Päivitetty 08.12.2018

Kotia etsivä koira: MCCOY


Syntymäaika: 4/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romanaissa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
08.12.2018
Eläinlääkäripariskunta Dragos ja Adina Vladutin omistama Clinica Veterinara OneVet on Bukarestissa sijaitseva eläinlääkäriklinikka, jonka kautta kaikki Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäyvät koirat kulkevat. Dr Adina on lämminsydäminen eläinlääkäri, joka uurastaa väsymättömästi auttaakseen kodittomia eläimiä. Vuonna 2015 Vladutit osittain ostivat ja osittain vuokrasivat ison maatilan noin puolen tunnin ajomatkan päässä klinikalta sijaitsevasta Cosoban kylästä. Cosoban tarhalle on kunnostettu tiloja kodittomille koirille ja kissoille sekä klinikkahuone eläinlääkärin tutkimuksia ja toimenpiteitä varten. Tarhan kodittomat lisääntyvät vauhdilla, sillä koiria tuodaan tarhalle jatkuvasti lisää. Kulkurien adoptio-ohjelmassa olleet Meeri ja Yaffa ovat päätyneet tarhalle tontin myyjän veljenpojan asunnosta,  jossa oli 24 koiraa. Angela ja McCoy ovat todennäköisesti Meerin ja Yaffan sisaruksia.

McCoy on sisaruksiaan ujompi ja hillitympi tapaus. Ujoudestaan huolimatta McCoy kiinnostui vieraista ja hetken päästä uskaltautui vieraiden luokse. Myös namit kelpasivat ja poitsu kävi hakemassa namit kohteliaasti kädestä ja poistui tämän jälkeen rauhallisesti takavasemmalle. McCoy ei turhaan hötkyile, eikä myöskään säikkynyt. Siskonsa tavoin myös McCoy haukkuu huomion ja ihmisten perään vieraiden lähtiessä heidän häkistään. McCoy on noin 45cm ja 15-18kg. McCoylla on aiemmin ollut kirppuja, jonka takia osa karvoista on puuttunut, mutta tällä hetkellä karva on alkanut kasvamaan jo takaisin.

 

Päivitykset
08.12.2018
McCoy asuu edelleen samassa häkissä Angelan kanssa. Kaksikosta McCoy onkin huomattavasti jännittyneempi vieraista. Hetken tilannetta tutkailtuaan myös McCoy uskaltautui haistelemaan vieraita ihmisiä ja myös namit kelpasit. Angela onkin selvästi reipastunut tarhalla ollessaan, mutta McCoy ei ole kehittynyt samassa tahdissa. Kotioloissa McCoy tuleekin tarvitsemaan lempeää rohkaisua uusia asioita opetellessa. McCoylla on ollu iho-ongelmia, mutta tällä hetkellä turkki on kasvamassa takaisin.


28.10.2018

McCoy aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

McCoy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi McCoy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseenluovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.