Päivitetty 09.06.2019

Kotia etsivä koira: MCCOY


Syntymäaika: 4/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romanaissa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
09.06.2019
Eläinlääkäripariskunta Dragos ja Adina Vladutin omistama Clinica Veterinara OneVet on Bukarestissa sijaitseva eläinlääkäriklinikka, jonka kautta kaikki Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäyvät koirat kulkevat. Dr Adina on lämminsydäminen eläinlääkäri, joka uurastaa väsymättömästi auttaakseen kodittomia eläimiä. Vuonna 2015 Vladutit osittain ostivat ja osittain vuokrasivat ison maatilan noin puolen tunnin ajomatkan päässä klinikalta sijaitsevasta Cosoban kylästä. Cosoban tarhalle on kunnostettu tiloja kodittomille koirille ja kissoille sekä klinikkahuone eläinlääkärin tutkimuksia ja toimenpiteitä varten. Tarhan kodittomat lisääntyvät vauhdilla, sillä koiria tuodaan tarhalle jatkuvasti lisää. Kulkurien adoptio-ohjelmassa olleet Meeri ja Yaffa ovat päätyneet tarhalle tontin myyjän veljenpojan asunnosta,  jossa oli 24 koiraa. Angela ja McCoy ovat todennäköisesti Meerin ja Yaffan sisaruksia.

McCoy on sisaruksiaan ujompi ja hillitympi tapaus. Reippaamassa seurassa myös McCoy tulee kuorestaan ja ujoudestaan huolimatta McCoy kiinnostuu vieraista ja hetken päästä uskaltautuu vieraiden luokse namien toivossa. McCoy ei turhaan hötkyile, eikä myöskään säiky pienestä. McCoy ei hauku vieraiden ollessa häkissä, mutta muuten McCoyn kuullaan haukkuvan muiden mukana. McCoy on noin 45cm ja 15-18kg. McCoylla on aiemmin ollut kirppuja, jonka takia osa karvoista on puuttunut, mutta tällä hetkellä karva on alkanut kasvamaan jo takaisin.

 

Päivitykset
09.06.2019
McCoy asuu tällä hetkellä samassa häkissä kahden muun koiran kanssa, ja tästä porukasta McCoy on selvästi energiisn. McCoy innostuu vieraista ja haukkuu huomionhakuisesti aktiivien lähestyessä heidän häkkiään. Harvinainen tilanne jännittää McCoyta, mutta poika oli selvästi kiinnostunut nameista ja olikin niiden avulla valmis jäämään vieraiden luo.

14.04.2019
McCoy on asunut kahden pienemmän ja ujomman koiran kanssa, joiden kanssa McCoy on tullut toimeen. McCoy kuitenkin jännittää vieraita jonkin verran, mutta tulee namien avulla haistelemaan uudet ihmiset. Välillä McCoy ottaa välimatkaa vieraisiin ja käy rauhoittelemassa itseään. Lopulta McCoy kuitenkin jää ihmisen luo makaamaan ja nojaa vieraan kättä  vasten. Myöhemmin McCoy siirretään rohkeamman Beninan kaveriksi, ja myös McCoy tulee selvästi ulos kuorestaan. Rohkeamman koirakaverin tukemana McCoykin on rohkeampi ja reippaampi.

08.12.2018
McCoy asuu edelleen samassa häkissä Angelan kanssa. Kaksikosta McCoy onkin huomattavasti jännittyneempi vieraista. Hetken tilannetta tutkailtuaan myös McCoy uskaltautui haistelemaan vieraita ihmisiä ja myös namit kelpasit. Angela onkin selvästi reipastunut tarhalla ollessaan, mutta McCoy ei ole kehittynyt samassa tahdissa. Kotioloissa McCoy tuleekin tarvitsemaan lempeää rohkaisua uusia asioita opetellessa. McCoylla on ollu iho-ongelmia, mutta tällä hetkellä turkki on kasvamassa takaisin.


28.10.2018

McCoy aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

McCoy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi McCoy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseenluovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa