Päivitetty 10.11.2019

Kodin saanut koira: MISS RUBY


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
10.11.2019
Romaniassa Grădiştean kylässä asuu hyväsydäminen eläinsuojelija Luiza Mandru. Luiza on toiminut eläinsuojelijana yli vuosikymmenen ajan laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät koiria ja kissoja omistamassaan omakotitalossa, kuten myös Miss Rubya, Miss Ninaa ja Miss Dalmaa. Nämä neidit ovatkin siskoja ja olivat hetken poissa adoptio-ohjelmasta arkuutensa vuoksi. Aika ja Luiza on kuitenkin tehnyt tehtävänsä ja vihdoin myös Miss Ruby ja Miss Dalma ovat rohkaistuneet ja palaavat Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omia ymmärtäväisiä kotejaan.

Miss Ruby on isohko reipas koira, jonka katse jää mieleen. Miss Ruby lähestyy ihmistä täydellisen seesteisesti katsoen poikkeuksellisesti suoraan silmiin ja sitä kautta sielun syvimpään sopukkaan asti. Ruby on rauhallinen ja loputtoman viisaan oloinen ja keskittymiskykyinen koira. Miss Ruby on rauhallinen koira eikä turhaan hötkyile tai tule iholle. Ruby odottaakin rauhallisen varmasti omaa vuoroaan päästäkseen nauttimaan huomiosta.  Ruby seuraa ihmistä helposti ja tuntuu tietävän heti, mitä siltä pyydetään. Tämä viisas tyttönen on jo aivan valmis omaan kotiinsa. Virikkeetön ympäristö kuitenkin vaikuttaa tyttöön ja Miss Ruby kaipaisi päiviinsä sisältöä. Miss Ruby on kooltaan yli 60cm ja noin 30kg.

Päivitykset
10.11.2019

Sympaattinen Miss Ruby sai kotitarjouksen Suomesta, mutta kodin odotus on vienyt liian kauan ja tytöstä on tullut liian arka kohtaamaan ulkomaailman haasteet. Luiza on joutunut tekemään päätöksen, jonka mukaan Miss Ruby jää asumaan hänen luokseen tarhalle. Vaikka elämä Suomessa kotikoirana olisi ollut Rubylle parasta, tytöstä pidetään tarhalla hyvää huolta ja häntä rakastetaan.

11.08.2019
Miss Ruby on kuten ennenkin. Loputtoman rauhallinen, seesteinen ja viisaan oloinen neito. Miss Ruby asustaa edelleen Miss Ninan ja videolla näkyvän mustan koiran kanssa. Kolmikolla onkin hyvät kemiat, ja kaikki tulevat rauhallisesti ja hännät rennosti heiluen tervehtimään vieraita ihmisiä. Ruby antaa vieraiden koskea ja tutkia itseään rauhallisesti ja tarjoaa herkästi vieraille kontaktia. Jostain syystä Ruby tykästyy erityisesti yhteen aktiiveistamme ja seuraileekin tätä paikasta toiseen jaellen pusuja ja hakien kontaktia.

06.04.2019
Helmikuun lopulla aktiivimme tapasivat pitkästä aikaa ihanan Miss Rubyn. Tyttö saikin kerralla paljon kummasteltavaa aktiiviemme tuodessa aitaukseen mukanaan lentoboksin. Miss Ruby riensikin uteliaana ja reippaana tutkimaan tuota uutta ja kummallista kapistusta. Lentoboksi oli selvästi vieraita kiinnostavampi ja vasta kun boksi oli kartoitettu tuli tyttö tekemään tuttavuutta aktiivien kanssa. Miss Rubyssa on kuitenkin nyt erilainen energia kuin aiemmilla kerroilla. Tyttö vaikuttaa vaisulta, lähes masentuneelta. Virikkeetön ympäristö alkaa saada otetta Miss Rubystä, ja nyt tyttö pitäisi saada pois tarhalta ikiomaan kotiinsa. Miss Rubylla on myös oikeassa silmässä pieni osuma, jonka Luiza epäilee tulleen kinastellessa toisen koiran kanssa. Miss Rubylle lisätty myös video.

