Kodin saanut koira: SIRIUS

Syntymäaika: 3/2018
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosesiin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Sirius on ennen One Rescue Associationin tarhalle päätymistään ollut toisella yksityisellä tarhalla. Kyseisen tarhan pitäjä saa valtiolta rahaa koirien tarhallapitämisestä, mutta koirien hyvinvoinnissa siellä on ilmeisesti ollut suurehkoja puutteita. Siriuksen tarhalle tuonut henkilö kertoi, että toisen tarhan pitäjä aikoi tapaa osan koirista. Niinpä hän oli ottanut Siriuksen ja muutaman muun koiran ja tuonut ne Adinalle turvaan. Sitä, onko Siriuksella joskus ollut oma koti ja oma ihminen, emme tiedä. Se on kuitenkin niin tottunut ihmiseen, että se on todennäköistä. sirius loikkaa suoraan häkkiin menevän ihmisen luo ja istahtaa syliin. Se suorastaan vaatii rapsutuksia. Jos silitykset loppuvat, se läiskäisee tassulla tai alkaa kiehnäämään päällään ihmisen syliä. Lisäksi se pitää huskymaista ölinää, joka hetkittäin sen innostuessa yltyy haukahtelun ja mölinän sekoitukseksi. Sirius asuttaa häkkiään yhdessä narttukoiran kanssa ja koirilla on sopuisat välit keskenään. Ihmisen huomio ja herkut ovat selvästi molemmille koirille hieman resurssi ainakin kiihdyttävässä tilanteessa tarhalla, jolloin puolin ja toisin ilmenee pientä ärähtelyä. Tilanne ei kuitenkaan eskaloidu, vaan koirat ratkovat sen hienosti.  Siriuksen häkin sijainti on melko haastava, sillä häkin ympärillä pyörii jatkuvasti tarhan pihalla vapaana kulkevia koiria. Sirius suhtautuu hälinään ja koiriin hyvähermoisesti, vaikka ympäristö on kiistatta stressaava.  Siriuksen ulkonäön perusteella se voisi olla jopa puhdasrotuinen husky, mutta koska rotuperimää ei voi varmuudella tietää, oletamme sen olevan huskymix. Tulevan kodin olisi hyvä ymmärtää alkukantaisen rodun sielunelämää ja myös tutustua huskyyn rotuna etukäteen. Äänenkäyttöön on myös hyvä varautua, sillä tyypilliseen huskymaiseen tapaan tuntuu Siriuskin olevan melko laajan ääniskaalan omaava yksilö, joka ilmaisee äänellä monia tunteitaan.

Sirius on hoikassa kunnossa. Se on noin 63cm korkea ja painaa arviolta hieman alle 30kiloa.

20.5.2022

Sirius sai kodin Romaniasta.

24.3.2022

Päivitykset

24.3.2022

Sirius hyppäsi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sirius saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sirius on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: