Päivitetty 29.08.2022

Kodin saanut koira: EENO


Syntymäaika: 09/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

29.3.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Eeno on löytynyt tarhan läheltä samaan aikaan kuin Hali. Eeno on seurannut Halia sekä Carmenia tarhalle ja kävellyt suoraan häkkiin. Carmen odotti tulisiko joku kylästä kyselemään Eenon perään, mutta ei tullut. Eenokin on siis todenäköisesti tarkoituksella hylätty koira. Eenolla on ruskea, pörröinen ja hyväkuntoinen turkki sekä vaaleanruskeat silmät.

Eeno asuu Halin kanssa ongelmitta, esimerkiksi mitään resurssiongelmaa ei heillä ole. Eeno on  heti innoissaan ihmisistä – reipas, iloinen, mutta ei häseltävä. Syliin ottamista Eeno säikähti, mutta rauhoittui kuitenkin heti. Eeno haluaa olla ihmisen lähellä, antaa hyvin käsitellä ja pussailee. Eeno ei vaikuttanut haukkuvan kovin.

Eenon taustoista ei tiedetä enempää ja se on tottunut nyt elämään tarhalla. Eeno tuleekin tarvitsemaan uudessa kodissaan paljon positiivisia kokemuksia ihmisistä ja ympäröivästä maailmasta. Eenon tulevan kodin tulee olla sitoutunut koiralähtöisiin menetelmiin ja ymmärtää, että oppiminen kotikoiran tavoilla vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja sitoutumista etenemään koiran ehdoilla.

Hurmaavalla Eenolla on kokoa noin 40 cm/15 kg.

Päivitykset

29.8.2022

Eeno saapui Suomeen 13.8. ja pääsi aloittamaan kotikoiran elämän ikioman perheensä kanssa.

25.5.2022

Eenon koti tulikin toisiin aatoksiin ja ovat sittenkin valmiit tarjoamaan Eenolle kodin sydänmadosta huolimatta. Tämä on upea uutinen ennen kaikkea Eenolle! <3

24.5.2022

Eenolla todettiin tautitestien myötä sydänmato ja varaus peruuntui tämän vuoksi. Eenon vointi on onneksi vielä hyvä ja Eeno jatkaakin nyt kodin etsintää adoptio-ohjelmassa. Missä olisi Eenon ikioma koti, joka olisi sitoutunut tarjoamaan kodin ja hoitoa tälle suloiselle koiruudelle?

15.4.2022

Eenoa kohtasi ihana onni, hänet on varattu ikiomaan loppuelämän kotiin! Onnea Eeno ja perhe! <3

29.3.2022
Hurmaava Eeno aloitti oman kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.
______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Eeno  saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eeno on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin

Harkitut yhteydenotot: Laura Arala

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.