Päivitetty 19.03.2018

Kodin saanut koira: POTATO


Syntymäaika: 3/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

05.03.2018
Eläinlääkäripariskunta Dragos ja Adina Vladutin omistama Clinica Veterinara OneVet on Bukarestissa sijaitseva eläinlääkäriklinikka, jonka kautta kaikki Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäyvät koirat kulkevat. Dr Adina on lämminsydäminen eläinlääkäri, joka uurastaa väsymättömästi auttaakseen kodittomia eläimiä. Vuonna 2015 Vladutit osittain ostivat ja osittain vuokrasivat ison maatilan noin puolen tunnin ajomatkan päässä klinikalta sijaitsevasta Cosoban kylästä. Cosoban tarhalle on kunnostettu tiloja kodittomille koirille ja kissoille sekä klinikkahuone eläinlääkärin tutkimuksia ja toimenpiteitä varten. Tarhan kodittomat lisääntyvät vauhdilla, sillä koiria tuodaan tarhalle jatkuvasti lisää. Joskus koirat jätetään tarhalle omistajansa toimesta, joskus taas hyvää tarkoittavat ihmiset tuovat eläinsuojelijoille löytämänsä koirat suojaan ja hoidettavaksi.

Potaton ja kaksi muuta koiraa toi tarhalle perunoita myyvä mies ja siitä neiti saikin hauskan nimensä. Ihastuttava Potato on luonteeltaan kiltti ja ystävällinen pikkuneiti. Oudoissa tilanteissa Potato voi jännittää hieman, mutta siitä huolimatta se on todella suloinen ja sen häntä vispaa edes takaisin taukoamatta. Potato on luonteeltaan alistuva ja ennemmin kellahtaa selälleen kuin alkaa esimerkiksi pakenemaan jännittävästä tilanteesta paniikissa. Kaunis Potato on äärettömän sympaattinen ja herttainen pikkukoira, joka tulee toimeen kaikkien ihmisten ja koirien kanssa, vaikka vähän ujosteleekin.

Potatolla on arvion mukaan säkäkorkeutta noin 35 cm ja painoa noin 6 kg.

18.03.2018
Potato lensi eilen omaan kotiinsa Suomeen.

10.03.2018
Peruna on pian matkalla omaan kotiin, sillä se on tänään varattu Suomeen. Onnea Potatolle ja sen tulevalle perheelle <3

_______________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Potato saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Potato on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Potaton yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.