Päivitetty 29.04.2019

Kodin saanut koira: CATALINE (Field puppies) (nyk. Lumi)


Syntymäaika: 6/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloitu


Perustiedot ja tausta
28.3.2019
Romaniassa suurin osa kodittomista koirista hylätään kaduille. Omistettuja koiria ei ole leikattu ja niinpä ei-toivottuja pentuja syntyy jatkuvasti. Pennuista ei ole varaa huolehtia ja niinpä ne hylätään kadunvarteen tai pellonlaitaan, missä niillä on häviävän pienet mahdollisuudet selvitä hengissä. Toisinaan tällaisia pentuja kohtaa onni ja hyväsydäminen eläinsuojelija löytää ne ajoissa. Näin kävi kun Kulkurien yhteistyökumppani Luiza Mandru löysi läheiseltä pellolta sinne hylätyt pienet pennut. Vaikka Luizalla ei enää ole yhtään ylimääräistä tilaa kotonaan hän ei voinut jättää pieniä pentuja pellolle ja niinpä pentue pääsi Mandrujen luokse turvaan.

Pennut ovat saaneet rauhassa kasvaa ja voimistua ja nyt ne ovat valmiita etsimään omia kotejaan. Cataline, Soreanca, Sanziana, Mayla, Bocanila, Lukas ja Adryan ovat iloisia, leikkisiä ja aktiivisia nuorukaisia. Pennut viettävät päivänsä keskenään leikkien ja ovatkin sosiaalisia ja uteliaita koiranalkuja. Koko pentue tulee hie nosti toimeen muiden koirien kanssa. Vieraisiin ihmisiin pennut suhtautuvat ystävällisesti ja ovatkin hyvin ihmisrakkaita ja huomionkipeitä. Nyt, pian vuoden ikäisenä Cataline on säilyttänyt upean ja iloisen luonteensa ja se tulee edelleen toimeen ihmisten ja koirien kanssa. 

Cataline on noin 55- senttinen ja parikymmenkiloinen, eikä se siitä enää varmastikaan kasva.

Päivitykset
26.4.2019
Cataline lensi tänään omaan kotiinsa Suomeen ja saa nauttia keväästä ja tulevista vuosista ihan oikeana perheenjäsenenä. Samalla Cataline sai uuden nimen ja on nyt Lumi. Onnea Lumi ja perhe. 

4.4.2019
Heti, kun aprillipäivä jäi taakse, Catalinen koti löysi sen ja se onkin nyt varattu omaan kotiinsa Suomeen.

28.3.2019
Maaliskuun myötä myös aktiivimme löysivät tiensä Romaniaan ja reissu suuntautui myös Luiza ja Stefan Mandrun luokse, jossa asustelee myös upea Cataline. Cataline oli tapaamispäivää edeltävästi käynyt steriloitavana ja oli viettänyt muutaman päivän talossa sisällä ja erossa sisaruksistaan. Se ampaisi pihalle iloisena raittiista ilmasta ja vaikka siellä yllättäen odottavat vieraat ihmiset hämmensivätkin sitä hetken, ei se kauaa jaksanut moista hämmästellä. Erityisen kiintynyt Cataline on Stefaniin, mistä onkin varmasti hyötyä kotioloissa, sillä tarhakoirien kokemukset miehistä ovat miltei aina joko olemattomia tai huonoja. Catalinesta on kasvanut ja kasvamassa reipas ja aktiivinen koira, joten ihan pelkästään sohvalle makoilemaan siitä ei ole. Vaikka se ulos päästessään olikin innoissaan, se ei haukkunut, joten sen koti saattaisi sijaita kerrostalossakin. Ihmisen kanssa Cataline lienee onnellisimmillaan, mutta se varmasti arvostaisi koirakaveria, joka jaksaisi juosta ja leikkiä sen kanssa.

Lisätty video ja muutama kuva.

30.1.2019
Field pennut elelevät edelleen Luizan pihalla. Kylmän talven myötä niille on kasvanut suloinen pörröturkki. Muuten ne ovat edelleen aivan kuin ennen ja suhtautuvat ihmisiin innokkaan iloisesti. Lisätty tuore kuva Catalinesta.

21.12.2018
Fieldpennuista suurin osa odottelee edelleen omia kotejaan Luizan luona. Vaikka pennut asuvat pihalla aitauksessa ne ovat säilyttäneet upeat, sosiaaliset ja iloiset luonteensa. Pennut suhtautuvat niin tuttuihin kuin vieraisiin ihmisiin suurella riemulla. Ne ovat heti ensimmäisenä pomppimassa tulijoita vasten saadakseen huomiota ja rapsutuksia. Pennut antavat nätisti käsitellä itseään ja suhtautuvat ystävällisesti ihmisiin. Alkuinnostuksen jälkeen ne malttavat myös rauhoittua ja asettua nauttimaan vieraiden huomiosta. Sanziana, Adryan, Mayla ja Cataline ovat kaikki avoimia ja reippaita ja sopivat varmasti monenlaiseen kotiin. Soreanca on pennuista hieman varovaisempi ja seurailee mielummin tilanteita alkuun sivummalta.

Pennut ovat nyt keskikokoisia, noin 15-20 kiloisia, ja kasvavat varmasti vielä jonkun verran lisää.

12.10.2018
Cataline aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Cataline saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cataline on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.