Kodin saanut: MORRIS

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

MORRIS

* 7 kk

* uros (kastroitu)

* Suomessa.

Tämä pörrökasa on Morris. Morriksella on ikää noin seitsemän kuukauden verran ja se on otettu Tallinnassa ulkoa kiinni vasta vähän aikaa sitten. Morris on mustavalkoinen. Morriksella on myös musta ja pitkäkarvainen veli, joka on vielä ulkona.

Morris ja veljensä on ilmeisesti hylätty kotoa, koska Morris on ihmisläheinen ja avoin kissapoika. Se on pysynyt terveenä ja on myös sisäsiisti. Morris on lempeä luonne ja sen saa ottaa syliin. Se ei osaa arastella myöskään hoitopaikan koiraa, kadulla tietysti nähnyt jo kaikenlaista muutakin yhtä kummallista. Morris on parhaassa teini-iässä ja ymmärrettävää että puuhaa riittää, kunhan se vielä ehtisi sukia takkuun päässeen turkkinsa ojennukseen, siitä tulee varmasti ihan edustuskelpoinen ja komea kollipoika.

27.5.2013 Kuulumisia kotihoidosta:

Morris saapui kotihoitoon Suomeen vasta pari päivää sitten ja nyt jo jäppinen on antanut paljon itsestään. Morris ei turhia pohdi ja murehdi, vaan se on kissaksi positiivisella tavalla suorasukainen, olematta kuitenkaan röyhkeä.

Heti alkuun pääsi käymään vahinko ja kissahuoneen ovi oli päässyt auki yöllä ulos saakka, kun aamulla menin katsomaan hoitolaisia, järkytys oli suuri kun löysin oven selällään auki ja kissat tipotiessään. Vielä miettiessäni mitä tekisin ensimmäisenä, kuulen vienon miukumisen pääni yläpuolelta ja siinä, ulkorakennuksen katolla, nököttää Morris ja koittaa kiinnittää huomioni. Laitan tikkaat nojalleen seinää vasten ja kiipeän ylöspäin niin Morris jo juoksee vanhaa tiilikattoa pitkin luokseni ja kiipeää syliini.

Yhdessä menemme takaisin kissahuoneeseen enkä tiedä kumpi meistä on hämmästyneempi ja tyytyväisempi. Uskomaton kissa!

Morris rrrrrakastaa huomiota, se kiehnää ympärillä ja kellahtelee kyljelleen tuon tuosta loputtomiin, kunnes väsyy ja asettuu joko syliin tai viereen kehräämään rauhassa. Morris on siis varsin seurallinen sylikissa.

Leikkiäkin Morris osaa, pallot ja leluhiiret saavat kyytiä tarpeen mukaan, mutta siltikin ihmisen huomio vie ainakin vielä tässä vaiheessa ehdottomasti pidemmän korren jos valita pitää 🙂

Ruoka maistuu hyvin ja ruuan mukana menee ongelmitta myös jauhettu matolääke. Morrikselle maistuu niin raksut kuin tölkkiruokakin, sekä ainakin tonnikalasta Morris tykkää.

Hiekkalaatikon käyttö on moitteetonta.

Morriksen turkki on sieltä täältä puolipitkäkarvainen ja luulen, että se siitä vielä tulee muhevoitumaan ajan myötä, ensimmäisiä hurmaavia komeuspiirteitä nimittäin jo pilkahtaa normaalia pidemmissä häntäkarvoissa ja takajaloissa. Turkki on myös valtavan kiiltävä!

Toisen kissan kanssa Morris tulee toimeen hyvin ja voisin kuvitella sen kodissa olevan muita kissoja, mutta mitään estettä en näe Morriksen ainoana kissanakaan olemiselle.

Reipas, sosiaalinen, leikkisä, lempeä sylikissa, siinäpä ne ensimmäisten päivien mietteet hienosta Morriksesta!

Morris on hoidossa Toijalassa.

Lisää mietteitä 1.6.2013: Morris on aivan huikee kissa! Kaatuu kyljelleen syliin ja makaa siinä AIVAN lötkönä, todella lunkki ja rento kissa. Leikkii itekseen leluilla. Nahka on niskasta vielä löysä, että kasvaa varmaan vielä jonkin verran ja turkki on hurrrrrrjan kaunis, tosi kiiltävä ja pehmeä, puolipitkäkarvainen. IHANA kissa!!

Morris sai oman kodin Tampereelta heinäkuussa 2013.

Varaajana toimi Tiia.

Kuulumisia kotoa 11.9.2013: Morriksesta on tullut iso ja muhkea kissa 🙂 Turkki loistaa ja painoa on hurjat 5,5 kg. Pitkäkarvaisen ja tuuhean turkin takia olen alkanut epäillä, että Morriksessa on mukana Norjalaista metsäkissaa Tulee syliin halutessaan ja rapsutuksista ei saa millään tarpeekseen. Valjaisiin tottui hyvin, mutta ulkona on pelokas sylikissa. Taisi saada Tallinnassa tarpeekseen ulkoilmasta… Morris on luonteeltaan rauhallinen ja kiltti. Uskoo kieltoa kerrasta, eikä kokeile omistajan hermoja. Otettiin Morrikselle kaveriksi tyttöpentu. Aluksi oli sähinää ja kurinaa, mutta nopeasti tottuivat toisiinsa. Leikkivät yhdessä ja jahtaavat toisiaan portaissa vilistäen. Uusi tulokas opetti Morrikselle raapimapuun käyttötarkoituksen ja huiskuilla leikkimisen taidon 😉 Taidan tuohon ulkoiluun vielä kokeilla esimerkin voimaa, jos vaikka innoistuisivat leikkimään yhdessä ulkona..

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: