Päivitetty 10.08.2019

Kodin saanut koira: BEAGLEBOY (nyk. Viljo)


Syntymäaika: 2011-2012
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
(päivitetty toukokuu 2019)

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. OneVetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan, sekä ulko- ja sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.

Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Beagleboy on pelastettu kunnalliselta tarhalta One Rescue Associatonin-tarhalle lokakuussa 2018. Beagleboy asui aluksi Cosmiinan kanssa samassa tarhassa ulkona, mutta Beagleboy pääsi karkaamaan tästä tarhasta. Beagleboy oli myös hieman pomottava tarhakaverilleen. Beagleboy vaikuttaa melko päättäväiseltä kaverilta, kun on saanut tiensä raivattua pois ulkotarhasta ja lisäksi Adina kertoo, että Beagleboy tuhosi myös paikkoja tarhassa olleessaan. Nyt Beagleboy viettää päivät klinikan sisäpihalla vapaana touhuten ja yöt klinikalla sisätiloissa.

Aktiivimme tapasivatkin Beagleboyn Cosoban klinikan sisätiloissa. Beagleboy on iloinen poika, joka oli iloinen ja reipas myös heti kunnalliselta tarhalta Cosobaan saapuessaan. Beagleboy menee tervehtimään hänelle vieraita aktiiveja oma-aloitteisesti. Hieman poikaa jännittää, mutta antaa aktiivien kuitenkin koskettaa ja rapsutella. Alkujännityksen ja ihmetyksen jälkeen Beagleboy alkaa myös rentoutumaan. Beagleboy tuntuukin olevan oikein ystävällinen ihmisiä kohtaan. Beagleboy on kissatestattu klinikan tilassa, ei reagoinut kissoihin.

Beagleboyn olisi hyvä saada tulevassa kodissaankin mahdollisuuksia touhuta ja purkaa energiaansa. Parhaiten Beagleboy todennäköisesti viihtyisi perheen ainoana silmäteränä, mutta sitä voidaan harkita myös toisen ystävällisen koiran kaveriksi. Beagleboy ei ole tarhalla reagoinut kissoihin, joten se voisi sopia myös kissaperheeseen.

Beagleboyn strategiset mitat ovat 30-40 cm ja 17 kg. Tästä sen painon ei pitäisi enää nousta, vaan voisi mielummin hieman laskea. Vaikka Beagleboy menee säkäkorkeuden perusteella pieniin koiriin, aktiivit kuvailevat sen olevan enemmän olemukseltaan keskikokoisen koiran luokkaa.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan
10.8.2019
Tänään oli Beagleboyn suuri päivä, kun hän lensi Suomeen ja pääsee pian oman perheensä luo. Beagleboy sai uuden kodin mukana myös uuden nimen, hän on nyt Viljo. Paljon onnea Viljolle ja perheelle yhteiseen elämään!

27.5.2019
Hurmaavan Beagleboyn viikko alkaa upeilla uutisilla: Beagleboy on varattu omaan kotiin.

17.5.2019
Aktiivit tapaavat tarhavierailulla toukokuussa Beagleboyn sisäpihalla, jossa se on ulkoilemassa muiden koirien kanssa. Beagleboy ulkoilee sopuisasti kaikkien muiden pihalla olevien koirien kanssa. Beagleboy voisi siis hyvin sopia toisen ystävällisen koiran kaveriksi. Beagleboyn ei kuulla tarhalla haukkuvan, joten se voisi sopia asumaan myös kerrostaloon, mutta tarvitsee riittävästi ulkoilua. Beagleboy ei ole ensin erityisen kiinnostunut aktiiveista, mutta kun huomaa ruokaa olevan tarjolla, tulee kyllä luokse mielellään herkuttelemaan. Beagleboy onkin todennäköisesti hyvin motivoitavissa herkkujen ja ruuan avulla.

18.3.2019
Aktiivit tapaavat Beagleboyn Cosoban tarhan sisätiloissa hoitohuoneessa, kun se normaalisti oleilee sisäpihan koiralaumassa. Beagleboy jännittää liukasta lattiaa kovasti ja jää jumittamaan pienelle matolle ovenpielen uskaltamatta astua liukkalle lattialle. Tulevassa kodissa tulisikin huomioida, että kodin laminaatti tai parketti voivat tuntua Beagleboyn tassujen alla pelottavilta, joten sen kulkua olisi hyvä helpottaa sen mattojen avulla. Aktiivit tapaavat Beagleboyn uudelleen myöhemmin pihalla, missä se vaikuttaa melko rauhalliselta ja sopuisalta koiralta. Beagleboy ei reagoi kissoihin ja tulee hyvin toimeen pihalla muiden koirien kanssa.

10.1.2019
Lisätty video ihanalle Beagleboylle.

7.12.2018
Beagleboy aloitti oman kodin etsinnän Kulkureiden adoption-ohjelmassa.

_________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Beagleboy saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Beagleboy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

 

Kodin saanut koira: BEAGLEBOY (nyk. Viljo)

Publiée par Ioana Bodea sur Lundi 7 janvier 2019

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.