Päivitetty 27.06.2019

Kodin saanut koira: TISHA (nyk. Minni)


Syntymäaika: 11/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (Luiza Mandru)
Ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

8.3.2019

Luiza Mandru, romanialainen pitkän linjan eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kotimaansa kodittomien koirien auttamiselle, löysi Tishan ja toisen pennun Pikin maastosta betonisen renkaan sisältä. Pennut pääsivät turvaan hänen Gradistean kylässä sijaitsevalle talolleen, jossa hän tarjoaa kodin noin 40 koiralle kerrallaan.

Tisha on pentukaveriaan varovaisempi vieraiden läsnäollessa. Hän ei antaudu kosketusetäisyydelle, mutta on kuitenkin utelias eikä piiloudu koppiin. Hän tutkailee vieraita ujosti turvallisen matkan päästä, mutta lähestyy uteliaana maahan jätettyä pipoa ja tutkii sitä kiinnostuneena. Jännitys saa Tishan haukahtamaan ja vieraan nopea liike saa säpsähtämään. Pikistä on hyvä hakea turvaa ja Tisha voisikin tulevassa kodissaan hyötyä koirakaverista. Pienten lasten perhe ei ole Tishalle sopivin koti, mutta päästessään rauhalliseen, rakastavaan kotiin, jossa hänen kasvuaan tuetaan kärsivällisesti, hän saa rohkeutta ja varmuutta. Tishan rokotusohjelma on aloitettu ja se on valmis matkustamaan uuteen kotiin huhtikuun lopussa.

Tisha on nyt noin 4 kk vanha ja painaa noin 3 kg, joten se jäänee aikuisena aika pienikokoiseksi.

Päivitykset

26.4.2019

Tisha muutti omaan kotiin ja sai nimekseen Minni. Onnea Minni ja perhe!

20.3.2019

Tisha on varattu omaan kotiin.

9.3.2019

Tisha aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Tisha tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöösi) ennen sterilointia.

Tisha saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tisha on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.