Päivitetty 11.09.2022

Kodin saanut koira: SYDÄNLANKA (nyk Alli)


Syntymäaika: 11/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloidaan

Kiitos mielenkiinnosta Sydänlankaa kohtaan! Hän on saanut niin paljon hakemuksia, että uusi koti tulee varmasti löytymään niiden joukosta, eikä siis enää ota vastaan hakemuksia. Tsemppiä oman rescuen etsintään!

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
24.5.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Cosoban tarhan sisäpiha vilisee pentuja, loputtomasti pentuja. Juuri heitä, ketkä ovat syntyneet epätoivottuina maailmaan ja jotka ovat valtavan ihania, mutta heitä on aivan liikaa. Valitsemme osan pennuista adoptio-ohjelmaan ja yksi heistä on Sydänlanka.

Ikää Sydänlangalla on adoptio-ohjelmaan tullessaan noin puoli vuotta ja se elelee vapaana Cosoban tarhalla isossa pentulaumassa. Päivisin pennut ulkoilevat tarhan sisäpihalla yhdessä ja Sydänlanka viihtyy pentuporukassa hyvin. Tavallisen pennun tavoin se leikkii ja vipeltää menemään muiden koirien mukana, eikä onneksi taustastaan huolimatta näytä kantavan huolta huomisesta.

Sydänlanka on tutussa ympäristössä melko reipas, mutta siitä huomaa, että se on tottumaton vieraan ihmisen lähestymiseen ja kosketukseen. Vieraan ottaessa siihen suoraan kontakia, vaikuttaa Sydänlanka hämmentyneeltä ja yrittää livistää tilanteesta. Kokemattomuudestaan huolimatta Sydänlanka vaikuttaa iloiselta pennulta, joka oikeassa ympäristössä ja tuella varmasti kasvaa upeaksi koiraksi.

Sydänlanka ei vaikuta olevan kova haukkumaan tarhaoloissa. Sydänlanka etsii sitoutunutta ja motivoitunutta kotia, jossa ollaan valmiita ohjaamaan ja tukemaan pentua sen uuteen elämään positiivisen vahvistamisen kautta. Sydänlanka voisi viihtyä kodissa, missä asuisi jo ennestään reipas koirakaveri.

Sydänlanka on ollut maaliskuun lopussa kooltaan 35 cm ja noin 7 kiloa, ja se kasvanee keskikokoiseksi koiraksi. Aikuisiän karkea kokoarvio on noin 47 cm ja 15 kiloa, mutta tämä on toki vain arvaus.

Päivitykset

13.8.2022

Sydänlanka pääsi kotin viettämään puuhakasta koira-arkea.

24.5.2022
Sydänlanka aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Sydänlanka saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sydänlanka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sydänlangan yhteyshenkilönä toimii Mari Tammenkoski

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.