Kodin saanut: JAMES (nyk. Nemo)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

JAMES

* n. 3-5 v

* uros (kastroitu)

* Suomessa.

James on valtavan sosiaalinen ja seurallinen iso punainen kollipoika. Iäksi arvioimme muutaman vuoden, korkeintaan 5 vuotta. James juttelee paljon, tulee syliin, puskee jopa hyppypuskumalliin ja rakastaa silitystä ja rapsuttelua. Harjaaminen on kanssa kivaa ja turkki onkin hurjan stressikarvanlähdön jälkeen alkanut muuttua pehmeäksi ja uskomattoman kauniin haaleanpunaiseksi.

Hoitopaikassa toisen nuoremman kollipojan kanssa ei leiki, muttei tappelekaan, suhahtaa jos tulee ihan iholle, mutta muuten ovat sopuisasti. Jamesta ei suositella silti ehkä toisen kollin kaveriksi. James on majaillut aiemmin tyttökissan kanssa yhdessä puuvajassa, josta heidät on poimittu talteen, siitä ovatko peräisin samasta taloudesta ei ole tietoa. Tulevassa kodissa olisi kiva, jos olisi joko tarha missä ulkoilla tai sitten valjasulkoilua, James on siihen kuulema tottunut ja sitä aiotaan hoitokodissakin harrastaa mitä pikimmiten.

Syö hyvin, matolääkettä välillä tarjoiltu suoraan suuhun, jos ei ole syönyt ruuasta ja se on mennyt hyvin, kehrää vaan. Ei käytä kynsiään ihmiseen muuta kuin viimeisessä hädässä. Jotenkin voisi kuvitella jopa lasten kanssa, koska ei säikähdä herkästi ja antaa käsitellä itseään hyvin. Tosin James on vahva kissa ja saattaisi saada pienen lapsen jopa kumoon puskullaan.

Jamesilla on tahtoa ja luonnetta, se ei ole ihan sopivin kissa ensimmäiseksi kissaksi mutta päivä päivältä tuntuu kivemmalta kissalta ja kotioloissa kun pääsee tasaantumaan niin muutamassa viikossa ihan varmasti kuoriutuu huipputyyppi, joka on seurallinen ja läsnäoleva sylissäviihtyvä kehruukone.

Päivitystä kotihoidosta 8.6.2013: Jamesista on kuoriutunut ihan todella sosiaalinen, reipas ja ihmisrakas kissa. Hoitolaishuoneeseen mennessä James käyttää jotain äänirepertuaarinsa vivahtekkaista sävyistä toivottaakseen tulijan tervetulleeksi ja päälle hypähtää ja puskee ystävällisesti. Ruokakaan ei ole niin tärkeää kuin ihmisen huomio, James tarvitsisi ehdottomasti kodin jossa sitä olisi mahdollista huomioida enemmän kuin hoitopaikassa tällä hetkellä on.

James on myös aloittanut koiraan tutustumisen oven raosta ja tänään edettiin siihen pisteeseen että James ja iso koira haistelivat aivan kuonot kiinni toisissaan (toim huom. Miida on ilmiömäinen noiden hoitokissojen kanssa <3 )

 

14.6.2013 Tässä Jamesin hoitohuoneeseen koira tulee ekaa kertaa käymään sisällä, videolle ei ehdi tallentumaan mutta kun koira tulee ovesta niin James ensi töikseen epäröimättä meni suoraan puskemaan koiraa!

 

19.6.2013 Tänään James lähti ulkoilemaan ensi kertaa Suomessa kotihoidossa ollessaan. Jo valjaita laittaessa huomasi, että James on tehnyt tätä ennenkin. Se odotteli rauhassa, että sain valjaat säädettyä sopiviksi ja kun kannoin sen pihalle, nurmikolle, se ei yhtään hätäillyt eikä pyrkinyt pois, vaan jäi paikoilleen haistelemaan ja maistelemaan ulkoilmaa.

Samaan aikaan Jamesin kanssa ulkoili myös hoitokodin neljä koiraa ja James supliikkina ja mitään pelkäämättömänä kissana tepasteli muina kissoina niiden kanssa samoilla puskilla.

James venyyytteli, nousi välillä takatassuilleen haistelemaan kunnolla, tietysti maisteli ruohonkorsia ja tuli välillä puskemaan ja kehräämään taluttajaa. Ilmiömäinen ulkoilija! Tämän superkissan saisi varmaan opetettua vaikka lenkkeilemään, sen verran sujuvasti se tuntuu sopeutuvan kaikkeen mahdolliseen.

Jamesia uskaltaa huoletta suositella myös koiralliseen perheeseen, James ei pelkää koiria yhtään, mutta ei myöskään ilkeile niille turhista.

Kävimme myös ulkoilun yhteydessä haistelemassa hoitokodin tarhassa ulkoilemassa olleita omia kissoja ja James haisteli heitä sopuisasti, eikä ollut moksiskaan toisten sähinöistä.

Mainio James on onnistunut hoitoaikanaan hurmaamaan hoitajansa täysin erittäin persoonallisella ja sosiaalisella, positiivisella tavalla suoraviivaisella luonteellaan, James on hieman sellainen koiramainen kissa.

 

James sai kodin Tampereelta tyttökissan ja koiran kaverina heinäkuussa 2013.

Varaajana toimi Tiia.

Kuulumisia kodista 11.9.2013: Kissan kanssa on mennyt oikein hyvin, uudelta nimeltään Nemo viihtyy hyvin uudessa kodissaan ja eläimet on ottaneet uuden tulokkaan ihan mukavasti vastaan. Nala kissa vieläkin välillä vähän ärhentelee,mutta pääosin eivät oikeastaan pahemmin välitä toisistaan.
Nemo on kova poika jutteleen,leikkimään ja syömään.:) Myös järvikalat keitettynä kelpaavat erinomaisesti.
Kovin on seurallinen ja yöllä tulee usein nukkumaan viereen.Aivan ihana tosi persoonallinen tapaus,joka on vienyt myös siskon lapsien sydämmet <3

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: