Kodin saanut koira: ARMAN

Syntymäaika: 7/2016
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romania (OneVet)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja taustat:

OneVet Cosobassa on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista ja tarhaa pitävät lääkäripariskunta Dr. Adina ja Dragos Vladut. Tarhalla on lähemmäs 300 koiraa. Osa koirista on muiden eläinsuojelijoiden, jotka ovat tulleet hoitoon tai odottamaan matkaa toiseen maahan uutta elämää aloittamaan. Myös Kulkurien koirat tulevat OneVet klinikan kautta, jossa mm. ennen lentoa tehtävät testit tehdään.

Armanin tie tarhalle kulki autotien kautta. Armanin omistaja oli tullut tarhalle ja  ilmoittanut jättävänsä koiran sinne, tai jättävänsä sen metsään, mikäli Adina kieltäytyy ottamasta koiraa. Adina ei voinut kieltäytyä.

Arman, tuo Iloinen, energinen ja leikkisä, pörröturre on vielä kuin iso pentu, joka ei vierasta mitään, eikä ketään ja haluaakin tavata kaikki mahdollisimman monta kertaa ja joka kerta on yhtä iloa ja onnea. Hampaiden ja turkin tutkimisen ajaksi rauhoittuu ja antaa käsitellä itseään rauhassa ja hyvin. On myös motivoitavissa nameilla ja keskittyy hyvin, joten kouluttaminen on siltä osin helppoa.

Arman on isohko kooltaan noin 60 cm korkea ja paino noin 25 kg

19.3.2018
Arman matkusti omaan kotiin 17.3.2018

16.2.2018
Enää ei Armanin kauan tarvitse viettää tarhaelämää, sillä hänet on tänään varattu omaan kotiin.

29.11.2017
On vain arvoitus, miksi Arman haluttiin hylätä. Ehkä se otti perheen lapsen lempinallen ja rikkoi sen, tai ehkä se hyppäsi onnellisena perheen isää vasten. Syitä voi olla monia ja turhanpäiväisiä, mutta yhtäkään syytä ei eläinystävä voi ymmärtää. Aktiiviemme tavatessa Armanin, tuli tämä syliin ja kertoi joka solullaan, kuinka kaikesta huolimatta ihminen on ihana.

_____________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Arman saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Arman on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: