään luita ja nukkumaan. Mulan on tavannut jo lapsia ja tulee niiden kanssa hyvin toimeen. Lisätty uusia kuvia Mulanista.

29.7.2014
Mulan on viettänyt kotihoidossa Suomessa nyt jo reilut kaksi viikkoa ja kotihoitaja kuvailee tyttöä seuraavasti: “Mulan on luonteeltaan erittäin kiltti, mutta toki pentumaisen villi ja energinen. Eilen opittiin jo istumaan käskystä ja juoksulenkeillä Mulan osaa jo kulkea hienosti mukana! Muut koirat lenkeillä ovat vielä hieman pelottavia ja Mulan pyrkii niitä pakoon, mutta ei rähise. Rauhallisella totuttamisella Mulan antaa muiden koirien haistella itseään eli harjoittelun myötä tyttö kehitttyy varmasti tässäkin asiassa! Muiden koirien kohtaamista ulkona treenataan vähitellen, samoin kuin muita kotikoiran tärkeitä taitoja kuten luoksetuloa, kävelylenkkejä ja sisäsiisteyttä. Näitä taitoja Mulan on toki jo ensimmäisestä päivästä lähtien harjoitellutkin ja on jo hyvässä vauhdissa oppimisen suhteen! Mulan kantaa suussaan mm. vaatteita sohvalle, mutta ei ole hajottanut mitään tavaroita tai tehnyt tuhoja. Kotiutumisen myötä Mulan on jo hieman alkanut pentumaiseen tapaan testaamaan rajoja mm. hyppimällä sängylle, mutta kärsivällisyydellä ja johdonmukaisuudella tytölle opetetaan mitkä asiat ovat kiellettyjä ja sallittuja. Kaikipuolin Mulanilla on kultainen ja rakastava luonne!”

Missä olisi ihastuttavan Mulanin ikioma koti? Lisätty uusia kuvia tytöstä.

10.8.2014
Mulan on tänään varattu ikiomaan kotiinsa!

14.8.2014
Ihana Mulan muutti tänään kotihoidosta ikiomaan kotiinsa!

Harkitut yhteydenotot Mulanista Niinalle.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: