Päivitetty 01.02.2017

Kodin saanut koira: ALIDA (Irman pennut)


Syntymäaika: 11/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloidaan

 

22.02.2016

Luiza oli nähnyt Irman (pentujen emon) ensimmäisen kerran tammikuun puolivälin jälkeen kotinsa läheisessä kylässä. Luiza näki tytön muutamaan kertaan, mutta se katosi joka kerta ennen kuin Luiza ehti lähelle. Tällöin hänelle kerrottiin, että Irma oli hylätty alueelle jokin aika sitten ja että sillä oli myös pennut. Luiza päätti seurata sitä jotta näkisi oliko sillä vielä pentuja ja mihin se aina juoksi, Irma löytyikin läheiseltä pihalta pentujensa kera. Alue on Luizalle tuttu ja siellä on paljon köyhiä jotka juovat paljon ja käyttäytyvät arvaamattomasti. Ihme olikin ettei pentuja jo ollut tapettu, saatika vaeltelevaa nälkäistä emoa. Luizalle kerrottiin, että pennuista kuitenkin halutaan eroon ja ne aiotaan viedä muualle jotta ne katoavat. Luiza sai sovittua ettei pentuihin tai emään kosketa kunnes hän ne hakee turvaan. Kuitenkin tästä huolimatta Luiza tiesi että oli toimittava pian sillä hänellä oli vain yhden alueen asukkaan sana ja se ei tarkottaisi pidemmän päälle etteikö joku muu voisi pentuja tai Irmaa hävittää. Nyt Irma ja sen pennut (tytöt: Alida, Assi, Amara ja Atasha sekä Pojat Eric ja Kidi) ovat Luizalla turvassa ja valmiita etsimään omia kotejaan.

Koko pentue on touhukas ja leikkisä. Ne ovat uteliaita ja reippaita, innokkaita koiran alkuja. Pennut viipottavat innoissaan isompien mukana ja tulevatkin mainiosti juttuun ihan kaikkien kanssa. Luonteeltaan pennut ovat iloisia, avoimia, ystävällisiä ja sosiaalisia. Leikkiessään ne ärisevät ja haukahtelevat kuten mitkä tahansa pennut, mutta eivät ole mitään räksyttäjiä. Touhukkaina ja aktiivisina koiran alkuina näistä lapsosista voisi saada mainion harrastuskaverin jos jonkilaiseen lajiin.

Kooltaan nämä nallekarhut tulevat olemaan noin keskikokoisia, noin 20-25 kilon painoisia.

22.03.2016

Aktiivimme tapasivat Irman pennut vieraillessaan Romaniassa ja Luizan luona maaliskuun puolessa välissä. Irman pennuista on kasvanut kunnon “riekkujia”. Kaikki pennut ovat hyvin aktiivisia, leikkisiä, sosiaalisia ja reippaita sekä hieman villejä 😉 Lisäksi pennut käyttävät ääntään jonkin verran mm. haukkumalla kissoille.

Lisätty uusia kuvia

06.06.2016

Alida odottelee edelleen veljiensä kanssa omaa kotiaan Romaniassa. Kaikki pennut ovat edelleen hyvin reippaita ja sosiaalisia. Alida painaa nyt noin 18 kiloa.

Lisätty uusia kuvia.

08.08.2016

Aktiivimme tapasivat heinäkuun reissullansa myös Alidan veljineen. Alida neiti on veljiään ujompi. Alida on ystävällinen mutta ei uskalla veljiensä tavoin tulla vieraiden ihmisten luokse, vaan seuraa vähän etäämmältä. Luizan luokse neiti tulee mielellään ja antaa käsitellä. Alidalle paras kotivaihtoehto olisi sellainen, jossa olisi vaikka koirakaveri odottamassa ja rohkaisemassa neitiä. Alida painaa nyt noin 20 kiloa ja saapuu Suomeen steriloituna.

Lisätty uusia kuvia

16.12.2016

Alida odottelee edelleen Romaniassa omaa kotiaan. Kaikki Alidan sisarukset ovat lentäneet Suomeen omiin koteihinsa. Neiti on nyt ehtinyt reilun vuoden ikään. Luiza kuvailee Alidaa helläksi ja rakastavaiseksi koiraksi. Alida ei ole Luizalla ollessaan tavannut hirveästi muita ihmisiä kuin Luizan ja tämän miehen, joten neiti saattaa jännittää aluksi uusia ihmisiä. Alida tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Jokohan tämä suloinen karvakuono pääsisi pian omaan kotiinsa? Alida painaa nyt noin 25-28 kiloa ja on korkeudeltaan noin 55 senttiä.

Lisätty muutama uusi kuva.

17.01.2017
Kauan odottanut Alida on viimein löytänyt oman perheensä ja tulee piakkoin tekemään elämänsä tärkeimmän matkan. Onnea Alida ja perhe <3

01.02.2017
Sanotaan, että odotus palkitaan ja tällä kertaa se ainakin palkittiin. Alida saapui 29.01.2017 Suomeen ja oman perheensä luokse. Hyvää loppuelämää karvaturri <3 Olkoon se sinulle mitä parhain!

————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.
Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Alida saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alida on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Alidan yhteyshenkilönä toimii: Nora Anttila

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.