12.9.2018
Kulkurien aktiivit tapasivat Rubyn elokuun lopulla, ja pääsivät kunnolla viettämään aikaa muutaman Luizan koiran kanssa. Miss Ruby on lyhyillä tapaamisilla vaikuttanut hyvin rauhalliselta ja jopa ujolta koiralta. Pienellä panostuksella Rubysta kuitenkin kuoriutui aivan uusi persoona. Ruby pääsi mm. harjoittelemaan miten kaulapanta laitetaan päähän sekä muutamia temppuja. Näistä treeneistä löytyykin nyt aivan ihanat videot. Ruby on innokas oppimaan uutta ja sen verran touhukas, että sohvaperunaa ei tästä tytöstä saa. Ruby nauttii kosketuksesta, mutta tulevan kodin tulee vielä harjoitella rauhassa erilaisten hoitotoimenpiteiden toteuttamista Rubyn ehdoilla. Ruby sai myös kokeilla muutaman kierroksen hihnakävelyä tarhalla, ja tutussa ympäristössä ja rauhallisessa tilanteessa tämä sujuikin. Kotona harjoittelua varmasti saa jatkaa ja siihen tuleekin panostaa. Ruby ei myöskään reagoinut ääniin, tai sanonut ruuasta muille koirille. Ruby voisikin hyötyä tasapainoisesti koirakaverista kotona. Ruby on valloittava, innokas ja todella kaunis. Sen pitäisi olla kodissa puuhaamassa oman ihmisensä kanssa.

1.4.2018
Kulkurien aktiivit vierailivat lumisessa Romaniassa maaliskuussa, jolloin he myös tapasivat ihastuttavampaakin ihastuttavan Miss Rubyn. Ruby on täysin omanlainen, se on erityinen. Rubylla on keino katsoa ihmistä suoraan silmiin ja sielun pienimpiinkin sopukoihin asti, tai siltä se ainakin tuntuu. Ruby on mielettömän rauhallinen ja seesteinen koira ja selvästi rohkaistunut iän myötä. Rubylle etsitään edelleen sitä ikiomaa kotia, joka voisi vastata tämän tytön seesteisyyteen ja ohjata kohti kotikoiran elämää.

17.9.2017
Ruby tulee ihmisen luokse, kun näkee tilaisuutensa koittaneen ilman siskojaan ja hakee namin rohkeasti ihmisen kädestä. Ruby tulee hyvin toimeen laumassa ja mieluumin välttää konflikteja kuin sanoo takaisin. Ruby on mielettömän fiksu koira ja pääsee nopeasti jyvälle esimerkiksi kuinka saada ihmisen kädestä namin ja pystyy keskittymään tilanteen ollessa rauhallinen. Tämä näkyy hyvin myös Miss Rubyn uudella videolla. Ruby säikähtää helposti nopeita liikkeitä, jonka vuoksi Rubylle etsitään kotia, jossa ei ole pieniä lapsia. Arka Ruby ei kuitenkaan ole, mutta ujo tyttö vaatii kodiltaan lempeää rohkaisua uusien asioiden kohtaamisessa, mikäli ne Rubya jännittävät. Tilanteen rauhoittuessa Ruby pystyy keskittymään paremmin ja tuijottaakin ihmistä herkeämättä namien toivossa. Rubyssa onkin fiksuutta, jota vaaditaan esimerkiksi tokoilussa, johon tämä tyttö sopisi mainiosti.

16.7.2017
Miss Ruby on selvästi rauhallisempi tyttönen, ja jääkin taka-alalle muiden tyttöjen riekkuessa vieraiden ympärillä. Erityisesti Miss Dalma on kova tyttö komentamaan muita koiria ellei ihminen korjaa käytöstä, ja tästä syystä myös Miss Ruby ei uskaltaudu ensimmäisenä ihmisten luo. Miss Ruby tyytykin ihastelemaan vieraita kauempaa, kenties pohtien josko hänkin vielä saisi oman ihmisen, jonka lähellä on aina turvallista olla. Jos koet voivasi antaa turvallisen sataman tälle kultaiselle tytölle, otathan yhteyttä Miss Rubyn yhteyshenkilöön.

11.5.2017
Kulkurien aktiivit vierailivat Romaniassa toukokuun alussa ja tapasivat myös ihastuttavan Miss-kolmikon, johon kuuluu Miss Ruby, Miss Dalma ja Miss Nina. Tytöt jakavatkin häkin ja tulevat hyvin toimeen keskenään. Miss Ruby on kolmikon rauhallisin neitokainen, ja myös käytökseltään kaikkein kohteliain. Miss Ruby ei turhaa hösellä ja odottaa vuoroaan kiltisti vieraiden jakaessa niin nameja kuin huomiotakin. Miss Ruby on kooltaan noin 55-60cm ja painoa tällä prinsessalla on noin 25kg.

10.03.2017
Miss Ruby on hieman siskojaan varovaisempi ja vaatii aikaa, ennenkuin neiti uskaltaa tulla tervehtimään vieraita. Lopulta uteliaisuus kuitenkin vie voiton ja kunhan ihmiset ovat rauhallisia, ei Miss Rubykaan turhaan hötkyile vaan pikkuhiljaa kasvattaa luottamustaan myös vieraita kohtaan. Miss Rubylle etsitään kotia, jossa ymmärretään arankin koiran sielunmaisemaa ja voidaan tarjota tälle herkälle neidille rauhallinen ympäristö, jossa rohkaistua ja elää normaalia kotikoiran elämää.

————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Miss Ruby saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miss Ruby on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Miss Rubyn yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.