Päivitetty 20.08.2022

Kodin saanut koira: MIKKO (nyk. DIEGO)


Syntymäaika: 12/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkuvaukseen adoptioprosessistammeoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
18.3.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Mihaita pyydettiin auttamaan läheiseen kaupunkiin, sillä henkilö, jonka omistuksessa oli useita koiria, oli kuollut. Mihain tarhalla ei ollut kaikille, noin kymmenelle koiralle tilaa, mutta hän päätti auttaa pentuja, sillä uskoi niiden löytävän kodit. Niinpä Mikko päätyi M.G. Rescuen tarhalle yhdessä veljensä kanssa.

Mikko ja matti ovat iloiset huliviliveljekset, joista Mikko on aavistuksen veljeään pehmeämpi. Kun ne tarkkailevat tarhan tapahtumia, ne hyppivät ja pomppivat kärsimättömänä häkin kaltereita vasten. Ihmisten tullessa viimein niiden luokse, on poikien vaikea pysyä aloillaan. Mikko kellahtaa selälleen ja ryömii ihmisen ympärillä. Sitten se ampaisee veljensä Matin kanssa leikkimään ja siten taas takaisin ihmisen luo. Veljekset haukkuvat hiukan muiden mukana, mutta erityisen äänekkäitä ne eivät tavattaessa ole. Myös muut pennut liittyvät veljesten leikkiin Mikon ja Matin kirmaillessa pitkin pihamaata ja iso pentuporukka temmeltää tarhan sisäpihalla sopuisasti. Molemmat veljekset nuuskivat kovasti ja ovat kiinnostuneita hajuista.

Mikko ja Matti ovat suurikokoisia pentuja, ja niillä on suuret tassut, joten pojista kasvaa suurella todennäköisyydellä isoja koiria. Yhteyttä ottanut henkilö kertoi, että koirien omistajalla oli ainakin pittbulleja ja muita voimarotuja. Mikon ja Matin perimässä siis voi suurella todennäköisyydellä virrata jonkin voimakasrotuisen koiran geenejä. Kallonmuoto muistuttaa kovasti tanskandoggia.

Matti ja Mikko ovat toistaiseksi avoimia peruspentuja, joiden voisi ajatella sopivan monenlaiseen ympäristöön. Tulevalta kodilta toivotaan kuitenkin aiempaa koirakokemusta veljesten rotuperimästä johtuen.

Mikko on nyt arviolta 4 kuukautta ja painaa noin 12  kiloa. Mikosta kasvaa iso koira. Aikuiskoko tulee olemaan ehkä jotakin 65-70cm ja 35-40kg tietämillä. Pennut ovat kuitenkin vielä niin nuoria, ettei tarkkaa kokoarviota ole helppo tehdä.

Päivitykset

6.8.2022

Mikko matkusti omaan kotiinsa ja sai uudeksi nimekseen Diego.

20.5.2022

Mikko on varattu omaan kotiin!

18.3.2022

Mikko aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Mikon ja Matin rotuperimästä johtuen kotiehdokkaille tullaan tekemään tuplahaastattelut.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Mikko tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen kastraatiota.

Mikko saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mikko on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.